×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

ARAM-putsar i nattens uppdatering

2
Under natten lanserades patch 6.12, där en hel del fokus lagts på spelläget ARAM.
Även om det tävlingsinriktade LoL-liret sker på Summoner's Rift finns det många som vänder sig till ARAM (All Random All Mid) både för att koppla av, och även för att lära sig hur champions och items fungerar. Detta är någonting Riot tycks ha anammat i nattens uppdatering till League of Legends, då man lagt en hel del fokus på spelsättet.

Framför allt intressant är att man valt att sänka cooldowns på summoner spells endast i Howling Abyss, vilket inte bara gör ARAM mer actionspäckat, utan gör det även till ett betydligt mer effektivt sätt att träna.

Nya cooldowns i ARAM

Flash: 300 seconds → 180 seconds
Heal: 240 seconds → 144 seconds
Cleanse: 210 seconds → 126 seconds
Exhaust: 210 seconds → 126 seconds
Ignite: 210 seconds → 126 seconds
Barrier: 180 seconds → 108 seconds
Ghost: 180 seconds → 108 seconds
Medan Riot själva skriver att de aldrig kommer att försöka fullt balansera ett random-baserat spelsätt har de sett tendenser i att vissa champions helt enkelt varit för svaga eller för starka. Exempelvis har Bard fått sin Traveler's Call-cooldown sänkt, medan Thresh dubblat intaget av soul captures i sin passiva, medan Nasus fått dubbla stacks via Siphoning Strike.

Även mindre "globala" justeringar

Nattens patch fokuserar dock inte endast på ARAM, utan det har även skett ett par smärre permanenta justeringar både på champions och på items. Av de sex karaktärer som patchats är bara Fizz som nerfats, medan Corki, Shaco, Syndra, Xin Zhao och Zed fått sig en varsin liten buff.

En annan intressant del av uppdateringen är Riots fokus på attack damage. Tydligen skall utvecklarna ha känt att Youmuu's Ghostblade var aningen för populärt, och har valt att nerfa det samtidigt som man buffat en handfull övriga AD-items så att damage-dealern på botlane har fler valmöjligheter.

Detaljer kring patch 6.12 går att hitta på League of Legends officiella hemsida.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..