×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Världen

LCS i revy - Vecka 5

2
Inhoppare, nya laguppställningar, och generellt uppror i tabellerna kantade den mest kontroversiella veckan av denna LCS-säsong hittills.
EU LCS var denna vecka kantad av förväntningar och avslutades udda nog av förvåning snarare än någonting annat.

Till att börja med förlorade de hittills obesegrade SK Gaming båda sina matcher i veckan mot fnatic och H2k-Gaming. Detta var däremot inte tillräckligt för att rubba deras position som topplagen i ligan, och de befinner sig ännu på förstaplats med 8-2 i matcher.

Vinnarna av den förra EU-splitten, Elements, befinner sig just nu i en av sina största formsvackor någonsin och ligger på sjundeplats, en plats de endast besökt en gång tidigare i sin historia som lag. Spelarbytet som såg Mike "Wickd" Petersen göra plats åt Kevin "Kev1n" Rubiszewski var tydligen inte tillräckligt för att rädda laget från sitt fortsatta fall, då de gick 0-2 mot GIANTS! och ROCCAT. Huruvida de går vidare nu är oklart.

Samtidigt har lagen som började säsongen på nedre delen av tabellen fått blodad tand och rör sig allt snabbare mot den övre halvan. Copenhagen Wolves och H2k-Gaming är de som imponerat mest med vinster över lag som fnatic och SK Gaming, men även Gambit har verkligen visat en otrolig form de senaste två veckorna då de har gått 4-0 i kartor. Nästa vecka kommer alltså bli extremt viktig för alla dessa lag, och skulle potentiellt kunna se H2k eller CW överta fnatics position.

Inför nästa vecka känns det därmed närmast omöjligt att exakt få reda på vad det är som kommer ske, håller SK och fnatic behålla lugnet, eller kommer de övertas?

EU LCS

# Lag V F
1 SK Gaming 8 2
2 Fnatic 7 3
3 Copenhagen Wolves 6 4
4 H2k 6 4
5 Gambit Gaming 5 5
6 Unicorns of Love 5 5
7 GIANTS GAMING 4 6
8 ROCCAT 4 6
9 Elements 4 6
10 Meet Your Makers 1 9

Nordamerikanska LCS var även med om sin helt egna hektiska vecka, där endast Cloud9 lyckades gå obesegrade under veckans gång med vinster mot Impact och CLG. Detta solidifierade däremot endast deras tredjeplats, och innebär att de ännu inte kommit ikapp varesig CLG eller TSM i tabellen.

Laget med flest ögon på sig däremot var Liquid. Efter att ha bänkat den före detta världsmästaren Chae "Piglet" Gwang-jin under veckans matcher var det upp till hans 17-åriga ersättare Yuri "KEITHMCBRIEF" Jew att visa vart skåpet skulle stå. Detta bidrog till att deras sista match i veckan mot Team SoloMid skulle bli en av de mest förväntade veckans gång då de förlorade mot Winterfox i debut-matchen för veckan. Liquid var extremt nära att förlora matchen efter ett massivt övertag då TSM:s Jason "WildTurtle" Trans Jinx lyckades bli så pass stark att han nästan fick dubbla pentakills under matchens gång. Det som i slutändan krävdes av Liquid för att vinna var ett vågat dyk rakt in i TSM:s bas och gav dem nätt och jämnt vinsten.

Utöver den minst sagt dramatiska matchen var veckan förhållandevis lugn, Dignitas har börjat återhämta sig från en katastrofal start till säsongen, Winterfox börjar se mer och mer stabila ut i coh med Jang "Imagine" Hyeon-sus ankomst och Gravity har visat en fortsatt god form.

NA LCS

# Lag V F
1 Team SoloMid 8 2
2 Counter Logic Gaming 7 3
3 Cloud9 6 4
4 Gravity 5 5
5 Winterfox 5 5
6 Team Impusle 5 5
7 Team Liquid 5 5
8 Team Dignitas 4 6
9 Team 8 4 6
10 Team Coast 1 9

Bildkälla: Riot eSports

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..