×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Escape slår ut Fantastic Five och Ad Finem utmanar Alliance i upper bracket-finalen

1
I det europeiska The International-kvalets andra semifinal besegrade Ad Finem ryska Fantastic Five och grekerna får således utmana Alliance i morgondagens upper bracket-final. Escape Gaming slog sedan ut ryssarna i kvalets första elimineringsmatch.
I morse inleddes slutspelet i det europeiska The International-kvalet då Alliance drabbade samman med Escape Gaming. Alliance vann mötet och är således klara för spel i morgondagens upper bracket-final. I den andra semifinalen skulle det dock avgöras vilka som får utmana svenskarna, Ad Finem eller Fantastic Five.

Dagens läxa: låt aldrig Madara farma ostört

Ad Finems carryspelare, Omar "Madara" Dabasas, är en blivande stjärna och han har redan imponerat stort på många Dota 2-profiler runt om i världen. I den första matchen mellan Ad Finem och Fantastic Five spelade Madara en Sven och han farmade oerhört effektivt. Han växte sig så stor att Fantastic Fives enda hopp var att knappt låta honom komma in i striderna över huvud taget. Ad Finem var dock för samspelta för att låta deras Sven kontrolleras på det sättet. När han väl fick komma in och slå så dog folk som flugor och grekerna kunde ta ledningen med 1-0.

I den andra matchen spelade Madara en Slark som fick på tok för mycket utrymme att farma i sin egen lane och så snart han hade inhandlat ett Shadow Blade började han ställa till med enorma problem för ryssarna. Fantastic Five lyckades aldrig ha ihjäl vare sig deras Slark eller deras Invoker och Ad Finem var det tydligt bättre laget den här dagen. Matchen varade inte mycket längre än 25 minuter och Ad Finem var därmed klara för spel mot Alliance i upper bracket-finalen.

Ryssland Fantastic Five vs. Grekland Ad Finem
F5: Illidan, Bzz, 9pashaebashu, rmN-, yol
AF: Madara, ThuG, SkyLark, Maybe Next Time, SsaSpartan


Resultaten ovan innebar att det var Fantastic Five som blev tvungna att spela i slutspelets första elimineringsmatch och det var Escape Gaming som skulle stå för motståndet.

Escape går segrande ur den första elimineringsomgången

Kanske slog förlusten mot Alliance hårt mot Escape Gamings psyke men de såg inte riktigt ut som samma lag i den första matchen mot Fantastic Five. Med hjältar som Chaos Knight, Io och Death Prophet sprang ryssarna över Escape fullständigt och de sistnämnda hade i princip ingenting att säga till om i striderna som uppstod. Matchen varade bara i 22 minuter och kan inte sammanfattas som något annat än en regelrätt kross.

qojqva klev fram när Escape behövde honom som mest.


Escape ryckte upp sig i den andra matchen och spelade betydligt bättre som lag. De kopplade ett massivt grepp om matchen men trots deras enorma ledning fick de väldigt svårt att bryta sig in i den ryska basen. Fantastic Five satt inne på hjältar som Omniknight, Elder Titan, Disruptor och en smällfet Medusa och de försvarade sig länge och väl. Max "qojqva" Bröcker hade dock köpt en Aghanim's Scepter på sin Lone Druid vilket gav Escape större möjligheter att anfalla från olika håll samtidigt och till slut lyckades de nöta ner tillräckligt många byggnader för att ryssarna skulle hissa vit flagg.

I den tredje och avgörande valde Fantastic Five att återigen drafta Medusa, Beastmaster och Elder Titan, vilket kan upplevas som lite riskfyllt då Escape vann mot dessa hjältar i föregående match. Mycket riktigt, Escape var de som tog kommandot, qojqva storspelade på sin Invoker och de skapade sig en ledning som växte sig större och större. Adrian "Era" Kryeziu spelade en Faceless Void och ställde till det rejält för ryssarna i flera viktiga teamfights med flertalet fina Chronospheres och Maurice "KheZu" Gutmann delade ut rejäla mängder skada med sin Timbersaw. Till slut var Fantastic Five tvungna att se sig besegrade och Escape Gaming säkrade därmed en rättvis 2-1-seger.

Europa Escape Gaming vs. Ryssland Fantastic Five
ESC: Era, qojqva, KheZu, YapzOr, syndereN
F5: Illidan, Bzz, 9pashaebashu, rmN-, yol


Detta innebär att det är färdigspelat för Fantastic Five men för Escape Gaming lever hoppet vidare. De är nu klara för spel i lower bracket-finalen där de får möta antingen Alliance eller Ad Finem, beroende på hur det går i upper bracket-finalen som inleder morgondagens matcher klockan 12:00.

I morgon avgörs hela kvalet. Allting kretsar kring Alliance, Ad Finem och Escape Gaming. Det lag som fortfarande står upp när röken lägger sig i morgon kväll går direkt vidare till The International 2016 men det lag som förlorar i finalen får åtminstone åka till Seattle som ett av de fyra wild cards som får göra upp om de två sista platserna på plats i Seattle.

I vår tittarguide hittar ni allt från officiella streams på både svenska och engelska till ett komplett matchschema som uppdateras löpande med resultat.


Artikelbild: ESL

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..