×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

XiaoWeiXiao avstängd från NA LCS — för ELO boosting

0
Riot Games har bekräftat att Yu "XiaoWeiXiao" Xian har blivit avstängd från ligan efter att ha Elo boostat under sin tid i ligan.
Team Impulse har under den Nordamerikanska sommar-splitten blivit ett av topplagen i ligan. Med 11 förluster kontra fem förluster, och med endast två matcher kvar i ligan innan slutspelen, såg de ut att realistiskt kunna bli ett av lagen som representerade Nordamerika på de stundande världsfinalerna i September.

Men bara dagen efter Gambit-spelaren Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou blivit avstängd, ser det nu ut som att Team Impulse-spelaren, tillika stjärnan, Yu "XiaoWeiXiao" Xi kommer missa slutspelen. Detta då han har erkänt att han har tagit betalt för att höja en spelares rank i spelet.



En konversation mellan Xi och ägaren till kontot han har boostat har även läckt. Däri erbjuder kontoinnehavaren att betala TiP-spelaren närmare 12 000 kronor för att få sitt konto upp till Master-ranken, som är den högsta i spelet.

Pengarna skickades till managerns PayPal-konto


Fastän situationen var allvarlig till absolut högsta grad med den ovanstående informationen, så tycks det nu visa sig att även lagets manager Alex Gu är implicerad i den så kallade Elo boostingen, då det är hans egna PayPal-konton som XiaoWeiXiao har bett sin betalare att skicka pengarna till.

The Daily Dot har även rapporterat att i matcherna Xi spelade på kontot var tillsammans med nuvarande TiP-junglaren Lee "Rush" Yoonjae. Rush har i vilket fall inte blivit omnämnd kring Riots utredning ännu. Hur man än vrider och vänder på situationen så bådar detta inte väl för Team Impulse gåendes in i den sista veckan av NA LCS-ligan, och ännu mindre för slutspelen.

Bildkälla: Riot eSports

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..