×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

EU LCS-finalerna i kväll — fnatic mot Unicorns of Love

2
I vad som enkelt kan kallas den mest oväntade av LCS-finaler hittills kommer fnatic att göra upp med Unicorns of Love.



Enhörningarnas tid

När årets första LCS-splitt för i år kom att börja fanns det ingen som kunde ha förutspått de resultaten vi kom att ta del av i slutet på förra veckan. Vi såg de regerande LCS-mästarna Elements (kända som Alliance under den föregående splitten) plocka upp världsstjärnan Martin "Rekkles" Larsson, Erlend "Nukeduck" Holm återvände till LCS med ROCCAT i en uppställning som såg ut att kunna utmana vilket lag som helst på pappret, och slutligen var Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou återigen tillbaka i LCS med ett kapabelt lag i SK Gaming.

Men så blev det inte. Likt en kalldusch för fansen av dessa lag såg vi istället hur den nya generationen övertog dem. Elements och ROCCAT fick inte ens chansen att visa vad de gick för i slutspelen då deras prestationer under den reguljära LCS-ligan var så pass oimponerande att de inte lyckades säkra sin plats bland de sex sista lagen. En upplevelse de flesta av dem inte var vana vid. Istället såg vi hur lag som H2k, Copenhagen Wolves och inte minst Unicorns of Love gick in i denna säsongs slutspel där de hade allt att bevisa.



Kommer Pontus "Vardags" Dahlblom och hans enhörningar lyckas besegra fnatic i kväll?


Men även här var det få som såg det som skedde förra helgen som en möjlighet för endast en vecka sedan. UoL tog ned SK Gaming, säsongens i särklass bästa lag, i en nagelbitande jämn Bo5-serie som tog dem till den allra sista kartan, vilket säkrar dem till sin första LCS-final i sin första LCS-splitt någonsin. Med sina överraskande picks och blivande stjärnor i form av Tristan "PowerOfEvil" Schrage och Zdravets "Hylissang" Galabov har UoL lyckats bli fan-favoriter på nolltid, och om de vinner i kväll kan man bara ana hur långt de kan gå som lag.

Från bottnen till toppen

fnatic har ett nästan symbiotiskt förhållande till LCS. Inte en enda säsong har gått utan att vi har sett den svart-orange-fanan i dess finaler. Många trodde dock att denna säsong skulle bli den allra första utan fnatic i sig, då endast Bora "YellOwStaR" Kim var kvar och blev delegerad uppgiften att hålla ihop ett lag med fyra helt nya medlemmar.



Bora "YellOwStaR" Kim har nu chansen att bli den första spelaren att vinna fyra LCS-splittar


Få hade kunnat bli upprörda på den franska support-spelaren om splitten hade gått utåt, men istället visade detta nya fnatic samma kämparglöd och lust att vinna som de hade under de gångna säsongerna och etablerade sig snabbt i toppskicktet av EU LCS. Fastän ett extremt imponerande H2k nästan tog ut dem i semifinalerna var fnatic kapabla att raljera sig i den femte kartan och säkrade sin finalplats återigen. Nu kommer dock deras skicklighet testas på riktigt då ett glödhett UoL står mellan dem, och sitt fjärde LCS-guld.
Final
Europa Unicorns of Love vs. Europa Fnatic Betta på matchen!
UoL: Vizicsacsi, Kikis, PowerOfEvil, Vardags, Hylissang
FNC: Huni, Reignover, Febiven, Steelback, YellOwStaR


Tid: 17:00 söndag den 19 april
Stream: Riotgames


1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..