×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Albus Nox Luna och ROX Tigers vidare från Grupp A

2
Ryssarna chockar världen och gör det inget wildcardlag gjort tidigare. De tar sig vidare till kvartsfinal tillsammans med ROX Tigers från Korea.
Inför den andra veckan av gruppspelet i Worlds var grupp A mycket öppen. ROX Tigers, Counter Logic Gaming och Albus Nox Luna låg alla på två segrar med G2 långt efter utan en enda vinst. Européerna skulle behöva vinna varenda av de tre resterande matcherna för att ha en chans att gå till kvartsfinal. Deras drömmar om avancemang dog dock redan i nattens första möte. De stod inför en riktigt brant uppförsbacke att klättra då deras första utmaning var att vinna mot ROX Tigers, det enda laget G2 hade spelat bra mot men samtidigt kanske det svåraste laget att slå. Det slutade till koreanernas favör och G2s chanser att gå till kvartsfinal var därmed bortblåsta.

ROX Tigers, som kom in i turneringen som favoriter till att vinna alltihop, hade en skakig första vecka och deras vinster var långt ifrån övertygande. CLG öppnade gruppspelet starkt men blev överraskade av ANX. Det ryska wildcardlaget förlorade endast mot de koreanska ligavinnarna under sin första vecka. Veckan därpå fick de sin revansch.

Matchen mellan ANX och ROX höll på i över en timme men i nästan varenda minut var det wildcardlaget som hade kontrollen. De gjorde ROX styrkor till sina egna och etablerade snart en stabil ledning. Efter det fick ROX backa hem och försvara resten av matchen. Koreanerna höll sig kvar i spel genom att de lyckades stjäla Baron och vinna några teamfights. ANX roterade runt effektivt på kartan och fick till slut upp en öppning i ROX bas och de kunde avsluta matchen som segrare över koreas bästa lag. En seger som undanröjer allt tvivel om att det här laget inte bara hade flyt första veckan och att de förtjänar en plats i kvartsfinalerna. ANX blir det fösta wildcardlaget som någonsin tar sig vidare från gruppspel i Worlds historia.

CLGs toplaner Darshan efter matchen mot ROX.


Counter Logic Gaming hade en svängig resa under natten där de kastades mellan hopp och förtvivlan. Först blev de utspelade av ANX i en match som var kortare än en halvtimme för att sedan vinna säkert mot G2 med en kontrollerad uppvisning. Nattens förlopp hade därmed lett till att inför matchen mellan Counter Logic Gaming och ROX Tigers stod båda lagen på samma poäng och mötet skulle bli helt avgörande för vilket av dem som skulle gå till kvartsfinal.

Matchen började väldigt jämn där båda lagen tog kills på varandra. Efter ett tag började ROX få ett litet övertag och trots att CLG ofta svarade på det koreanerna gjorde så gick det snart sakta utför för amerikanerna. Tack vare ROX trupps förmåga att röra sig som en enhet och att vara så skickliga på teamfights kunde de utnyttja varje läge de fick att utöka sitt övertag. CLG lyckades inte komma tillbaka i matchen och ROX blev det andra laget att kvalificera sig till kvartsfinal.

Efter den sista matchen av gruppspelet var grupp A ändå inte avgjord. ROX och ANX stod båda på fyra poäng och blev tvungna att spela en skiljematch för att kora en vinnare av gruppen. Lagen fick ta plats på scenen återigen men den här gången krävdes det inte 65 minuter för att skilja dem åt. ROX Tigers verkade ha insett att det gällde allvar nu och att de inte kunde underskatta sin motståndare igen. De tog därför ett tidigt grepp om matchen och spelade med samma stabila kontroll som vi är vana att se dem med i koreanska ligan. ANX kämpade väl men fick se sig besegrade och ROX tog därmed förstaplatsen i anspråk.

PraY och Peanut var nyckelspelare i kvällens matcher.


Därmed är de två kvartsfinalisterna klara samtidigt som två lag får lämna Worlds. Att ROX vann gruppen var något de flesta trodda på förhand men att det skulle vara en sådan guppig resa fram till målet var oväntat. Den största överraskningen stod dock såklart Albus Nox Luna för som nu har dubblat rekordet i vunna matcher för ett wildcardlag i Worlds.

LCS-lagen blev förlorarna den här gången. G2 fick avsluta sin Worlds-resa med en fjärdeplats i gruppen men kunde i alla fall åka hem till Europa med en seger i bagaget efter att ha slagit Albus Nox Luna i sin sista match. Wildcardlaget, som redan var klara för kvartsfinal innan matchen, tog förlusten med stil och deras support Likkrit hyllade G2 i ett rörande brandtal i en intervju efteråt vilket blev ett av kvällens och turnerings mest minnesvärda ögonblick.

Europa G2vs. Korea ROX
Ryssland ANX vs. USA CLG
USA CLG vs. Korea G2
Ryssland ANX vs. Korea ROX
Ryssland ANX vs. Europa G2
USA CLG vs. Korea ROX

Gruppspelsställning

GRUPP A

Korea ROX Tigers — 5-2
Ryssland Albus NoX Luna — 4-3

USA Counter Logic Gaming — 3-3
Europa G2 Esports — 1-5

GRUPP B

Korea SK Telecom T1 — 2-1
USA Cloud 9 — 2-1

Kina IMay — 1-2
Taiwan Flash Wolves — 1-2

GRUPP C

Kina Edward Gaming — 2-1
Taiwan ahq e-Sports Club — 2-1

Europa H2k-Gaming — 1-2
Brasilien INTZ e-Sports — 1-2

GRUPP D

Kina Royal Never Give Up — 2-1
Korea Samsung — 2-1

USA Team Solomid — 2-1
Europa Splyce — 0-3


Bildkälla: Riots flickr


0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..