×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

Alliance vidare till upper bracket-final efter vinst mot Escape

5
Alliance besegrar Escape Gaming med 2-1 i det europeiska The International-kvalet och säkrar en plats i morgondagens upper bracket-final. Hoppet lever dock för Escape då de får en ny chans i slutspelets lower bracket redan i eftermiddag.
Alliance är nu ett steg närmare The International, detta efter att ha besegrat Escape Gaming med 2-1 i det europeiska kvalets första semifinal.

Svenskt styrkebesked

Alliance såg ut att ha vaknat på rätt sida idag och i den första matchen satsade de på en draft med hög sustain via Dazzle och Juggernaut. Med Gustav "s4" Magnussons Zeus och Henrik "AdmiralBulldog" Ahnbergs Nature Prophet hade de dessutom en stor global närvaro på kartan och Alliance kopplade tidigt greppet om matchen, inte minst tack vare Jerry "EGM" Lundkvist som storspelade på sin Rubick. Det helsvenska laget spelade stabilt och när de väl började nöta på Escape Gamings baracker hade de blivit riktigt svårstoppade. Juggernaut stod längst fram och slog och i princip samtliga försök att sätta honom ur spel motverkades av övriga Alliance-medlemmar som hjälpte till med Force Staffs och heals. Barackerna föll, en efter en, och Alliance var så pass mycket starkare att Escape knappt kunde göra annat än att titta på när svenskarna tog ledningen med 1-0.

Escape slår tillbaka

I match två fick dock Escape Gaming en desto bättre inledning. Flertalet tidiga kills säkrades och Max "qojqva" Bröckers Lone Druid fick farma tämligen obehindrat i mitten. Alliance kämpade sig dock tillbaka in i matchen genom en rad framgångsrika strider men när Escape gick in på Roshan tog svenskarna en väldigt underlig strid där de knappt uträttade något mer än att dö allihopa. Escape säkrade sin Aegis och kopplade ett starkt grepp om matchen. Alliance lyckades försvara sig ett par gånger men Escape ägde större delen av kartan och farmade snabbt tillbaka det guld de förlorade, och lite mer därtill. Till slut blev trycket på den svenska basen för högt och Escape tvingade således Alliance till en tredje och avgörande match.

Alliance tänker utanför boxen

I den sista matchen dammade Alliance av lite hjältar som de inte spelar alltför ofta. Jonathan "Loda" Berg lade fingrarna på en Slark och s4 plockade upp en Ember Spirit. Loda fick farma tämligen ostört i början och han valde att köpa en tidig Hand of Midas. Matchbilden gynnade detta beslut och inom kort var han rikast på kartan, med s4:s Ember hack i häl. Alliance roterade mer aggressivt med dessa hjältar och fick ofta god utdelning. Med Joakim "Akke" Akterhalls Keeper of the Light kunde de även veva på friskt i teamfights, detta då han kunde skada fienderna och hela lagkamraterna på en och samma gång.

Alliance mobila hjältar sprang cirklar runt Escape Gaming som i många teamfights såg rent ut sagt panikslagna ut. Svenskarna spelade mycket rutinerat och gjorde precis det som krävdes i matchens slutskede. De nötte sig successivt in i fiendebasen men gick inte in för djupt så att de kunde bli bestraffade. De väntade ut viktiga fiendespells och satte tryck så snart de visste att de kunde göra det. Barackerna började falla och Escape gaming blev så pass instängda att de valde att hissa vit flagg långt innan basen krackelerade på riktigt.

Europa Escape Gaming vs. Sverige Alliance
ESC: Era, qojqva, KheZu, YapzOr, syndereN
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke


Alliance går vidare till morgondagens upper bracket-final där de får möta vinnarna i nästa semifinal, den mellan Ad Finem och Fantastic Five. För Escape är hoppet om The International inte över, i dagens sista matchserie får de chansen till upprättelse i slutspelets första elimineringsmatch.

I vår tittarguide finner ni ett komplett spelschema och samtliga officiella streams på både svenska och engelska. Tittarguiden uppdateras dagligen med aktuella matchresultat och information om kommande matcher.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..