×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Skrällig öppningsdag i EU LCS

1
fnatic, GIANTS! och Unicorns of Love var de stora utropstecknen under den första dagen av den europeiska LCS-ligan.
Folk spekulerade och spann kring vad som egentligen skulle komma att hända denna säsong av EU LCS. Favoriter blev tippade, och lag blev uträknade, och om den första dagen av EU LCS säger någonting så är det att det absolut mest oväntade kan hända.

fnatic vs. Elements

Dagen började med den hett tippade revansch-matchen mellan Elements (tidigare kända som Alliance) och fnatic. Elements gjorde en stjärnrekrytering i den svenska AD Carryn Martin "Rekkles" Larsson i december förra året, och i och med lagets vinst i den förra LCS-splitten kommer de in i ligan som favoriter. fnatics historia efter Worlds är därmed en rak kontrast till Elements, då hela fyra av truppens fem medlemmar, som inkluderade Rekkles, lämnade organisationen. Detta lämnade Bora "YellOwStaR" Kim ensam kvar att återuppbygga laget, och spelarna han valde var alla obeprövade och riskfyllda.



Så hela världen blev därmed chockade när fnatic svepte Elements av mattan med aggression lika precis som en laserstråle. Fabian "Febiven" Diepstratens Xerath var ett monster i midlane, men äran ska gå till de mest kritiserade nya medlemmarna av laget: Seungo "Huni" Hoon Heo och Kim "ReignOver" Ui-jin, som ledde den fasansfulla aggressionen så väl mot det ökänt passiva Elements.

Vinnare: fnatic



MYM vs. GIANTS!

GIANTS! blev i stort sett uträknade innan de ens hade spelat sin första match. Det spanska laget kämpade hårt för att ta sig in till ligan i december då de spelade i Riots Expansion Tournament, som till slut såg dem kvala in till ligan efter H2k Gaming. På samma sätt såg MYM ut att bli något av ett frågetecken med den sydkoreanska junglern Cho "H0R0" Jae-hwan samt deras nya support Nicolai "Nisbeth" Nisbeth.

Men dagen innan LCS började kom nyheten att lagets midlaner Marcin "Kori" Wolski inte längre kommer spela med dem i denna säsong. Istället för den hyllade polacken blev laget istället tvungna att ta in en ersättare i form av Marius "Blizer300" Hæsumgaard. I samband med detta kunde man inte förvänta sig en stark form från det europeiska laget, och så sant som det var sagt plockade spanjorerna upp en vinst i sin första LCS-match.

Vinnare: GIANTS!



H2k vs. Copenhagen Wolves

H2k Gaming dominerade på den europeiska expansions-turneringen där de inte förlorade en enda match och såg sig själva spela i LCS rätt snabbt. Copenhagen Wolves däremot, som alltid har placerat nära bottnen av alla LCS-säsonger de spelat i, hade ingen fart i ryggen från en sådan bedrift nyligen, och utöver två spelarbyten var det fortfarande inte klart hur de skulle spela denna säsong.

H2k stormade ut ur porten till att börja med då Andrei "Odoamne" Pascu absolut krossade Joey "YoungBuck" Steltenpool och hela Wolves-laget under matchens tidiga stadie. Det nykvalade laget såg ut att ha matchen under total kontroll, men efter ett par mirakulösa vändningar bakom utmärkt spelande av Petar "Unlimited" Georgiev och Søren "Soren" Fredriksen kom till slut vändningen för Wolves, som mot alla odds lyckades komma tillbaka och vinna matchen.

Vinnare: Copenhagen Wolves



SK Gaming vs. ROCCAT

Kvällens match enligt de flesta kom inte i form av Elements mot fnatic, utan SK Gaming mot ROCCAT. De båda lagens spelarbyten under LCS silly season har blivit hyllade och hypade efter att ROCCAT tog in Erlend "Nukeduck" Holm, och SK gjorde plats för Hampus "Fox" Myhre, och Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou.



Men det många trodde skulle bli en jämn konfrontation slutade upp med att bli en ensidig affär för SK som totalt sprängde ROCCAT i luften följandes extremt intelligent och aggressivt spelande. Stjärnan var nyrekryterade FORG1VEN, som utfarmade Paweł "Woolite" Pruski, och även bidrog med fem kills och sju assists till sitt lag utan att dö på sin Lucian.

Vinnare: SK Gaming



Unicorns of Love vs. Gambit

De två europeiska lagen som spelat bäst under de två senaste IEM-eventen fick äran att avsluta den första dagen av EU LCS. De hade båda mycket att leva upp till följandes deras internationella framgångar, och Unicorns of Love visste det då deras midlaner Tristan "PowerOfEvil" Schrage slog på stort.



Den unga tysken totalt dominerade fiendelaget på sin Syndra och gick 9-0-5 totalt i total KDA. Resten av laget, särskilt den extremt uppfinningsrika junglern Mateusz "Kikis" Szkudlarek, gick även de på hövarv och avslutade matchen på 26 minuter för att ta sin första vinst denna säsong!

Vinnare: Unicorns of Love



Idag börjar den andra dagen av liga, och schemat kan ni finna nedan.

Fredag 23 januari

18:00Europa MYMvs. Europa SK GamingBetta i tipset
19:00Europa Copenhagen Wolvesvs. Spanien GIANTS!Betta i tipset
20:00Ryssland Gambitvs. Polen ROCCAT!Betta i tipset
21:00Europa fnaticvs. Europa H2k-Gaming!Betta i tipset
22:00Europa Elementsvs. Europa Unicorns of LoveBetta i tipset

Bildkälla: LoLeSports

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..