×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

RecensionÖvrigt

Recension - Riots nya gamemode

1
Nu är det dags för ytterligare ett nytt game-mode som just nu går att spela på PBE-servern. Här är mina tankar om det nya "Doom Bots of Doom".
Efter "aprilskämtet" Ultra Rapid Fire och senaste One for All Mirror Mode är ytterligare ett nytt gamemode presenterat och som just nu går att spela på PBE-servern. Namnet Doom Bots of Doom presenterar spelstilen väldigt bra och är ett av de sjukaste och roligaste hittils (förutom URF - COME BACK! PLS!) Kolla in mina tankar hittills om det nya temporära game-modet.

Hur är själva upplägget?

Du köar precis som vanligt och allt utspelar sig på Summoners Rift - 5v5. Dock spelar du inte mot fysiska spelare utan mot bottar. Men det finns en twist - alla i motståndarlaget har buffats och gör nu dubbelt/flertalet eller större spells och abilities vilket gör matchen till en rejäl utmaning.

Ezreal skjuter till exempel inte bara en ulti som korsar banan utan trycker ut hela åtta stycken som flyger åt alla hål dessutom skjuter han inte bara en spell, utan fler, i form av en typ av volley.



Malzahar lägger ut en större pöl än vad han brukar, dock omringad av ytterligare ett större antal.



Veigars Dark Matter - spellen som faller från himlen blir inte bara en, utan även han landar flertalet. Det gäller helt enkelt att passa sig, vara uppmärksam och spela strategiskt.



När jag spelade för några dagar sedan kunde man välja alla champions, men när jag nyligen startade ett game gick det inte att välja vissa av dem. Motståndarlagets slumpas fram och av någon konstig anledning är det främst AP mages som gång på gång gör det.

Vad som även bör tilläggas är att det finns tre olika nivåer i form av svårighetsgrader varpå man börjar på nivå 1, sen två , sen fem. Jag har tyvärr inte kunnat nå nivå fem och spelat det än, så kan inte uttala mig, men av det lilla jag han spela på level två innan jag gång på gång blev disconnectad märktes det att det blev svårare.

Hur var det att spela?

Först och främst. OTROLIGT tråkigt att det buggar så mycket med anslutningen. Det beror antagligen främst på att pingen är hög på just PBE-servern. Detta uppkom främst på level två, men jag vet inte om det har något att göra med det eller om jag och Joakim som jag spelade med bara hade otur. Av det jag hunnit spela ser detta lovande ut och jag längtar tills det kommer ut på de vanliga servrarna för att kunna spela "på riktigt" och utan problem.

Jag spelade totalt två omgångar innan jag blev grinig på att anslutningen som sagt förstörde hela upplevelsen vilket fick mig att tappa tålamodet. Båda gångerna valde jag Nidalee av rent strategiska skäl, för att snabbt med hög cooldown gå in i catform och hoppa undan spellsen, men jag ångrar nu i efterhand att jag inte testat fler champions.

    — Vid ett tillfälle och körde jag Ezreal viilket jag kände var ett bra val då det gick bra att avoida en del av spellsen, och trots att man spelade med 150 ping så fanns det definitivt potential och jag kan lätt se mig själv ödsla tid på dett roliga spelläge, säger min kära kollega JoeAwesome, som dessutom var med några games.

Dock gick det som förväntat för mig som Nidalee då hon efter de senaste patcherna buffats någolunda vilket gjort att hon förenklat sin catform. Efter de numera längre hoppen man kan göra efter att ha träffat en spell underlättade det när man skulle undvika bottarnas skillshots vilket fick mig att klara mig rätt bra och få en del bra kills som kontring. Amumu var en av de champions som var jobbigast att möta då hans ulti hade en väldigt mycket större area vilket gjorde att man nästan var dömd till döden när man träffats. Dessutom har hans lipande smittat ner minonsen och det hela blir en enda gråtfest i lanen. Jobbigt.






Blitzcranks hooks är sjukt jobbiga då han helt plötsligt, vad som känns som, muterats och fått sammanlagt fyra händer varav tre av dem söker efter att dra en till sig. Även Cho'gaths knockup gick i tre delar efter varandra vilken nästan var omöjlig att undvika.

Slutsats, tips och betyg.

Rule no.1: Var beredd på att dö och spela inte det på en dålig dag eller om du är en person med kasst tålamod, risken för att göra sönder något på ditt datorbord av ren irritation är stor. Dock gäller det inte alla såklart, utan generellt sett var det ändå riktigt roligt. Själva "wtf!?-momentet gjorde hela grejen och fick det att bli till en underhållande stund.

Rule no.2: Välj en champion med bra escape. Nidalee (om det fortfarande kommer att gå att välja henne), Caitlyn, Ezreal osv, någon som är bra på att undvika bland annat skillshots.

Rule no.3: Cooldown-item och Banshee's Veil kan vara din räddning.

Tidigare nämnde jag att jag ville ge det en 5:a på grund av de massiva lagspiksen som pågått under mina försök till att spela, trots att det är PBE, men efter att ha fått ett annat perspektiv på det hela vänder jag på tanken och sätter en 7:a utifrån den faktiska upplevelsen hittills.

Vad tycker ni andra som spelat det? Håller ni med? Har ni några tips?

Betyg

7 / 10

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..