×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Analys inför finalen: Samsung Galaxy White

3
Om bara tre dagar är det dags för den stora finalen i worlds. Fragbites Wndwrt har gått ner på djupet gällande det Koreanska finallaget Samsung Galaxy White.
På Söndag kommer tio månaders slit att avgöras och konflikten står mellan Samsung Galaxy White och Star Horn Royal Club. I och med SKT Telecom T1s totala implosion fann sig båda lagen på toppen av LoL-berget. Fastän White inte har vunnit en OGN-titel sedan att de blev del av det koreanska megaföretaget har de alltid suttit på toppen av scenen i Korea, men funnit sig konstant i skuggan mot syster-laget.

Nu finner de sig däremot i positionen att bli kallade världsmästare, och vi ska djupare och fokuserar på de fem unga män som utgör laget och deras resa till denna position.

Laget

Korea Jang "Looper" Hyeong-seok - Top

Mest spelade champions: Maokai, Ryze, Kayle


Korea Choi "DanDy" In-kyu - Jungle

Mest spelade champions: Rengar, Lee Sin, Kha'Zix


Korea Heo "PawN" Won-seok - Mid

Mest spelade champions: Fizz, Jayce, Yasuo


Korea Gu "imp" Seung-bin - ADC

Mest spelade champions: Twitch, Tristana, Corki


Korea Cho "Mata" Se-hyoung - Support

Mest spelade champions: Thresh, Janna, Morgana

Tidigare vinster och erfarenheter

2014:
3:a HOT6iX Champions Summer 2014
3:a HOT6iX Champions Spring 2014
3:a PANDORA.TV Champions Winter 2013-2014

2013:
3:a HOT6iX Champions Summer 2013
1:a OLYMPUS Champions Spring 2013

Samsung Galaxy White var, innan det att de blev sponsrade av Samsung, kända som MVP Ozone. Denna laguppställning, som då innehöll deras nuvarande coach Yoon "Homme" Sung-young som top-laner samt Samsung Blues midlaner Bae "DaDe" Uh-Jin, lyckades under sommaren 2013 bli mästare i Korea efter att ha brutalt 3-0:at CJ Entus Blaze i OLYMPUS Champions Spring-turneringen. Deras form i nästkommande Champions-turnering var även fortfarande solid, men de slutade på tredje plats då det var i den turneringen både KT Rolster B och SKT T1 K cementerade sig själva som de bästa lagen i världen.

Efter tredjeplatsen i Champions Summer bar det av till 2013-års upplaga Worlds. Gåendes in i turneringen gav deras jungler DanDy även ett, numer ökänt, intervju-svar gåendes in i gruppspelet som löd: "I don't think there's any way Korea will lose to a foreign team." Slutresultatet blev dock inget mindre än det pinsammaste slutet man kunde tänka sig för den ny-rekryterade Samsung-femman då de inte ens kom ur sin grupp efter att ha förlorat mot både Fnatic och Gambit Gaming.

Resan till Worlds

Att kalla Samsung Galaxy White för favoriter är inte att ta i. Utöver det faktumet att det enda laget som verkade kunna besegra dem var deras egna systerlag i Samsung Blue, så började Worlds-resan för dem med att totalt arkebusera sin grupp. Endast Edward Gaming, kinas i särklass bästa lag, lyckades nästan ta en karta av den sydkoreanska kvintetten men fann inte möjligheten att ta segern. Som svar på detta, under de båda lagens andra konfrontation i gruppspelet, lyckades White säkra vinsten efter 22 minuter och lämnade därmed sin grupp obesegrad.


DanDy intervjuas


Kvartsfinalen mot TSM var även den en väldigt ensidig visning av dominans fastän den koreanska femman gav iväg sin första karta på hela turneringen i den fjärde matchen i serien. Även om de gav upp en karta var det dock inte tillräckligt för det nordamerikanska laget och de fann sig själva eliminerade efter det att serien slutade 3-1.


TSM:s sista sekunder i Worlds


Semi-finalerna bestod av en, numer, klassisk konfrontation: Samsung Galaxy White vs. Samsung Galaxy Blue. Gång på gång har Blue lyckats besegra sitt systerlag när få andra har kunnat, och gång på gång har de blivit matchade i semi-finaler. Denna gång var det hårdhandskarna som behövde tas fram från White, vilket också skedde. Resultatet var en själsförgörande bäst-av-fem serie som slutade 3-0 för White. För fansen var det ett bevis på exakt hur bra White var, och för spelarna själva så var det slutet på ett frustrerande kapitel i deras liv som hindrat dem från att äntligen bli klassade som topp-laget i världen AD-carryn för laget,imp, sa även dagen efter att "han hoppades att han skulle få Deft att gråta".


Båda Samsung-lagen kramas efter derbyt


På ytan låter översättningen grov men i efterhand förklarades det att hans ord på sydkoreanska snarare innefattade hans vilja att segra. Om det skulle krävas att han fick sin lagkamrat att gråta för att säkra sin position som världsmästare såg han inte det som ett problem. Nu står inget i hans väg till segern och världsmästartiteln förutom en till bäst-av-fem-final.

Frågan är om imps egna tårar kommer vara av glädje eller av sorg?

Slutsats: För och emot en vinst

Det som talar FÖR en vinst för laget


Det som talar för Samsung White gåendes in i finalen är en perfekt kombination av map-awarness, rotationer och utmärkt individuellt spel. DanDy och PawNs synergi skapar så otroligt mycket press på deras motståndares korresponderande midlaner. Likaså är Loopers användande av sin teleport en klass för sig och tillsammans med Matas otroliga positionerande skapar de otaliga möjligheter att krossa sina motståndare vid flera tillfällen tidigt in i matchen. Om de dessutom behöver spela en längre match har de imp, världens tillfälliga bästa AD carry att falla tillbaka på ju längre matchen går.

Det som talar emot en vinst:


Det som talar emot White? Kaxighet.
Det är allmänt känt att flera medlemmar i laget känner att de har gett bort matcher på grund av hur självsäkra de är, vilket vi även fått se under Worlds, som till exempel då laget mötte TSM och pickade en ovanlig team-komposition i den fjärde matchen. Fastän jag tvekar på att Worldsfinalen är scenen de väljer att spela malligt på, finns alltid chansen och är den enda stora svagheten jag ser för White gåendes in i finalen.

Vinner SSW?



4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..