×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Fnatic nollar Liquid och eliminerar den sista förhandsfavoriten

1
Malaysiska Fnatic besegrar Team Liquid med 2-0 och går vidare till nästa lower bracket-omgång. Team Liquid, som var en av The Internationals absolut största favoriter, är därmed utslagna i denna överraskningarnas turnering.
När det hade blivit dags för den tredje lower bracket-omgångens sista match var det en av tävlingens absolut största förhandsfavoriter som tvingades spela. Team Liquid levde inte ens på långa vägar upp till förväntningarna under gruppspelet och blev tvungna att inleda slutspelet från en lower bracket-position. Här ställdes de mot den sydostasiatiska regionens största namn, Fnatic.

Tagna på sängen

I den första matchen blev förhandsfavoriterna i Team Liquid dominerade av Fnatic. Européerna satsade på en Naga Siren och som så många gånger förr fick de problem med faktumet att deras Naga slutligen blev den bäst farmade hjälten av alla men de övriga hjältarna blev lidande på grund av hennes sätt att lägga beslag på kartans resurser. Fnatic spelade fantastiskt, precis som de gjorde då de eliminerade svenskhoppet Alliance, och det är svårt att utse någon MVP inom laget.

Ska man ändå nämna någon så ligger det nära tillhands att hylla Chong Xin "Ohaiyo" Khoo vars Slardar ställde till extremt stora problem för européerna. Fnatic visade att de är mer än kapabla att spela riktigt bra som en enhet och de såg riktigt starka ut då de tog ledningen med 1-0 i denna elimineringsmatch. Team Liquid hade nu kniven mot strupen och var definitivt tvungna att tänka om inför match nummer två.

Europas stora hopp och en av de främsta förhandsfavoriterna satt nu verkligen i klistret.


Fnatic visar vad de går för

I den andra matchen valde Liquid att falla tillbaka på en av deras främsta klassiker, Adrian "FATA-" Trinks Razor, och de fyllde på hjälteuppställningen med Sven, Axe, Ancient Apparition och Oracle. Fnatic satsade på en Drow Ranger-strategi där bågskytten själv och Queen of Pain stod i centrum. Liquids strategi fungerade perfekt. De krossade Fnatic i matchinledningen och fortsatte sedan att snöbolla. Ivan "MinD_ContRoL" Borislavovs Axe kunde göra två och ibland även tre inhopp med Berserker's Call i en och samma teamfight och Fnatic såg fullständigt chanslösa ut.

Därefter var det dock något som hände. Fnatic spelade helt fantastiskt och utklassade Liquid i flera teamfights i rad. Fnatic lyckades styra striderna så att Ohaiyos Sand King och Chai "Mushi" Yee Fungs Drow Ranger kunde dela ut fruktansvärda mängder skada och Liquids guldledning, som uppgick till hela 20 000 guld, övergick till en guldledning för Fnatic som uppgick till 10 000 guld. Lasse "MATUMBAMAN" Urpalainen hade troligtvis ångest över hans beslut att inte köpa en tidig Black King Bar till hans Sven och Fnatic var inte sena att utnyttja situationen.

Team Liquid föll mot Fnatic, precis som Alliance gjorde, och med detta var ännu ett av de västerländska storlagen utslagna.

Malaysia Fnatic vs. Europa Team Liquid
Fnatic: Mushi, MidOne, Ohaiyo, DJ, 343
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


Detta resultat innebar att samtliga tre förhandsfavoriter har blivit eliminerade. Både OG, Newbee och Team Liquid förväntades uträtta stordåd i denna upplaga av The International men inget av dessa lag lyckades placera sig bland de sex bästa. Fnatic å andra sidan har i och med denna vinst lyckats ta sig till nästa lower bracket-omgång. Deras nästa motståndare är det MVP Phoenix som föll mot Wings i en av gårdagens spektakulära semifinaler och de har således en hög uppförsbacke framför sig.

Den tredje lower bracket-omgången är härmed färdigspelad och näst på tur står den första matchen i den fjärde omgången. Nu är det dags för Digital Chaos att visa vad de verkligen går för, för deras motståndare är inga mindre än kinesiska EHOME som under gårdagen bjöd oss på en av historiens bästa Dota 2-matcher i deras semifinal mot Evil Geniuses.

I vår tittarguide finner du allt från officiella streams, på såväl svenska som engelska, till ett komplett spelschema som uppdateras löpande under turneringens gång.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..