×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

EU LCS börjar idag!

2
Det är återigen dags för Riots League of Legends Championship att dra igång och vi äntligen kommer få se de 10 bästa lagen i Europa och Nordamerika tävla om chansen att ta sig till Worlds.
Nu är det dags. Europas tio bästa lag kommer nu återigen spendera de kommande åtta veckorna i Berlin och spela om chansen att ta sig till 2015 års världsmästerskap. Många nya ansikten har även gjort sin entré i ett flertal lag och vi kommer nu se vilka som vinner och vilka som försvinner.

Sedan förra säsongen har mycket hänt däremot. Nästan alla lag i ligan har gjort åtminstone ett spelarbyte och ett nytt lag har även introducerats. Därför har vi skrivit ned några av de främsta lagen och händelserna som kan vara värt att hålla ett extra öga på:

Tar fnatic femte titeln?

Favoriterna att ta sig till Worlds och ta sin femte LCS-trofé denna säsong är återigen fnatic. Efter att nätt och jämnt ha besegrat Unicorns of Love i vår-splittens finaler fullständigt exploderade det nyskapade laget på Mid Season Invitational i Tallahassee, Florida, där de tog koreanska Lee "Faker" Sang-hyeoks SKT T1 till en avgörande sista karta i semifinalerna. Sedan dess har laget bytt ut sin dåvarande AD Carry Pierre "Steelback" Medjaldi för Martin "Rekkles" Larsson. Kan drömlaget hoppas att hålla sin nuvarande form vid liv och säkra sitt deltagande på Worlds?

Kan xPeke leverera?

Från förra säsongen ser vi även att förra säsongens bottenlag Meet Your Makers har blivit ersatta av Origen, då de var det högst platsande laget i Riots semi-proffsliga Challenger Series. Detta markerar återkomsten av Enrique "xPeke" Cedeño Martínez, såväl som Paul "sOAZ" Boyer till LCS efter en splitts uppehåll.

Froggens femma

Elements föregående splitt kan inte beskrivas som något annat än en besvikelse. Med få övertygande matcher, närmast osynliga solo-laners och konstanta spelarbyten var "superlaget" ett praktexempel på hur ett lag kan misskötas både inuti och utanför Summoners Rift. Kan de drastiska förändringarna leda Elements till Worlds, eller har det skeppet seglat?

Svenskarnas framtåg

Denna splitt kommer även bli den med flest svenskar på plats, då hela åtta spelare från vårt avlånga land kommer representera sex av de tio deltagande lagen.

Sverige Jesper "Jwaow" StrandgrenTopElements
Sverige Felix "Betsy" EdlingMidGambit
Sverige Hampus "Fox" MyhreMidSK Gaming
Sverige Martin "Rekkles" LarssonAD Carryfnatic
Sverige Petter "Hjärnan" FreyschussAD CarryH2k
Sverige Pontus "Vardags" DahlblomAD CarryUnicorns of Love
Sverige Oskar "G0DFRED" LundströmSupportGIANTS!
Sverige Hampus "promisQ" AbrahamssonSupportElements


Torsdag 28 maj

18:00Europa fnaticvs. Europa UoLBetta i tipset
19:00Europa Origenvs. Spanien GIANTS!Betta i tipset
20:00Europa SK Gamingvs. Europa CWBetta i tipset
21:00Europa Elementsvs. Europa GambitBetta i tipset
22:00Europa H2kvs. Europa ROCCATBetta i tipset

Fredag 26 januari

18:00Europa H2kvs. Europa OrigenBetta i tipset
19:00Europa CWvs. Spanien GIANTS!Betta i tipset
20:00Europa Gambitvs. Europa ROCCATBetta i tipset
21:00Europa fnaticvs. Europa SK GamingBetta i tipset
22:00Europa Elementsvs. Europa UoLBetta i tipset

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..