×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Mid Season Invitiational

SKT nollar CLG i finalen - Sydkorea mästare av MSI

1
I förmiddags avgjordes Mid-Season Invitational. Det blev världsmästarna- och förhandsfavoriterna SKTelecom T1 från LCK som tog hem segern efter att ha besegrat de nordamerikanska representanterna Counter Logic Gaming. Sydkorea fortsätter att vara den starkaste regionen i internationella mästerskap.
Det var tidigt i morse som finalen av MSI tog vid. SKT ställdes mot CLG. Korea mot Nordamerika. Regerande världsmästare mot underdog. SKT kom in i turneringen som klara favoriter och den stora diskussionen kretsade kring vilket lag som skulle ta andraplatsen. Counter Logic Gaming var bland många inte ansedda rimliga kandidater för den titeln och förväntades få kämpa hårt för att ens komma med till slutspelet. Sagan blev dock en annan.

CLG imponerade stort och förlorade bara tre av sina tio matcher i gruppspelet och lämnade det som andra bästa lag. Favorittippade SKT däremot hade en skakig inledning på turneringen och lyckades inte placera sig högre än fyra. De förbättrade dock sitt spel betydligt under gruppspelets gång och i semifinalen mot det kinesiska hemmalaget Royal Never Give Up fick de upprättelse med en övertygande seger. Counter Logic Gaming mötte Flash Wolves från Taiwan i sin semifinal och de visade att de var det klart bättre laget med en 3-1 vinst.

CLG´s framgångar ledde till den första finalen för ett nordamerikanskt lag i en internationell turnering på länge.


Amerikanerna hade därmed en vinststatistik i turneringen på 10-4 medan deras Koreanska finalmotståndare SKT hade 9-5. I gruppspelet fick båda lagen med sig varsin vinst från sina två möten mot varandra så på pappret såg det ut som att finalen skulle bli en jämn historia. SKT visade dock att de fortfarande kan spela långt bortom något annat lags förmåga när det gäller.

Koreanerna vann tre raka matcher utan att vackla. Samtliga segrar var övertygande där de tog kontrollen tidigt och sedan vägrade släppa in CLG i matchen. Amerikanerna lyckades inte med sina teamfights som varit en av de deras stora styrkor under MSI. SKT´s teamfighting däremot var idag nästan felfri, något som de haft en del problem med tidigare i turneringen och som de kritiserats för. Idag fanns det dock ingenting att kritisera hos koreanernas spel, då de var dominanta inom varje aspekt av de tre matcherna. Alla spelare i SKT´s trupp presterade på topp, inte minst deras stora stjärna Faker som äntligen fick lyfta MSI-bucklan, det enda internationella eventet som hans lag aldrig hade vunnit. Tills nu.

USA CLG vs. Korea SKT T1
CLG: Darshan, Xmithie, Huhi, Stixxay, aphromoo
SKT T1: Duke, Blank, Faker, Bang, Wolf


Slutplaceringar i MSI 2016

1. Korea SKTelecom T1
2. USA Counter Logic Gaming
3-4. Kina Royal Never Give Up
3-4. Taiwan Flash Wolves
5-6. Europa G2 Esports
5-6. Turkiet SuperMassive

MSI-bucklan blir kronan på verket i SKT´s trofésamling. Mästarna har sedan tidigare fem koreanska ligatitlar och två världsmästartitlar.


Bildkälla: Riots flickr

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..