×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Worlds

Brasilianskt jubel under första gruppspelsdagen av Worlds

2
I natt gick startskottet för Worlds 2016 och de första gruppspelsmatcherna spelades. Samtliga lag från Europa förlorade sina matcher och natten bjöd även på en riktig storskräll.
Få förväntade sig nog att wildcardlaget INTZ Gaming från Brasilien skulle ha något att säga till om mot den kinesiska ligans bästa lag Edward Gaming. Deras möte under natten var en förväntad stomp till EDGs favör men matchbilden kom att bli någonting helt annat. INTZ lyckades få ett tidigt övertag tack vare en lysande prestation på Lee Sin av deras jungler Gabriel "Revolta" Henud. EDG hade en uppsättning champions som var beroende av att inte hamna efter då de medel som deras champions erbjöd för att kunna ta sig tillbaka i matchen var mycket begränsade. Brasilianerna släppte aldrig på trycket och tillät aldrig någon comeback från kineserna. Efter 42 minuter hade INTZ åstadkommit den troligtvis största skrällen i Worlds historia då de som wildcard besegrat en av turneringens största favoriter.

Brasilien INTZ vs. Kina EDG

Tung start för Europa

Tidigare under natten inleddes turneringen med den första matchen i gruppspelet mellan G2 och Counter Logic Gaming. Båda dessa deltog i vårens Mid-Season Invitational där G2 var en besvikelse medan CLG levererade. I natt möttes de igen och inför matchen var G2 favorittippade efter en knackig säsong i NA LCS för CLG som tagit sig till Worlds tack vare championship points. Det blev dock nordamerikanerna som gick segrande ur striden efter en dominerande uppvisning.

Europa G2 vs. USA CLG

Luca "PerkZ" Perkovic slutade med statsen 0/3/0 på Syndra efter att G2 fått sig en rejäl omgång av CLG.


De andra europeiska lagen som deltar i turneringen, H2k och Splyce, spelade också sina första matcher i natt och även de fick se sig besegrade. H2k förlorade en jämn drabbning mot ahq e-Sports Club från LMS, en motståndare som H2k behöver kunna slå för att ha en chans att ta sig ur sin grupp. Splyce har ett ännu knpeigare utgångsläge då de är placerade i den här turneringens "dödens grupp". Med tre riktigt tuffa konkurrenter har européerna en tuff utmaning framför sig för att överleva gruppspelet. En utmaning som blir ännu tuffare nu efter att de förlorade sin första match mot koreanska Samsung. Det var ett blodigt game med många kills åt båda håll men så småningom lyckades Samsung ta kontrollen och sedan hittade Splyce aldrig tillbaka in i matchen.

Europa H2k vs. Taiwan ahq
Korea Samsung vs. Europa Splyce

Förlust på hemmaplan för TSM

Denna så kallade "dödens grupp" innehåller förutom Samsung och Splyce även nordamerikanska Team Solomid och Royal Never Give Up från Kina och dessa två möttes också under den första gruppspelsdagen. TSM dominerade early game men efter några lyckade teamfights från RNG där supporten Se-hyoung "Mata" Cho var nyckelspelare lyckades kineserna etablerade ett övertag och kunde sedan successivt demolera TSMs bas.

USA TSM vs. Kina RNG

Utöver dessa matcher spelade även ROX Tigers, det första-seedade laget från Korea, mot turneringens andra wildcardlag Albus Nox Luna från Ryssland. Denna match hade en underhållande inledning med ett högt tempo där båda lagen tog kills på varandra. ANX hade till och med en ledning i guld ett tag men cirka 16 minuter in tog ROX ett rejält grepp om matchen och efter det hade inte ANX en chans och matchen slutade med koreansk seger med mindre än en halvtimme spelad.

Korea ROX vs. Ryssland ANX

Gruppspelsställning

GRUPP A

Korea ROX Tigers — 1-0
USA Counter Logic Gaming — 1-0

Europa G2 Esports — 0-1
Ryssland Albus NoX Luna — 0-1

GRUPP B

Taiwan Flash Wolves — 0-0
Korea SK Telecom T1 — 0-0

Kina IMay — 0-0
USA Cloud 9 — 0-0

GRUPP C

Taiwan ahq e-Sports Club — 1-0
Brasilien INTZ e-Sports — 1-0

Europa H2k-Gaming — 0-1
Kina Edward Gaming — 0-1

GRUPP D

Korea Samsung — 1-0
Kina Royal Never Give Up — 1-0

USA Team Solomid — 0-1
Europa Splyce — 0-1

Bildkälla: Riots flickr

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..