×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Alliance vinner The International-kvalet och styr kosan mot Seattle

9
Alliance besegrar Escape Gaming med 3-1 i The International-kvalets final och säkrar därmed en plats i vad som mycket väl kan komma att bli den största Dota 2-tävlingen någonsin.
Efter ojämna prestationer i gruppspelet rycker svenskhoppet Alliance upp sig, både som individuella spelare och som lag, och genom en välförtjänt 3-1-seger i The International-kvalets final säkrar de en plats i den tävling som kan komma att bli den största hittills.

En öppningsmatch värdig en The International-final

Finalens första match innehöll allt man kan önska av en final i Dota 2. Escape inledde bäst och Max "qojqva" Bröckers Invoker ställde till det för Alliance med sina Sun Strikes som säkrade kills över hela kartan. Svenskarna hade satt Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg på att spela en Broodmother och han spelade den bra men Escapes Timbersaw hindrade honom från att riktigt balla ur.

Trots att Alliance hade en Batrider på Gustav "s4" Magnusson hade de väldigt svårt att inleda striderna på ett sätt som gynnade dem och de svenska supportspelarna fick ofta använda sina defensiva förmågor innan striden riktigt satte igång på allvar. Det som framförallt såg bra ut för svenskarna var faktumet att Jonathan "Loda" Berg farmade på riktigt bra med sin Terrorblade. Det var dock Escape som kopplade ett grepp om matchen och synergin mellan hjältar som Faceless Void, Timbersaw och Invoker lät dem vinna strid efter strid.

Loda var en carry i ordets rätta bemärkelse i denna episka match.


Alliance baracker föll en efter en och matchen såg ut att vara över, men Lodas Terrorblade var stor som ett hus och i sann finalanda vägrade de att ge sig. Svenskarna spelade absolut fantastiskt i flera teamfights och höll med nöd och näppe basen vid liv när Loda slog ihjäl större delen av fiendelaget. På vägen mot Escapes bas plockade han upp en Divine Rapier och när qojqvas Invoker dog ännu en gång, utan möjligheten att köpa sig tillbaka, hade svenskarna precis det som krävdes för att slå ner barackerna i en lane och krossa tronen i en all in-push.

Escape helar sig hela vägen in i kaklet

I den andra matchen dök det upp en del hjältar vi inte ser alltför ofta. Escape satte Adrian "Era" Kryeziu på att spela en Necrophos och qojqva sattes på att spela en Lone Druid. Detta backades dessutom upp av en Io och en Dazzle vilket innebar att deras sustain var skyhög. Alliance draftade tidigt en Timbersaw som normalt sett spelas av s4 men i slutändan var det AdmiralBulldog som fick spela den, detta då s4 istället plockade upp en Ember Spirit åt sig själv.

Alliance inledde kanske bäst som lag och drog ifrån rejält i antal kills, men qojqva farmade på överlägset bäst med sin Lone Druid och han fick upp sin Radiance skrämmande tidigt. I den första egentliga teamfight som uppstod blev Alliance lite övermodiga och istället för att backa av valde de att dröja sig kvar i väntan på AdmiralBulldogs Timbersaw. De underskattade kanske den mängd heals som Escapes hjältar kunde pumpa ut och de sistnämnda vann striden överlägset.

Eras Necrophos var precis vad Escape behövde för att få övertaget i match två.


Svenskarna befann sig efter detta i en rejäl uppförsbacke och Eras Necrophos var snart väldigt svår att döda. Vid varje framgångsrikt använd ultimate kunde han se till att den dödade Alliance-hjälten fick sitta i utvisningsbåset riktigt länge, utan möjligheten att köpa sig tillbaka, och när s4 var den som blev drabbad dröjde det inte länge innan den svenska basen hade fallit.

Tidig press ger god utdelning

I den tredje matchen valde Escape att sätta qojqva på en Tinker, vilket fick s4 att välja en Brewmaster till sig själv. Escape valde dock att plocka upp sin carryhjälte sist och då valde de Medusa, en hjälte som har en ruskigt hög late-game-potential och som tvingar de flesta motståndarlag att försöka avsluta matchen innan Medusan blir för stor för att kunna hanteras. Alliance svar på detta var att sätta Jerry "EGM" Lundkvist på en Shadow Shaman.

Här kom en av Alliances stora styrkor väl till pass. s4 är en expert på att spela i den farmposition som gynnar laget bäst, och här blev det nästan så att EGM:s Shadow Shaman prioriterades högre än s4:s Brewmaster. För Alliance var det onekligen lite av en kamp mot klockan, tack vare det att de mötte en Medusa, och de spelade sina roller på ett mycket effektivt sätt. Alliance satte högt tryck väldig tidigt och även om Escape spelade väl så var det ändå svenskarna som kopplade greppet om matchen.

EGM:s Shadow Shaman fick mycket utrymme och uträttade också mycket i den tredje matchen. Foto: Starladder


Alliance började riva torn innan det ens hade gått fyra minuter av matchen och de satte ett högt tryck på Escapes byggnader väldigt tidigt. Hade det inte varit för Yazied "YapzOr" Jaradats Rubick, som lyckades stjäla EGM:s "Mass Serpent Ward" vid ett flertal tillfällen, så hade matchen nog tagit slut betydligt tidigare men i slutändan var det ändå Alliance som spelade bäst. Svenskarna tog återigen ledningen i finalen och nu blev Escape tvungna att spela med kniven mot strupen.

Alliance visar att de lär sig av sina förluster

Escape hade nu inte råd att förlora någon mer match och de valde då att återigen sätta qojqva på en Lone Druid och Era på en Necrophos. Alliance svarade dock med att plocka upp en Timbersaw, den här gången på s4, och AdmiralBulldog fick spela en Weaver istället. Alliance inledde helt klart matchen bäst och Loda fick tämligen god utdelning med sin Faceless Void. Tack vare en del slarv från Alliance och samtidigt fint spel från Escape lyckades dock de sistnämnda ta sig tillbaka in i matchen.

Alliance lyckades dock se till att qojqvas Lone Druid inte fick samma utrymme i den här matchen som han fick i den förra han spelade och överlag spelade svenskarna bättre som lag. Joakim "Akke" Akterhall uträttade massor i flertalet teamfights med sin Lich och det kändes som att svenskarna hela tiden låg steget före sina fiender. Lagmaskinen i Alliance började nöta ner Escape Gaming. Loda gjorde precis det han behövde som en Faceless Void, AdmiralBulldog var precis så lömsk som han behöver vara på en Weaver, s4 gjorde enormt mycket skada som Timbersaw och samtliga backades de upp av fenomenalt spel från EGM:s Rubick och Akkes Lich.

Svenskarna utnyttjade rutinen inom laget, nötte ner både Escapes hjältar och deras defensiv och säkrade slutligen en 3-1-vinst och med det en plats i The International 2016.

Sverige Alliance vs. Europa Escape Gaming
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
ESC: Era, qojqva, KheZu, YapzOr, syndereN




Alliance är därmed klara för spel i The International 2016. Escape Gaming går dock inte lottlösa ur detta kval, de får åka till Seattle som Europas wild card. Detta innebär att de får tävla, på plats mot de andra tre regionernas wild cards, om de två sista platserna i Valves jätteturnering.

En uppdatering från övriga kval kommer att komma under morgondagen. Då passar vi på att sammanställa listan över de lag som kommer att åka till Seattle i augusti för att tävla i vad som verkar kunna bli den största turneringen någonsin.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..