×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Origen vinner IEM San José

3
Det europeiska laget som tog sig till Worlds semifinaler gjorde slarvsylta av allt motstånd i San Fransisco i helgen och tog enkelt hem den första internationella LoL-turneringen sedan världsfinalerna.
Debuten för Tristan "PowerOfEvil" Schrage i Origen kunde inte ha slutat bättre för 18-åringen då lagets nya femma hade lekstuga med Team SoloMid och Counter Logic Gaming på vägen mot guldet. Fastän den nyrekryterade tysken var spelaren i fokus så kan man inte neka att Paul "sOAZ" Boyer insats i båda serier där den franska veteranen krossade TSM:s Kevin "Hauntzer" Yarnell och blev den enda att sätta ned foten mot CLG:s Darshan "Darshan" Upadhyaya.

Origens vinst på San José innebär även att ett lag från varje stor region (Korea, Kina, Nordamerika, Europa) har tagit hem en internationell trofé under 2015:s gång.

Slutplaceringar

1. Europa Origen — 25 000 dollar (cirka 218 000 kronor)
2. USA Counter Logic Gaming — 11 000 dollar (cirka 96 000 kronor)
3-4. USA Team SoloMid — 5000 dollar (cirka 43 000 kronor)
3-4. Korea Jin Air Green Wings — 5000 dollar (cirka 43 000 kronor)
5-6. Kina LGD — 2000 dollar (cirka 17 000 kronor)
5-6. Europa Unicorns of Love — 2000 dollar (cirka 17 000 kronor)

CLG fortfarande starkast i hemregionen


Fastän finalen slutade 3-0 mot CLG visade de regerande nordamerikanska mästarna att deras nya uppställning troligtvis har det som krävs för att fortsätta vara ett hot i sin hemregion. Naturligtvis så kastade de flesta åskådarnas ögon på Yiliang "Doublelift" Peng samt Eugene "Pobelter" Parks respektive ersättare Trevor "Stixxay" Hayes och Choi "HuHi" Jae-hyun och hur de skulle prestera, vilket de gjorde i högsta grad mot ett skadeskjutet Jin-Air Green Wings i kvartsfinalerna. Tyvärr räckte detta inte i mötet mot Origen i finalen där HuHi särskilt såg utklassad ut mot PowerOfEvil.

Kina förnedrat — Igen


Efter den kinesiska regionens totala härdsmälta på Worlds antog många att regionens topplag LGD skulle slå tillbaka hårt, särskilt efter att laget bestämt sig för att använda Lee "Flame" Ho-jong som sin dedikerade toplaner i San José. Deras vistelse blev däremot ingenting mer än en glorifierad semester då de åkte ut på en delad sistaplats efter två förluster mot det nyskapta TSM. Det lag som för tre månader sedan betraktades som potentiella världsmästare har istället fallit ihop totalt i vad som endast kan vara sett som LoL-historiens största mysterier.

Bildkälla: Riot Esports

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..