×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Digital Chaos eliminerar de kinesiska giganterna i EHOME

2
Digital Chaos fortsätter deras korståg och besegrar giganterna i EHOME med 2-0. Den europeiska femman går vidare till nästa omgång och kan nu som sämst sluta på en fjärdeplats i The International.
I torsdagsnattens sista elimineringsmatch drabbade Digital Chaos samman med kinesiska EHOME och många av de som har följt tävlingen trodde nog att resan nu skulle ta slut för de förstnämnda.

Digital Chaos visar att de är ett lag att räkna med

Det var nog många som trodde att Digital Chaos inte skulle klara av att dra jämnt med det EHOME som under gårdagen bjöd på en av historiens bästa Dota 2-matcher då de drabbade samman med Evil Geniuses i The International 2016:s andra semifinal. Den europeiska femman skulle dock snart tysta dessa tvivlare. I den första matchen satte européerna en Invoker i händerna på Aliwi "w33" Omar och lagets enda amerikan, David "Moo" Hull, spelade en magisk Timbersaw. Det västerländska laget kopplade greppet om matchen redan från start och det EHOME som fick munnar att gapa öppna världen över såg ut att vara som bortblåst.

Kineserna lyckades hålla jämna steg med européerna i en dryg kvart men därefter började det gå utför för dem. EHOME spelade förvisso inte på den nivå som många nog förväntade sig men ingen kan säga att Digital Chaos inte spelade riktigt bra Dota, både individuellt och som lag. Efter bara en halvtimme hade EHOME fått nog och valde att istället fokusera på match nummer två.

Andra gången gillt

Inför den andra matchen valde EHOME att tänka om och de satsade nu på en draft som kretsade kring Lifestealer, Death Prophet, Nyx Assassin och Kunkka. Digital Chaos valde att bara spara Timbersaw från deras föregående draft och fyllde istället på med hjältar som Mirana, Faceless Void och Skywrath Mage. Den här gången var matchinledningen mer jämn och de bägge lagen drog relativt jämnt under de första 20 minuterna. Strax därpå uppstod dock en teamfight som kom att förändra matchbilden totalt.

Digital Chaos lyckades isolera och döda Wang "old chicken" Zhiyongs Death Prophet och kinesernas Nyx Assassin strök med av bara farten. Kanske trodde kineserna att de skulle klara av att bestraffa européernas aggressivitet, för Daryl Koh "iceiceice" Pei Xiangs Lifestealer rusade rakt in i en strid som han i slutändan inte klarade av att ta sig ur. Digital Chaos säkrade flera riktigt viktiga kills och tog på så sätt plats i förarsätet.

Fem minuter senare uppstod ännu en teamfight som Digital Chaos vann med förkrossande 5-0 och vid det här laget var matchen i princip över. EHOME försvarade sig tappert men i slutändan hade de inte vad som krävdes för att försvara sin bas från de hungriga européerna.

Kina EHOME vs. Europa Digital Chaos
EHOME: iceiceice, old chicken, eLeVeN, LaNm, Fenrir
DC: Resolut1on, w33, Moo, MiSeRy, Saksa


Digital Chaos eliminerade således gruppspelets vassaste lag och säkrade i och med detta en topp 4-placering i The International 2016. Fredagen kommer naturligtvis att bjuda på flera elimineringsmatcher men det som troligtvis kommer att vara höjdpunkten är upper bracket-finalen mellan Evil Geniuses och Wings.

Surfa gärna över till vår tittarguide där ni hittar allt från officiella streams på både svenska och engelska till ett komplett spelschema med uppdaterad matchresultat.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..