×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Alliance nollar Ad Finem och är klara för kvällens kvalfinal

6
Svenskhoppet Alliance tvålar till Ad Finem med 2-0 i det europeiska The International-kvalets upper bracket-final och är således klara för spel i kvällens stora final.
Alliance besegrar Ad Finem med 2-0 i det europeiska The International-kvalets upper bracket-final och är således klara för spel i kvällens stora final. Detta innebär även att de helt säkert kommer att vara på plats i Seattle i augusti. I finalen avgörs det dock om det blir som ett fullvärdigt gruppspelslag eller om de får åka dit som ett av fyra wild cards.

En lagmaskin på högvarv

I den första matchen plockade grekerna upp en läskig kombination hjältar, med bland annat Alchemist, Weaver och Oracle, men Alliance spelade riktigt fint i matchinledningen och fick ut mycket av samtliga lanes. Alchemisten föll ett par gånger i mitten och Henrik "AdmiralBulldog" Ahnbergs Batrider hade då dessförinnan säkrat First Blood helt på egen hand i sin offlane. Alliance rörelser och rotationer var nästintill perfekta för att möta den typ av draft som Ad Finem använde sig av och de svenska core-hjältarna skapade sig snart ett försprång gentemot alla utom just Alchemisten.

När Alliance väl började nöta på Ad Finems bas började det bli kostsamt för dem, detta då grekerna försvarade sig väldigt väl med ultimates från både Faceless Void och Elder Titan samt den tankiga Alchemisten, som blev än mer tankig tack vare deras Oracle. Gustav "s4" Magnusson storspelade dock med sin Tiny och visade prov på riktigt vasst beslutsfattande. Mitt i stora teamfights avvek han från resten av laget och rev de viktiga barackerna som fortfarande var intakta i Ad Finems bas och grekerna var snart tvungna att försvara sig mot Mega Creeps. Lagmaskineriet i Alliance gick på högvarv då de tog ledningen med 1-0.

En läskig kombination

I match två valde Alliance att plocka upp en Riki till Jerry "EGM" Lundkvist och herr Magnusson valde att spela just Magnus. I matchinledningen spelade Alliance ut Ad Finem fullständigt och EGM:s rotationer lämnade inte ett öga torrt. Efter 10 minuter hade han varit involverad i samtliga kills och han var även den enda hjälten som Ad Finem hade lyckats ha ihjäl. s4 lyckades även säkra flera kills med sin Magnus och svenskarna kopplade ett stadigt grepp om matchen.

Ad Finem höll på att få till en vändning när deras Dark Seer lyckades suga upp både AdmiralBulldogs Lone Druid och dennes björn på klippan. Han kunde därmed inte göra någonting under hela striden och Alliance förlorade den med råge. Svenskarna slog dock tillbaka omedelbart och krossade Ad Finem fullständigt i nästa strid som uppstod. Med både Magnus Empower och en Battle Fury i näven kunde Jonathan "Loda" Bergs Juggernaut dela ut en otrolig mängd skada efter att s4 hade fångat större delen av Ad Finem med sin Reversed Polarity. Svenskarna fortsatte rätt in i den grekiska basen som föll oerhört snabbt och 2-0-segern var därmed ett faktum.

Sverige Alliance vs. Grekland Ad Finem
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
AF: Madara, ThuG, SkyLark, Maybe Next Time, SsaSpartan


Detta innebär att Alliance har säkrat en plats i Seattle i augusti. Det som återstår nu är kvällens stora final där det avgörs om de reser dit med en fullvärdig biljett eller om det blir som ett wild card. Finalen ska enligt schemat starta 19:00 svensk tid och vilka Alliance får möta avgörs i lower bracket-finalen som nu alltså står mellan Ad Finem och Escape Gaming.

I vår tittarguide hittar ni allt från ett komplett spelschema till de officiella streams som finns att tillgå, både svenska och engelska sådana.


Artikelbild: ESL

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..