×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Införartikel

Allt du behöver veta inför LCS-slutspelet på Gamescom

1
Imorgon är det dags för LCS-slutspel och Fragbite är just nu nere i Köln, redo för att rapportera om allt som händer här nere vad gäller LCS-slutspelet på årets Gamescom. Här är JoeAWESOMEs analys om lagen och resterande information som är av vikt att veta.

Analys om de deltagande lagen

Det är snart dags för europeiska LCS-slutspelet och Fragbite kommer att vara på plats på Gamescom där det hela går av stapeln, för att leverera intervjuer, bilder samt annat smått och gott. Nu, inför turneringen, har vi valt att släppa en analysartikel där vi går igenom de fyra lagen som kämpar om de tre europeiska platserna till världsfinalerna.

Liga-delen som vanns av Alliance, gör det s.k. "superlaget" till självklara favoriter inför slutspelsportionen av League Championship Series. Fnatic som slutade på en andraplats känns också otroligt starka men man vet aldrig vad lag som ROCCAT och SK kan hitta på. Här har ni en djupdykning där vi går de fyra lagen.


Alliance



Henrik "Froggen" Hansen är ledargestalten i Alliance och laget bör ses som förhandsfavoriter. Allt annat än en plats till världsfinalerna kan ses som en flopp och nu när laget redan är klara för semifinal så behöver bara Alliance att vinna en av två matcher för att säkra en av de europeiska platserna. Laget spelar säkert och har under vissa perioder av säsongen verkat oslagbara. Det enda frågetecknet är om laget nu, två veckor efter liga-delen, kan fortsätta visa upp den säkerheten som de har gjort.



Fyra av de fem Alliance-spelarna


Danmark Wickd(Top)
Nederländerna Shook(Jungle)
Danmark Froggen (Mid)

Nederländerna Tabzz (AD)

Tyskland Nyph (Support)









Lagbetyg:

(9/10)

Totalt:

31 av 35.

Det som talar för Alliance:

  • Att laget vann tabellen gör de till självklara favoriter.

  • De har flera stjärnspelare som kan vinna matcher själva.


  • De besitter både rutin & nytt blod vilket gör att laget är väldigt all-round.

Det som talar mot Alliance:

  • Då allt spelas på en ny patch så kan de andra lagen komma upp med nya taktiker som kan överraska Alliance.
Alliance är förhandsfavoriter och därför så får laget hela 31 av 35 Fragbite-loggor! Om laget skulle misslyckas med att ta sig till World så skulle detta ses som en skräll.


Fnatic



Fnatic slutade på en andraplats i ligatabellen och ses också som självklara favoriter när det kommer till att nå den fjärde upplagan av Worlds. De har varit ojämna genom spliten och har på något sätt en förmåga att spela bäst när det väl gäller. Laget har vunnit tre av tre europeiska splits och de avslutade säsongen med att vinna tolv av de sista 14 matcherna. Formkurvan pekar uppåt för Fnatic och om de inte når Worlds så får det ses som en otrolig flopp.



Femman som har tagit Fnatic till ett LCS-slutspel


Frankrike sOAZ (Top)
Finland Cyanide (Jungle)
Spanien xPeke (Mid)

Sverige Rekkles (AD)

Frankrike YellOwStaR (Support)









Lagbetyg:

(8/10)

Totalt:

30 av 35.

Det som talar för Fnatic:

  • Fnatic har vunnit samtliga splits sedan tidigare och mycket talar för att de kan göra det igen.

  • Laget besitter en otrolig rutin.


  • De har vunnit tolv av de senaste 14 matcherna.

Det som talar mot Fnatic:

  • En ny patch har gjort att lag kan överraska. ROCCAT tog t.ex. fram Alistar på toplane mot SHC.
Fnatic bör ta sig till världsfinalerna och då de inte har förlorat en enda gång mot ROCCAT den här säsongen så bör laget ta sig dit förhållandevis enkelt.


ROCCAT



Det tredje laget som kämpar om en plats till World Finals är det polska laget ROCCAT. Laget tog sig till semifinal genom att besegra Supa Hot Crew med överraskande 3-0. De valde att spela o-ortodoxt genom att placera Support-hjälten Alistar på toplane, något som överraskade SHC och det var en av anledningarna till att det gick så bra för det polska laget.

ROCCAT kommer nu att testas ytterligare då de tar sig an ett Fnatic som i slutet av säsongen verkligen har taggat till. De kommer att behöva plocka fram fler triumfkort för att lyckas överrumpla de orangeklädda och för att ta sig till finalen måste de ha flyt och chocka Fnatic.



Den polska truppen som nu ska möta Fnatic


Polen Xaxus (Top)
Polen Jankosi (Jungle)
Polen Overpow (Mid)

Polen Celaver (AD)

Polen VandeR (Support)









Lagbetyg:

(6/10)

Totalt:

24 av 35.

Det som talar för ROCCAT:

  • Laget har sedan tidigare varit bra på att hitta på luriga saker och de behöver komma med något nytt för att få Fnatic ur balans.

Det som talar mot ROCCAT:

  • Laget har haft problem att avsluta matcher där de har haft en ledning.

  • Man vet aldrig vad man får när man ser ROCCAT, de har potential att vinna mot de bästa men oftaste så är det ett svagt polska lag vi ser.


SK Gaming



SK Gaming är det sista och fjärde laget som kämpar om en av de tre platserna till Worlds. SK har under säsongen varit ojämna vilket har gjort att de inte har varit självklara favoriter att norpa en av Worlds-platserna. Laget lyckades kommer in till semifinalen mot Alliance med en 3-1-vinst över Millenium och de måste höja sig ytterligare för att kunna rubba förhandsfavoriterna.

Då de ställs mot Alliance så blir det svårt för SK att vinna semifinalen och de måste göra samma sak som ROCCAT genom att ta fram något nytt. Skulle SK komma på något chockerande så skulle detta kunna rubba balansen hos Alliance och de skulle kunna plocka en karta för att sedan bara behöva vinna två av fyra matcher.



SK Gaming


Storbritannien fredy122 (Top)
Danmark Svenskeren (Jungle)
Danmark Jesiz (Mid)

Tyskland Candy Panda (AD)

Tyskland nRated (Support)









Lagbetyg:

(7/10)

Totalt:

24 av 35.

Det som talar för SK:

  • Lagmaskinen i SK har sedan tidigare haft en otroligt hög högstanivå och en otroligt låg lägsta nivå vilket talar för både för och emot laget.

  • SK har flera spelare som själva kan komma ut stort och vinna matcher på egen hand. CandyPanda har varit instrumental för laget och om han spelar bra så kan SK vinna.

Det som talar mot SK:

  • Alliance har varit ostoppbara och de har alltid varit favoriter så om SK ska vinna en bäst-av-fem-serie så måste de verkligen träffa formen.

Bracket och matchtider

Torsdag

~11:00

~17:00

Världen TBD
Europa SHC
vs.
vs.
Världen TBD
Europa Millenium
Wildcard (Bo5)

LCS (Bo5)

Fredag

~11:00

~17:00

Europa Fnatic
Europa Alliance
vs.
vs.
Polen ROCCAT
Europa SK
Semi #1 (Bo5)

Semi #2 (Bo5)

Lördag

~15:00Europa TBD vs. Europa TBDTredjepris (Bo5)

Söndag

~15:00Europa TBD vs.Europa TBDFinal! (Bo5)

Övrig information

Intervjuer inför LCS-slutspelet:

KottenX (Millenum):
"We should have changed our practise so it was more impactful"


Jankos (ROCCAT):
" I think the split was far from perfect for us"


Svenskeren (SK Gaming):
"The new line-up was still kinda new"


xPeke (Fnatic):
"We've had problems"

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..