×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Java - blir galen

Postat av Arcthor den 31 Juli 2014, 02:21
10 kommentarer · 760 träffar
Håller på och skriver ett litet javaprogram för att lära mig, men får det inte till att fungera. Blir rent ut sagt galen på koden då jag inte kan förstå vart fan det går fel någonstans, är säkerligen ett nybörjarmisstag. Skulle vara evigt tacksam om någon kunde ta en titt och vad som är fel.

Jag vill skapa en "bot", som får en random y och x-koordinat, och som sedan kollar om avståndet till en given punkt (target) minskar eller ökar om x-koordinaten respektive y-koordinaten incrementar eller decrementar. Ignorera det jag kommenterat ut ur koden, och fokusera endast på x-koordinaten (samma princip på båda).

Här är koden:

http://pastebin.com/V4whc4Kb - MAIN CLASS
http://pastebin.com/0AWTCr19 - LOKE CLASS

Det som händer är att när den slumpvis genererade x-koordinaten hamnar över targetX, fungerar programmet som det skall. När den hamnar under, alltså 0<x<50, går den in i en oändlig loop. Den incrementar, decrementar, incrementar, decrementar i en evighet. Alltså typ: 15,16,15,16,15,16,15,16.

Någon som vet vad som kan vara fel? Övriga synpunkter (tips och trick, onödig kod osv) är också uppskattat.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..