×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Intervju med Unicorns of Loves Pontus "Vardags" Dahlblom

3
Den svenska AD carryn som besegrade NA LCS-vinnarna Team SoloMid på IEM San José talade med oss på Fragbite om upplevelsen i USA och synen på att vara en av de få aktiva svenskarna i LCS.
För ett par veckor sedan såg vi Unicorns of Love dominera Team SoloMid på IEM San José i en av de större skrällarna i LoLs historia. En av medlemmarna i denna mångkulturella femma är AD carryn Pontus "Vardags" Dahlblom som var snäll nog att tala med oss på Fragbite om livet sedan IEM och inträdet till LCS.

Till att börja med, skulle det nog vara spännande för våra läsare att få höra lite om dig själv och tidigare erfarenheter inom esport/lol


Man börjar ju alltid någonstans och för mig var det Go4LoL turneringar och små lan-turneringar runtom i Sverige. Jag har länge spelat spel som vart inom esporten innan LoL så var det Counter-Strike (1.6), var inte så jätte-bra men spelade det iallafall och sen även en stor mängd Dota.
 Sen över tid började jag spela i Unicorns of Love och även där så började vi smått, vi spelade en massa matcher på 5v5-laddern och sen började vi spela i de små Go4LoL-kupperna och liknande, och sen hamnade vi där vi är idag helt enkelt.


När fick du först upp ögonen för professionell LoL, och hur länge aspirerade du att bli ett proffs i titeln?


Jag har alltid velat bli proffs sedan första LAN:et jag spelade på, var ingen stor prispott men var ett litet LAN i Sverige där jag kom på första plats och vann 2500kr som inte var mycket men detta var också i Season 1 och spelet hade inte hunnit bli allt för stort. Sedan den gången har jag bara älskat att spela turneringar och försöka bli en professionell spelare, så skulle säga att jag velat och försökt bli proffs sedan mitten av Season 1/tidig Season 2.


Förväntade ni er att ni skulle besegra Millenium i LCS-kvalet?



Matchen mot Millenium var nog som vilken annan match, vi förväntade oss att det skulle vara tufft och jämnt men vi visste att vi kan vinna redan från början, till och med efter det att vi låg under 0-2 så kände vi alla att vi bara behövde fixa lite små detaljer i vårt spel för att kunna vända om serien vilket vi lyckades med. 
Jag tycker att den attityden är otroligt viktig när man spelar också, om ger för mycket respekt till sina motståndare redan innan och inte förväntar sig att vinna så kommer det vara väldigt svårt att ta sig över det mentala hindret och lyckas vinna, så självförtroende är en stor nyckel till framgång.


I samband med den ovanstående frågan, var det någon specifik anledning kring varför ni avlägsnade Gilius rätt snabbt efter det att ni kvalade?



Anledningen till att vi avlägsnade Gilius från laget berodde bara på en anledning och det var att hans attityd inte fungerar att spela med. Det är en sak om en spelare är "toxic" i soloq osv. men när man spelar i ett lag kan man inte ha den attityden om man förväntar sig att kunna spela bra tillsammans och efter att vi har haft detta problem med honom sen starten han gick med i laget så gav vi honom väldigt mycket tid till att förbättra sin attityd men efter tiden i Los Angeles och dagarna innan matcherna mot Millenium så kände vi att det skulle bli svårt att fortsätta samarbeta med honom.


Bortsett från detta så är han en bra spelare och har potentialen att bli ännu bättre, jag personligen är fortfarande kompis med honom och han har jobbat på sin attityd verkar det som, så förhoppningsvis kan han få det att fungera i ett annat lag i framtiden.


Hur är det att spela med Kikis i jämförelse med Gilius?



Det fungerar väldigt bra för oss att spela med Kikis, det tog lite i början för honom och oss att bli vana vid varandras spelstilar men han har en väldigt bra attityd och är en duktig spelare så ser väldigt mycket fram emot hur det kommer utvecklas för oss i framtiden.


När ni deltog på IEM San José, hur mycket hade ni förberett er för TSM specifikt? De matcherna såg ut att gå bra mycket enklare än er öppningsmatch mot mexikanska Lyon.



Man kan ju förvänta sig att det var mycket förberedelser inför TSM-matchen, men det var det faktiskt inte. Vi studerade Lyon mycket mer än vi gjorde TSM av den simpla anledningen att vi redan sen tidigare vet mycket mer om TSM då de spelat så pass mycket, och vi hade därmed en relativt bra uppfattning kring vad vi bör undvika när det kom till dem.


Hur reagerade ni när ni faktiskt insåg att ni precis skrällt ut västvärldens mest populära lag?



Det var en chock, inte bara för alla som kollade men för oss också, vi har aldrig spelat TSM innan turneringen och på så sätt är det svårt att han en riktig uppfattning om hur starka de var som lag, men vi var fortfarande ganska självsäkra på att vi kunde vinna.
 Men när det väl hände så kändes det fortfarande ganska overkligt då TSM är västväldens, om inte världens, populäraste lag.


I finalen verkade det som att Cloud 9 fann ett sätt att kontra er. Hur ser du på hela final-matchen. Vad gick fel?



För oss så tror jag mycket av problemet var att vi inte visste så mycket om hur vi ska spela mot C9, vi hade ingen tid att analysera något då vi inte visste om vi skulle möta C9 eller Alliance i finalen och vi kunde inte heller kolla på deras games då IEM hade anordnat att vi skulle signera saker åt våra fans samtidigt som de spelade. Så vi hade inte mycket tid för att förbereda oss. 
Sen så spelade de bättre än oss på den givna dagen också, från vad jag har sett så skulle jag nog också säga att på 4.20 patchen iallafall att C9 var västvärldens troligen bästa lag.


Avslutningsvis, hur ser och tror du att ni kommer prestera i den uppkommande LCS-säsongen, och var ser du dig själv om ett halvår? Tror du att du kan bli nästa svenska storspelare som Rekkles?


Jag tror och förväntar mig att vi kommer visa en stark prestation i LCS och slutar upp någonstans mellan 1-5 plats, detta är dock första säsongen som vi spelar LCS och det är fortfarande mycket som kan hända innan det börjar, så det är bara vänta och se.


Förhoppningsvis om ett halvår så har jag personligen bevisat att jag har kapaciteten att spela på topnivå mot de bästa Adcs i europa och att jag har potentialen att göra en bra prestation ifrån mig på worlds.
 Rekkles är en väldigt skicklig spelare som har väldigt stor potential och jag hoppas kunna bevisa att jag kan hålla samma mått som honom om inte ännu bättre, även fast som det är just nu skulle säga att han är mekansikt bättre än vad jag är, men att om en split eller två ska gå om honom och bevisa att jag kan bli en spelare av världskvalitet!
Bildkälla: ESL/Helena Kristiansson

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..