×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Samsung och RNG vidare till kvartsfinal

1
Nattens matcher i grupp D slutade med koreanskt och kinesiskt avancemang.
I natt var det dags för grupp D eller, som vissa valt att kalla den, "dödens grupp" att avgöras. Efter den första veckan av gruppspelet stod Team SoloMid, Samsung och Royal Never Give Up på delad förstaplats medan Splyce låg en bit efter. En intensiv kamp om avancemang till kvartsfinalerna stod för dörren.

Samsung Galaxy blev det första laget att säkra en plats i slutspelet och dessutom det andra koreanska laget att vinna sin grupp i Worlds 2016. De imponerade stort genom att vinna samtliga av nattens matcher och var därmed väl förtjänta av titeln som gruppetta.

Koreanernas första match mot Team SoloMid var mycket jämn . Mötet med Royal Never Give Up var en helt annan historia. Samsung dominerade totalt och matchen blev en av de kortaste i turneringen då den var över efter knappa 24 minuter. Matchen därpå mot Splyce var dock 11 sekunder kortare. Det blev en upprepning av Samsungs kontrollerande spel och de fick verkligen avsluta sitt gruppspel med stil.

Samsung går vidare till kvartsfinal med endast en förlust hittills i turneringen.


För Splyce hade hoppet om att ta sig vidare ur gruppen försvunnit tidigare under natten. Trots att de inledde med att vinna sin första match mot RNG så fick inte drömmen om en kvartsfinal leva länge till. De behövde en natt utan förluster för att ha en chans och olyckligt nog kom det nederlaget som eliminerade dem ur turneringen mot Team SoloMid.

Amerikanerna stod därmed på andraplats med RNG en poäng bakom inför lagens möte med varandra som kom att bli helt avgörande för gruppens utveckling. Båda lagen hade kniven mot strupen och var tvungna att vinna för att stanna i turneringen. Trots att de skulle ligga på samma poäng om RNG vann så skulle de ändå gå till kvartsfinal eftersom de i sådant fall vunnit båda matcherna mellan de två lagen. Pressen var total på spelarna med en kvartsfinal som stod på spel.

Det var en match där RNG tidigt satte sig i förarsätet och kontrollerade matchen genom effektiva manövrar på kartan. TSM höll sig kvar i matchen mycket tack vare en bra prestation av deras danske midlaner Soren "Bjergsen" Bjerg. Laget kunde dock inte vända matchen efter att ha förlorat så mycket i början och det slutade med kinesisk seger.

Bjergsen fick tacka för sig och sitt TSM i turneringen efter förlusten mot RNG.


Royal Never Give Up anslöt sig därmed till Samsung som överlevare av dödens grupp. Detta innebär att ytterligare två LCS-lag är eliminerade från Worlds 2016 då varken Team SoloMid eller Splyce lyckades avancera.

Korea Samsung vs. USA TSM
Europa Splyce vs. Kina RNG
USA TSM vs. Europa Splyce
Korea Samsung vs. Kina RNG
Europa Splyce vs. Korea Samsung
Kina RNG vs. USA TSM

Gruppspelsställning

GRUPP A

Korea ROX Tigers — 5-2
Ryssland Albus NoX Luna — 4-3

USA Counter Logic Gaming — 3-3
Europa G2 Esports — 1-5

GRUPP B

Korea SK Telecom T1 — 2-1
USA Cloud 9 — 2-1

Kina IMay — 1-2
Taiwan Flash Wolves — 1-2

GRUPP C

Europa H2k-Gaming — 5-2
Kina Edward Gaming — 4-3

Taiwan ahq e-Sports Club — 3-3
Brasilien INTZ e-Sports — 1-5

GRUPP D

Korea Samsung — 5-1
Kina Royal Never Give Up — 3-3

USA Team Solomid — 3-3
Europa Splyce — 1-5


Bildkälla: Riots flickr

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..