Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

EU LCS: Vecka 2, Dag 1

1
Fnatic och SK fortfarande obesegrade, Gambit utan vinst, detta är allt som hände under dagens LCS-sändning.

H2k-Gaming vs. MYM

H2k lyckades snabbt sätta tempot för matchen genom att utnyttja MYM:s laneswaps. H2k bestämde sig för att gruppera med fyra spelare och helt enkelt dyka in under MYM:s bot-torn och plockade därmed up två extremt snabba kills som fick dem att skjutas upp i en tidig ledning.

Hjälten i matchen var Jean-Victor "loulex" Burgevin, som lyckades gång på gång avgöra teamfights öden med en otroligt välpolerad Jarvan. När allt var sagt och gjort föll MYM:s bas innan 30 minuter hade passerat, och H2k tog hem sin första vinst för säsongen.

Vinnare: H2k-Gaming

GIANTS! vs. Unicorns of Love

First blood går till Unicorns of Love då både Kikis och PowerOfEvil tar first blood vid fem minuter, och följandes det börjar ett gediget blodbad där GIANTS! lyckas ta två kills, följandes av en utjämning av UoL efter en väldigt vågad engage av Hylissang.

Hylissang är även mannen som får igång den första stora vinsten för sitt lag, då han träffar mitt i prick med en solar flare och peelar ned hälsan på två GIANTS!-spelare, och håller sig själv med liv så pass länge att Kikis hinner ta sig till deras lane med hjälp av sin Rek'Sai ultimate. Så fort den polska junglern blir inblandad är katastrofen ett faktum, och hela fyra medlemmar från det spanska laget faller utan en enda kill.

Kontrollen UoL får från Kikis Rek'Sai är en av de största bidragande faktorerna bakom de fortsatta konfrontationerna, och lyckas alltid vara på rätt ställe vid rätt tidpunkt. GIANTS! kan inte lämna sin bas i säkerhet, och varje gång de försöker slåss förlorar de alltid 4-5 medlemmar. Ännu en gång har vi en serie som slutar under 30 minuter, och UoL gjorde det med stil.

Vinnare: Unicorns of Love

ROCCAT vs. fnatic

Efter att närmast ha blivit van vid fnatics nyfunna aggressiva stil är denna match lite av ett steg ifrån denna stil. Båda lag tar starten extremt lugnt jämförelsevis, och antalet kills under de första 10 minuterna faller på 3.

Detta ändras dock vid 12 minuter, fnatic går in djupt i ROCCATs toplane, och verkar helt glömma bort Overpows Gnar, som direkt slår de flesta av fnatics medlemmars in i väggen, varpå de enkelt plockar upp tre kills. Detta blir till slut det det polska laget behöver för att ta den första draken.

Matchen fortsätter vara jämn tills cirka 25 minuter in, då fnatic smyger in i ROCCATS djungel, och YellOwStaR får av en otrolig Solar Flare som fångar tre ROCCAT medlemmar som alla dör snabbt. Därefter tar fnatic enkelt Baron.

Matchen gick fram och tillbaka under en längre period, men det var fnatics ReignOver på Rengar som såg till att vändningen kom för fnatic, då han lyckades fånga Woolites Tristana två gånger sent i matchen och ta kritiska mål som Baron. Detta ledde till slut till att fnatic hamnade i en position att avsluta matchen, och gjorde att de fortsätter vara obesegrade i EU LCS.

Vinnare: fnatic

Gambit vs. SK Gaming

Även denna match var präglad av en annan ton än vad vi har kommit att förvänta oss av de båda lagen. Istället för ett stort fokus på kills eller konfrontationer.

Fram tills 23 minuter hade båda lag två kills vardera, men en massiv teamfight bröt ut vid draken där SK tog ned tre Gambit-spelare och sedan plockade upp sin tredje drake. Från här började SK få en påtaglig ledning, och Gambits försök att ta fighter gynnade sig aldrig. Till slut tog SK Baron och situationen blev drastisk för Gambit härifrån.

fredy122 lyckas sedan få av en otrolig engage vid Baronen, och i samband med att ett flertal Gambit-medlemmar stupar direkt tar SK chansen och avslutar matchen.

Vinnare: SK Gaming

Elements vs. Copenhagen Wolves

I dagsläget verkar det nästan vara likt ett mantra att om man sätter mycket press på Elements tidigt faller de isär ju senare matchen går. Detta var någonting Copenhagen Wolves utnyttjade massivt, då de snabbt plockade upp tre kills mot de nuvarande LCS-mästarna, däribland en solo-kill från Freeze på Wickd.

Wolves håller en konstant ledning när det kommer till kills, men Elements når till slut en punkt i matchen där deras rotationer och trades för drakar börjar bli allt bättre, och håller därmed en större ledning rent guldmässigt.

Elements Froggen blev till slut den massiva hotbilden för Wolves. Med flera välplanerade rotationer och djupa wards lyckas han gång på gång fånga ut ett stort antal Wolves-medlemmar och gör sig av med dem snabbt. Till slut kan CW inte ens korsa mitten av kartan säkert, och Elements slår igen dörren efter närmare 35 minuter.

Vinnare: Elements