×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
9

Aftonbladet gör bort sig - igen

Postat av HeexX den 19 December 2014, 10:51
141 kommentarer · 5 437 träffar
http://unvis.it/www.aftonbladet.se/kultur/article20042384.ab

Rubrik: Sverigedemokrater mer kriminella än invandrare

"BRÅ:s statistik avser polisanmälda brott åren 1997–2001"
Siffrorna på invandrarnas brottslighet räknar med andra ord bara in en femårsperiod, medan SDs siffror beräknas för hela deras liv. Om en SDare dömdes för fortkörning 1979 så räknas han med i statistiken, men detsamma gäller inte för en invandrare dömd för fortkörning 1979, han dyker inte upp i BRÅs siffror. Så med andra ord så lyckas den genomsnittlige invandraren begå lika många brott på fem ynka år, som vad den genomsnittlige SDaren lyckas begå under hela sitt liv (20-60 år för de flesta, jag tror inte många begick brott innan de var tio). Oj oj oj, det är ju verkligen inte jämförbart alls! Men att Aftonbladet vinklar och ljuger är inget nytt. I övrigt så bevisas ju bara SDs påstående att invandrare är mer kriminella än infödda svenskar.

"Andel misstänkta/dömda för brott Sverigefödda med svenskfödda föräldrar 5 Andragenerationsinvandrare 7,9 Utlandsfödda, viktat värde 10"

Kategorin "Andel misstänkta/dömda för misshandel eller grov misshandel" var ju ännu mer extrem, där invandrare står för en extrem överrepresentation.


Till sist får vi inte glömma att SD bevisligen är det mest skötsamma partiet i riksdagen.

"Nästan var femte person som kandiderar för de stora partierna till riksdag och kommuner, cirka 19 procent, har förklarats skyldiga i domstol, eller vid lindrigare brott av åklagare. Det visar statistik som Brottsförebyggande rådet, BRÅ, tagit fram för Ekot. De allra minsta förseelserna, de som ger böter som delas ut av polisen, har inte tagits med i undersökningen."
Mest brottsliga är männen på listorna i kommunerna. Bland dem dömdes fler än var fjärde, knappt 27 procent, för brott mellan åren 1973 och 2005. Upp emot en tredjedel gällde brott mot trafiklagen.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=937718



Aftonbladet ljuger alltså rakt ut igen. Självklart blir befolkningen generellt SD-hatare när Sveriges största tidning gång på gång ljuger sig blåa om partiet. Källkritik är nyckeln. Använd det.
Uppdatering skriven 19 December 2014, 10:56
Texten tagen från /u/kernel456

141 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 141 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..