×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Huni och ReignOver lämnar Fnatic

1
Ryktena har bekräftats: Fnatics koreanska stjärnduo lämnar organisationen efter ett minst sagt framgångsrikt år.
Femman som kom att bli den mest dominanta i den europeiska LCS-regionens historia har idag splittrats. Det hade redan ryktats sedan tidigare, men idag är det alltså bekräftat att lagets två sydkoreanska ankare Heo "Huni" Seung-hoon och Kim "ReignOver" Ui-jin som kommer lämna Fnatic efter närmare ett år tillsammans med laget.

Betraktade som 2015 års topplag från västvärlden kanske det kan ses som ett konstigt drag av de två koreanerna, men Fnatic utvecklar i sitt uttalande att beslutet togs efter att organisationen inte lyckades matcha bud från en utomstående organisation, och att spelarna således valde att lämna Fnatic.

"It’s important to note that Fnatic has until now grown through organic means (we’ve not taken investment), we’ve done this through calculated purchases and salary increases, to enable us to stay afloat for 11 years.

Whilst we made offers for Huni and Reignover to remain with Fnatic in 2016, and even upped our offers after negotiation, the final amount needed to secure them would have been an order of magnitude higher than what we were prepared to pay, to keep them in orange and black."

Ryktad flytt till Nordamerika väntar


Var spelarna har begett sig har hittills inte blivit offentliggjort, men med Fnatics förklaring i åtanke har de båda säkrat sig själva ett nytt hem i en ny region för 2016. Återigen så är inget bekräftat, men de mest trovärdiga ryktena för stunden tyder på att Huni och ReignOver kommer bege sig till Immortals (f.d. Team 8) och som är aktiva inom den nordamerikanska LCS-regionen.

Fnatics år av dominans


När Fnatic tidigare i år offentliggjorde rekryteringen av de två koreanska namnen samt Pierre "steelback" Medjaldi bemöttes de omedelbart av skeptiska blickar. Majoriteten av laget bestod av nästintill okända namn utanför Bora "YellOwStaR" Kim sedan laget hade tappat massiva namn som Enrique "xPeke" Cedeño Martínez, Martin "Rekkles" Larsson och Paul "sOAZ" Boyer.

Men mot all förmodan lyckades det nya Fnatic vissa framfötterna direkt genom att vinna sin första LCS-split tillsammans i våras. Därefter begav sig laget till Tallahassee, Florida, som den europeiska representanten på Riot Games Mid Season Invitational, där laget var endast en karta ifrån att besegra nuvarande världsmästarna SKT T1 i en extremt jämn semifinal.

Följande MSI bytte laget ut steelback för att återförenas med Rekkles, varpå laget etablerade sig som den mest dominanta femman i europeisk LCS-historia genom att vinna alla sina ligamatcher i en 21 matcher lång vinstkedja.

På världsmästerskapen var Fnatic betraktade som en av de eventuella favoriterna att ta hem evenemanget, men efter ett framgångsrikt gruppspel och en bestämd vinst över MSI-vinnarna EDward Gaming i kvartsfinalerna tog Fnatics resa slut efter en otroligt ensidig serie mot eventuella silvermedaljörerna KOO Tigers.


12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..