×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

LCS förändrar formatet — utökar till tio lag

1
Nu har Riot avslöjat förändringar till LCS-format och en av förändringarna är att det nu kommer vara tio lag i ligan.
I helgen spelas de sista LCS-matcherna för 2014 och nu har RIot delat med sig av sina planer för 2015. Den största förändringen är att Riot nu kommer att addera två lag per region till nästkommande säsongen av LCS. Det betyder nu att det totalt kommer att vara tio lag i ligan vilket även resulterar i att LCS kommer att hålla på längre.



Publiken under europeiska LCS-slutspelet


Tidigare har flera av proffspelarna klagat på att vårsäsongen har känts betydelselös och det kommer Riot nu att ändra på. Likt OGN så kommer nu lagen att tjäna ihop poäng beroende på hur det går för dem vårsäsongen. De poängen kommer göra att du lättare kan ta dig till Worlds som avgörs under sommarsäsongen.

Lagen i promotion-turneringen får nu en andra chans

De lagen som tvingas att kvala till nästkommnade säsong av LCS får nu en extra chans då de tre lag som förlorar direkt placeras i extra turneringen som spelas efter Worlds. Den turneringen kommer att finnas för att avgöra vilka två lag som ska fylla de sista platserna.

Förändringarna i punktform

  • Tio lag kommer att spela i varje region
  • Poäng kommer nu att avgöra om lag tar sig till Worlds, det ökar betydelsen för vårsäsongen
  • Turneringen kommer nu att vara längre och slutspelet kommer att vara mer utdraget för att skapa mer spänning
Riot skriver också att de är öppna för fler förslag och känner du att du sitter på ett bra förslag för att förbättra den kommande säsongen av LCS, se då till att slänga iväg en kommentar i den officiella nyhetsposten.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..