×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
1

Argumenterande tal E-sport

Postat av Slox den 20 Oktober 2017, 08:21
4 kommentarer · 5 306 träffar
Har skrivit ett argumenterande tal i skolan, kritik tack.

E-Sport är en sport.

Visste ni att E-Sport, alltså spela datorspel fyller alla krav för att vara en sport. Låt mig förklara. För att en aktivitet ska kallas för sport behöver den inte alls vara fysisk eller ge motion. Gymnastik- och idrottshögskolan säger att det då är en idrott. Det är skillnad på sport och idrott. Sport fokuserar man mer på tävlingsmomentet mot motståndarna. Man använder sig också gärna av redskap. Idrotter däremot fokuserar mycket på den individuella prestationen. Om ni inte tror att e-sport är stort så kanske det här kan övertyga er: Vet ni hur mycket den som har tjänat mest genom e-sport har tjänat? Ca 27 miljoner kronor, och det är bara tävlingspengar som har stått offentligt i tidningen. Det är ungefär 95 gånger så mycket som en medelårslön i Sverige. Och prispotterna blir bara mer och mer för varje dag som går.

Det är inte så värst mycket skillnad på en racerförare och en person som utövar e-sport. Det är inte så att man springer runt på banorna som racerförare. Man sitter koncentrerad i sin bil under en lång tid med huvudet på skaft hela tiden. Det skiljer inte mycket från esporten. I de allra stressigaste momenten kan pulsen vara uppe på 160-180 hos en esportare, ungefär samma nivå som löpare under ett långt lopp. En del som har en negativ inställning på detta menar ofta att datorspelande är ett osocialt intresse, men det är fel. Jag tror att det bara handlar om okunskapen. De flesta stora spel spelas i lag och kräver samarbete och kommunikation för att vinna.

Tidigare i år lämnade svenska e-sportförbundet in en ansökan till riksidrottsförbundet. De gjorde detta i hopp om att bli erkända som en riktigt sport. De fick ett nej som svar. Inte för att de inte fyllde kraven men för att de nu ville se över de kriterier som finns. Nu måste man vänta tills 2019 innan man får lämna in en ansökan igen. I Ryssland har e-sporten blivit en riktig sport vilket har lett till att allmänheten ser proffsen som kändisar. Och ''spelnördarna'' är nu accepterade mer i samhället.

Ett exempel på att e-sportproffsen inte accepteras av allmänheten I Sverige är det som skedde i mästarnas mästare 2017. Emil Christensen eller HeatoN som nog är världens mest igenkända namn inom e-sporten skulle vara med i mästarnas mästare. Det här fick en del att bli reagera starkt. Ishockeylegenden Tommy Söderström kom med stark kritik när han fick höra detta. Han menade att det var ''Helt absurt att de har med honom''.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..