×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

YP ger sig in i LoL — men tycks inte få spela någonting

1
Den något ökända organisationen Team YP tar klivet in i League of Legends genom att rekrytera ett damlag — trots att de inte får spela någonting som är förknippat med Riot Games.
Det är väl ingen som har missat att Team YP, organisationen som ägs av en välkänd vuxensajt, har klivit in i esporten det senaste året. Laget har bland annat klivit in i stora titlar som Dota 2 och Counter-Strike: Global Offensive, och även gjort en del skada, men inte förrän nu kliver de in i den största titeln.

Det är med ett damlag som Team YP introducerar sig för League of Legends-scenen. Laget består av två polska, två österrikiska och en spansk spelare, och har visat relativt starka resultat i diverse onlinebaserade damturneringar.

Team YP

Polen Joanna "Myshka" Pigla — Top
Polen Patrycja "Reniferka" Krumin — Jungle
Österrike Tanja "Escape" Reither — Mid
Spanien Laura "Aryenzz" Muñoz — AD Carry
Österrike Marlies "Maestra" Brunnhofer — Support

Ovanstående femma siktar så klart på att bli det bästa damlaget i världen, men till Yahoo berättar mid-spelaren Escape att de inte bara kommer att hålla sig till damscenen. De kommer även att testa sin skicklighet mot herrlag i Go4LoL-cuper inom kort.

Får inte spela Riot- eller ESL-evenemang

Det finns en anledning till att laget heter Team YP och inte företagets riktiga namn. Faktum att man är ett företag med vuxenunderhållning som huvudfokus har satt käppar i hjulen för organisationens esport-projekt. Trots förkortningen har dock Riot gått ut och sagt att organisationen inte får ta del av varken professionella turneringar eller amatörturneringar som spelutvecklaren har hand om.

"Our rules prevent any [League Challenger Series] or Challenger teams from sponsorship agreements with companies who represent pornographic material," berättade Riot för CNBC.com sent 2014.

Utöver ovanstående blev även Team YP:s Dota 2-lag bannlyst från turneringar som arrangeras av den tyska jätteorganisationen ESL. Anledningen var även den relaterad till organisationens ursprung, men ESL strök då under att lagets spelare är välkomna att deltaga i deras framtida evenemang, bara inte under Team YP:s organisation. I och med detta får man även antaga att ESL inte kommer att tillåta Team YP i sina League of Legends-turneringar heller.

Borde Team YP få spela turneringar precis som alla andra?

210 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..