×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Analys inför finaldagen: Fragbite tycker till

2
Vilket är egentligen det lag som kommer att vinna? Fragbite har ställt spelare mot spelare och lag mot lag för att slutligen komma fram till vilket lag som blir årets världsmästare.
Äntligen är det dags. Den största League of Legends-händelsen detta år står redo att ske och vi har redan brutit ned de båda lagen som kommer delta: Star Horn Royal Club, och Samsung Galaxy White. Den kinesisk-koreanska konflikten är redan nu däremot hett tippad på att gå koreanernas väg då de har endast lyckats tappa en karta under hela turneringen.

Fragbite har självklart tagit en närmare titt på de två lagen och nu ska vi dela med oss av vad vi tror samt en analys om lagets spelare och hur de förs sig mot varandra.

Lagen

Samsung Galaxy White


Korea Jang "Looper" Hyeong-seok - Top

Mest spelade champions: Maokai, Ryze, Kayle


Korea Choi "DanDy" In-kyu - Jungle

Mest spelade champions: Rengar, Lee Sin, Kha'Zix


Korea Heo "PawN" Won-seok - Mid

Mest spelade champions: Fizz, Jayce, Yasuo


Korea Gu "imp" Seung-bin - ADC

Mest spelade champions: Twitch, Tristana, Corki


Korea Cho "Mata" Se-hyoung - Support

Mest spelade champions: Thresh, Janna, Morgana





Star Horn Royal Club


Kina Jiang "Cola" Nan - Top

Mest spelade champions: Ryze, Irelia, Maokai


Korea Choi "inSec" In—Seok - Jungle

Mest spelade champions: Kha'Zix, Lee Sin, Rengar


Kina Lei "Corn" Wen - Mid

Mest spelade champions: Fizz, Orianna, Zilean


Kina Jian "Uzi" Zi-Hao - ADC

Mest spelade champions: Tristana, Twitch, Lucian


Korea Yoon "Zero" Kyung-sub - Support

Mest spelade champions: Thresh, Janna, Morgana

Vinnarlaget och varför

Det säkra kortet att satsa på för vinnar-laget är Samsung Galaxy White. Med så pass många topp-3 placeringar under flertalet säsonger av Champions, där Samsung Blue var det enda laget att stoppa dem i extremt jämna bäst-av-femmor. Den totala dominansen White utstrålade i semifinalen visar att de kan bryta ned motståndare av vilken kaliber som helst med absolut och total precision, motståndare starkare än det laget de kommer möta i finalen.

Utöver de uppenbara stjärnorna i laget i imp, Mata och DanDy, har nu även PawN kommit in i sitt esse, och har inte visat ha några problem med några av sina motspelare i midlanen. Han är kanske inte Faker eller dade, men hans dödlighet på Jayce och Fizz var otvivelaktigt tecken på exakt hur bra av en spelare han är.

Hur Star Horn ska överkomma dem är ett mysterium. Fastän de har lyckats ta sig till finalen har de fått slita med både hull och hår för att åstadkomma sin bragd. Framförallt så har de undvikt att spela ett enda koreanskt lag under hela deras resa genom turneringen, vilket kommer göra finalen till deras största test hittills.

Det är värt att nämna att Star Horn hittills har lyckats åstadkomma de största vändningarna under hela turneringen, och deras ofta kaotiska serier har bevisat att de kan spela sina bästa serier under extremt tryck. Samt att Uzi är utan tvivel en av världens bästa AD carrys. Men om det går hela vägen är svårt att se.

Lane mot lane

Toplane

Korea SSW Looper vs. Kina SHRC Cola

Jang "Looper" Hyeong-seok är världskänd för sin användning av teleport-summonern. Hotet är ofta globalt och startar ofta från hans sida av kartan när resten av laget redoar sig själva för att engagera i strider. Variationen på hans hjältar varierar också mellan assassins som Akali, tanks som Maokai och även stora nukers som Jayce vilket gör honom ännu mer dödlig.

Jiang "Cola" Nan har under turneringens gång spelat som lagets main tank. Irelia, Ryze och Mundo har varit de hjältarna han har spelat mest under turneringens gång och de har alla varit en form av vägg för AD-carryn Uzi. Något han har gjort bra men nu ställs han mot meriterade Samsung-topspelaren Looper.

Jag ger ett övertag till Looper då han besitter bättre mechanics men matchen kommer inte att avgöras på Top-lane så lyckads Cola ta sig ur lane utan att ligga för långt efter så kommer han att kunna påverka matcherna som han har gjort genom hela turneringen.

Jungle

Korea SSW DanDy vs. Korea SHRC InSec

Choi "DanDy" In-kyu har imponerat stort under turneringens gång och verkligen visat varför han kan klassas som en av de bästa junglarna i världen. Med smeknamnet Prince of Thieves har han lyckats vinna nästan alla smite-dueller och har visat på stabilt spel genom turneringens gång.



DanDy är en stor del av lagmaskinen Samsung Galaxy White



Choi "inSec" In-seok är den spelaren i Star Horn Royal Club som har varit i rampljuset efter lagets huvudman, Uzi. Den koreanska junglaren har under turneringens gång visat plockat fram oortodoxa hjältar, Fiddlesticks, men samtidigt spelat sina signaturhjältar i form av Lee Sin och Rengar. Det har främst varit den sistnämnda, Rengar, som han har imponerat stort med under turneringen och förvänta dig att Samsung bannar ut just den hjälten.

Matchen i jungeln tror jag kommer att fälla avgörande i hela finalmatchen. Fokus har främst legat på StarHorns AD-carry Uzi men tittar man på vem som har haft kvar laget genom laningfasen så är det just InSec. Detta genom att få igång lagets lanes med kluriga ganks. Nu kommer legendaren att ställas mot turneringens kanske bästa junglare i form av DanDy och jag ger ett litet övertag till Samsung-junglaren.

Midlane

Korea SSW PawN vs. Kina SHRC Corn

Heo "PawN" Won-seok slog igenom som den midspelaren som kunde utmana dåtidens Mid-tyrann, Faker. Han har gång på gång visat varför han är en av de bästa mekaniska midspelarna då han lyckas motståndaren helt själv i lane. Han besitter ett stort register av hjältar han kan spela och brukar oftast försöka vinna matcherna själv i lane. Likt tidigare turneringar har han även under Worlds visat varför han tillhör världstoppen, detta genom otroligt bra spel under Worlds.

Lei "Corn" Wen har under turneringen fått stå i skuggan av lagets stjärna, Uzi. Han har genom turneringen spelat support-hjältar i midlane för att kunna låta Uzi själv ta tag i taktpinnen och försöka styra matchen. Detta i sin tur är inget fel och tack vare bra spel från hjältar som Orianna och Lulu har laget lyckat sig kriga igenom slutspelet för att förtjäna den andra finalplatsen.

Det blir svårt för Corn att klara av den offensiva spelstilen som PawN besitter och lyckas SSW-koreanen att komma igång så kommer det bli väldigt svårt för StarHorn-spelaren att kunna stoppa offensiven. Fördelen Corn besitter är att han ofta spelar supportfokuserade hjältar i Midlane vilket gör att även om han faller efter så kommer han ändå kunna påverka matchen med en bra Lulu eller Orianna ult.

ADC

Korea SSW Imp vs. Kina SHRC Uzi

Gu "imp" Seung-bin har genom turneringen visat på otroligt stabilt spel och har fungerat perfekt i den ostoppbara lagmaskinen Samsung Galaxy White. Det är inte direkt någon av spelarna som har gjort att lagen har presterat så bra utan de har vunnit som ett lag. Därför har även Imp visat perfekt spel och i teamfights har han visat prov på superb positionering vilket har gjort att han nu ses som en av de bättre i världen.



Kommer Uzi att få jubla under morgondagens final?


Jian "Uzi" Zihao kommer att vara fokuspersonen under finalen och det är svårt att säga något annat. Han har visat på otroligt spel genom Worlds och har varit en stor del till Star Horn Royal Club har tagit sig till finalen. Hans galna spelstil gör att vem som helst blir överraskad och det är just därför han har kunnat vinna matcher åt sitt lag. Tristana, Lucian och Cait är det signaturhjältarna som Zihao har spelat och med de olika hjältarna har han visat upp flera spelstilar.

Enligt många som kommer matchen att avgöras på den nedre halvan av kartan då Star Horn Royal Clubs framfart mycket kan tackas till ADC-spelaren Uzi. Självklart är det ett lagspel och allt avgörs inte på en lane men fokus kommer självklart att ligga på dessa två herrar. Kan Uzis galna spelstil rubba den otroligt solida Imp? Det återstår att se.

Support

Korea SSW Mata vs. Korea SHRC Zero

Cho "Mata" Se-hyeong har genom turnering, likt de andra SSW-spelarna, visat prov på stabilt spel och även han har varit en del i lagmaskinen som visat prov på nästintill perfekt spel. Något som är viktigt att lyfta fram är att Mata ses som en av de bättre support-spelarna i världen och det blir spännande att se hur hans spel för sig mot Uzi och Zeros galna spelstil.

Bakom den galna ADC-spelaren Uzi så har Zero stått där och hjälpt han med en lika galen spelstil. Janna med AD-runor samt en critruna har gjort att även han spelar aggressivt vilket kan rubba de bästa spelarna. Om han, tillsammans med Uzi, kan rubba den koreanska SSW-botlanen återstår att se men klart är att man måste ge Zero beröm för hans otroliga prestation i turneringen.

Vad tror vi?

Sverige Joakim Vinnande lag = Samsung Galaxy White

Trots att jag själv hejar på det lands-mixade laget från Asien så måste jag tro på storlaget från Korea. Samsung Galaxy White kommer att vinna Worlds 2014 och detta efter otroligt stabilt spel turneringen igenom. Jag vill tro att Uzis mannar kan besegra Samsung Galaxy White och det kan de säkert men inte i en bäst av fem-serie. 3-1 slutar finalmötet i Samsung Galaxys White favör.

Sverige Sam Vinnande lag = Samsung Galaxy White

Det enda laget som på sistone gett Samsung Galaxy White svårigheter var Samsung Galaxy Blue, som blev sprängda ut i världsrymden i semifinalen av White. En sådan dominant prestation, mot ett av världens otvivelaktigt bästa lag, är mer än tillräckligt för att övertyga mig om att White kommer dominera SHRC i finalen.



Star Horn Royal Club


Sverige Linda - Vinnande lag = Star Horn Royal Club

Trots ett otroligt formstarkt SS White och en nästan odödlig botlane tror jag ändå efter den brutna "inSec-förbannelsen" på en definitivt psykiskt förberedd Uzi där semifinalvinsten verkat boosta upp honom rejält. Självförtroendet för laget blir till en vinst.

Så ta fram frukostskålen och se till att sitta bänkad framför morgondagens final som börjar klockan 09:00 svensk tid.

9 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 9 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..