×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Robotrevolutionen - samhällsystem

Postat av Herr Blåfågel den 21 September 2014, 19:15
12 kommentarer · 314 träffar
Inom snar framtid så kommer robotar ta över jobb som idag sköts av människor. Några av de yrkesgrupper som tros drabbas hårdast är anställda inom vård/omsorg, försäljare, mäklare, chaufförer och kontorspersonal i största allmänhet, dvs. jobb som har relativt enkla uppgifter. Forskare tror att inom 20-30 år så kommer cirka hälften av Sveriges jobb kunna skötas av robotar, och det är bara början.

Vi står inför en robotrevolution och robotar är idag redan så intelligenta att de kan lära sig nya saker och snart kommer att kunna "föda" nya robotar, dvs. programmera nya robotar och även sig själva.

Problemet är hur världen måste anpassa sig, ideologisk, eftersom idag är det bara ett fåtal som äger medan resten arbetar. Robotar gör att ägare av kapital kommer byta ut dyra lönearbetare och sen bara räkna på energi och produktionskostnaderna, och vem kommer att köpa produkterna om ingen får lön? Det kommer inte att hålla och arbetslöshet och robotar kan inte gå hand i hand. I början kommer några få att behöva vaka över robotarna, men sen så kommer robotar kunna sköta sig själva.

Tänk er själva, vill ni ha ett hus kommer ni kunna peka på ett hus, sedan kommer robotar bygga det åt er. Det kommer att kunna ske.

Fascinerande men läskigt på samma gång, vi kommer att stå inför utmaningar. I dagsläget för vi även en politik som gör att Sverige får in flest individer per år i EU.

Hur bör vi förbereda oss? Vilken politiskt ideologi kommer passa bäst in i robotsamhället? Vart ska alla människor ta vägen? Blir vi tvungna att allihopa helhjärtat gå med på kommunism för att systemet skall funka?
Föregående tråd
Nästa tråd

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..