×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

Vecka 6 av LCS i revy

1
Liquid stiger, fnatic kommer ikapp SK och Elements tar småsteg mot förbättringar.
I Europa fortsätter det inkonsekventa beteendet vi har blivit vana vid under de senaste veckorna, då SK Gamings tre raka förluster har lett till att fnatic lyckats kvittera och nu utmanar dem om förstaplatsen med en identiska mängder vinster och förluster.

H2k och Gambit säkrar topp 4-placeringar

Samtidigt har en ny ordning etablerats precis under de två ärkerivalerna, då både H2k-Gaming och Gambit Gaming konstant rör sig uppåt på ett allt mer och mer imponerande och övertygande vis. I Gambits fall började redan uppsvinget innan Felix "Betsy" Edling ersatte Sebastian "niQ" Robak, men med Betsy har de framstått som även mer skräckingivande då den unga svensken verkar ha bidragit extremt mycket till de sju raka kartorna laget åtnjuter sig av.

Problem kvarstår efter Elements tar in Krepo

Samtidigt som Gambit och H2k njuter framgångar står Elements och trampar vatten i jämförelse. Fastän additionen av Mitch "Krepo" Voorspoels bidrog mycket till deras vinst över MYM i början av veckan var det ett resultat man redan kunde ha väntat sig givet det sistnämnda lagets nuvarande form i LCS (2-10). Mot SK Gaming såg dock Elements vilsna ut i jämförelse, det måste däremot förtydligas att laget har sett ut att göra framsteg på några av de fronterna de behövt arbeta på mest.

MYM besegrar Unicorns of Love

Det mest shockerande resultatet denna vecka var däremot att Unicorns of Love, som besegrade SK till att börja med i sin första match av den sjätte veckan, lyckades tappa en karta mot ligans absoluta bottenlag MYM. Matchens stjärnor var Jesper "Jwaow" Strandgren samt Rasmus "MrRalleZ" Skinneholm.

EU LCS

# Lag V F
1 Fnatic 9 3
2 SK Gaming 9 3
3 H2k 8 4
4 Gambit Gaming 7 5
5 Copenhagen Wolves 6 6
6 Unicorns of Love 6 6
7 Elements 5 7
8 GIANTS GAMING 4 8
9 ROCCAT 4 8
10 Meet Your Makers 2 10

De stora vinnarna av denna vecka i Nordamerika kom i form av Team Liquid och Cloud9, men på grund av helt olika anledningar. Fastän de vann båda sina respektive matcher går det nog inte att jämföra exakt med hur stor prestationen från Liquid faktiskt var.

KEITHMCBRIEF imponerar stort med Liquid

Det kontroversiella beslutet att bänka Chae "Piglet" Gwang-jin och ta in Yuri "KEITHMCBRIEF" Jew vägde fortfarande tungt efter deras föregående vecka där de gick 1-1 i matcher, men åsikter ändrades nog helt efter denna. Med en inledande stark prestation mot Gravity Gaming kom det riktiga testet under natten till idag då de mötte andraplatslaget CLG, och kom efter närmare en timme ut som segrare på ryggen av en dominant KEITH. Detta placerar dem just nu på en extremt familjär fjärdeplats, och reser verkligen frågan om Liquid ens är i behov av Piglet överhuvudtaget.

Cloud9 närmare sig täten

I samband med Liquids vinst över CLG innebar det även att Cloud9 nu efter att ha segrat i båda sina matcher denna vecka utmanar dem om andraplats på podiet efter en historiskt svag start för de tvåfaldiga segrarna av NA LCS.

TSM trampar vatten

För att slutligen toppa den händelserika resan gick tabell-ledarna TSM återigen 1-1 denna vecka, efter en chockförlust mot Team Impulse. Detta är den mest imponerande formen det multinationella laget har visat under denna splitt och kom närmast ut ur det blå efter en förlust mot Team8 under lördagen. Yu "XiaoWeiXiao" Xian och Apollo "Apollo" Price var de otvivelaktiga stjärnorna i matchen, då de gång på gång straffade Jason "WildTurtle" Trans överaggression.

Tabell

# Lag V F
1 Team SoloMid 9 3
2 Cloud9 8 4
3 Counter Logic Gaming 8 4
4 Team Liquid 7 5
5 Team 8 6 6
6 Gravity 6 6
7 Team Impusle 6 6
8 Winterfox 5 7
9 Team Dignitas 4 8
10 Team Coast 1 11

Bildkälla: Riot eSports

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..