×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Digital Chaos till final efter att ha slagit ut regerande mästarna

4
Digital Chaos besegrar Evil Geniuses med 2-1 i vad som kom att bli en riktig nagelbitare till lower bracket-final. Detta innebär att de strax får chansen att utmana Wings i The International 2016:s stora final.
Så var slutligen The International 2016:s sista dag kommen och först på schemat stod lower bracket-finalen som skulle avgöra vilka som får utmana Wings i kvällens avslutande final. Rasmus "MiSeRy" Filipsen har draftat helt fenomenalt för Digital Chaos under hela turneringen men nu stod de inför en bäst av tre mot Evil Geniuses och den högt ansedda draftern Peter "ppd" Dager. Många frågade sig därför vem som skulle lyckas överlista vem.

Svårfångade européer

I den första matchen valde MiSeRy att, som så många gånger förr, välja en support till sig själv som har goda möjligheter att växa till något av en corehjälte i matchens senare skede, i det här fallet en Naga Siren. Digital Chaos plockade även upp två tåliga cores i Razor och Tidehunter samt en Mirana som ganska tidigt bidrar med rejäla mängder magisk skada. Med Oracle som andre support hade de dessutom stora möjligheter att hålla sina hjältar vid liv i teamfights.

Evil Geniuses säkrade något fler tidiga kills men Digital Chaos var det lag som farmade bäst, mycket tack vare Roman "Resolut1on" Fominoks Razor som tidigt stack ifrån i toppen. Amerikanerna hade hjältar som normalt sett är bra på att säkra kills men tack vare européernas draft, positionering och samspel blev detta väldigt svårt.

MiSeRys strategi såg ut att fungera perfekt.


DC började dominera EG i teamfights, detta då de sistnämnda var mer eller mindre tvungna att bränna av hela artilleriet för att ha en chans att sänka Razor eller Tidehunter, som ofta blev räddade av deras Oracle. Valde de att gå in på Mirana istället tog de enorm skada av hennes Starstorm och allt som oftast blev hon räddad eller hoppade helt enkelt ut ur striden för att kort därpå återvända med ännu en Starstorm-salva. Och, om DC verkligen behövde det så hade de MiSeRys "Song of the Siren" som gav dem möjligheten att inleda, avbryta eller nollställa teamfights efter behag.

Evil Geniuses såg nästintill hjälplösa ut mot slutet av matchen och Digital Chaos såg riktigt starka ut då de tog ledningen med 1-0.

Mästarna slår tillbaka

I den andra matchen valde DC att sätta Resolut1on på den Slark som har fungerat så bra för honom flera gånger tidigare och de tänkte sedan lite utanför boxen, detta då de plockade upp tävlingens första Jakiro som skulle spelas av Aliwi "w33" Omar i mitten. EG å andra sidan satsade på en extremt tålig draft med en Medusa som skulle få enorma mängder extra armor av Sven och Dazzle.

En bit i matchen började Evil Geniuses att dra ifrån rent ekonomiskt och efter en väl genomfört gank i Digital Chaos skog kunde de säkra matchens första Roshan. Digital Chaos var dock inte sena med att svara. Vid det andra amerikanska tornet i mitten fick de till en fantastisk strid, mycket tack vare Witch Doctors Paralyzing Cask och Death Ward som följdes upp av en avgörande Chronosphere då amerikanerna försökte kontra. Striden slutade 5-0 till européerna som i och med detta hade tagit över ledningen.

Till slut fick Fear till ett perfekt inhopp med Sven.


Så mycket roligare än så blev det dock inte för Digital Chaos för i nästkommande teamfight exploderade Clinton "Fear" Loomis Sven och klöv ihjäl sina fiender på nolltid. EG kopplade ett stadigt grepp om matchen och när Syed Sumail "SumaiL" Hassans Medusa väl hade införskaffat sina viktigaste nyckelföremål blev de nästintill ostoppbara. De regerande mästarna kvitterade strax därpå till 1-1 och lower bracket-finalen skulle således gå till en tredje och avgörande match.

Dödsboll eller split push?

I den avgörande matchen spelade EG en draft med skrämmande dödsbollspotential. De hade teamfighthjältar som Tidehunter, Elder Titan och Brewmaster som man inte vill kriga mot och samtidigt en riktigt stark pushförmåga i Terrorblade. DC spelade med Slark, Ursa och Beastmaster som corehjältar och hade inte riktigt möjligheten att ta fem mot fem-strider med amerikanerna. Det var mycket riktigt de sistnämnda som greppade taktpinnen tämligen tidigt och började sätta en nästan ostoppbar press på européernas torn.

Digital Chaos spelade dock genialt. De spridde ut sig på kartan och satte press i de lanes som Evil Geniues inte befann sig i och detta ledde till att de bägge lagen drog tämligen jämnt. DC:s rörelser på kartan gjorde dock att EG snart kände att de behövde försvara deras byggnader och resultatet blev att deras potentiella dödsboll drogs isär, vilket gjorde att Resolut1ons Slark och w33:s Ursa lättare kunde säkra solo-kills. Taktiken fungerade och Digital Chaos var otroligt nog de som först lyckades riva fiendebarackerna i en lane.

Det var dödsboll mot split push i en kaotisk match där minsta misstag kunde fälla avgörandet. Till slut gick EG all in i mitten och började nöta på DC:s tron men i processen förlorade amerikanerna deras sista baracker i den egna basen. Nästan alla buybacks användes från bägge lagen men DC försvarade sin tron och i deras efterföljande push, med mega creeps i ryggen, lyckades de slå den sista spiken i de regerande mästarnas kista.

USA Evil Geniuses vs. Europa Digital Chaos
EG: Fear, SumaiL, UNiVeRsE, zai, ppd
DC: Resolut1on, w33, Moo, MiSeRy, Saksa


Detta innebär att det är Digital Chaos som får utmana Wings i The Internationals stora final som sätter igång alldeles strax. Evil Geniuses slutar på en hedervärd tredjeplats men efter att ha varit såhär pass nära en finalplats tar det nog ett tag innan de kan känna sig stolta över deras prestation.

Internationell stream



Den som vill följa finalen surfar med fördel över till vår tittarguide. Där finner man inte bara de officiella streams som finns att tillgå, på såväl svenska som engelska, utan även ett komplett spelschema och annan intressant information.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..