×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Inga svenskar vidare till ESL One Frankfurts slutspel

1
Både Alliance och compLexity faller i sina respektive skiljematcher och får således inte vara med och tävla när ESL One Frankfurt avgörs under morgondagen.
ESL One Frankfurts gruppspel är nu över och det är OG, Team Liquid, Na`Vi samt Vega Squadron som har tagit sig vidare till morgondagens semifinaler.

Vega överraskar i grupp A

Team Liquid var naturligtvis de stora favoriterna i grupp A men på grund av att Adrian "FATA-" Trinks hade gått och blivit sjuk spelade de med stand-in under den första gruppspelsdagen. Samtidigt som Alliance besegrade Fnatic lyckades Vega Squadron ta en 2-1-seger mot Liquid och de två vinnarna fick sedan göra upp med varandra om en plats i semifinalerna. Svenskarna tog ledningen med 1-0 och allt pekade på att de skulle säkra den första semifinalplatsen i Frankfurt. Vega lyckades dock vända och vinna matchserien med 2-1 och Alliance blev därför tvungna att spela i grupp A:s skiljematch.

Dag två inleddes med förlorarmatchen mellan Fnatic och Team Liquid. De sistnämnda hade dock fått tillbaka FATA- och såg återigen ut som det dominanta lag som nyligen spelade majorfinal mot OG. Liquid vann med 2-0 och nu skulle alltså Alliance bli tvungna att besegra dem för att gå vidare till slutspel. Svenskarna såg ut att vara på väg mot en 1-0-ledning men några tvivelaktiga beslut nära Roshans grotta gjorde att matchen gled dem ur händerna. I nästa match satsade de på en strategi som kretsade kring en Drow Ranger men de hamnade så pass långt efter i matchinledningen att de ständigt spelade i uppförsbacke. Alliance kämpade riktigt väl men i slutändan föll de mot Liquids starkare hjältar och tävlingen var därmed över för deras del.

Så nära men ändå så långt borta. Blir Alliance tvungna att kvala till The International 2016 nu?


Att Team Liquid skulle gå vidare från grupp A tog nog alla för givet men att Vega Squadron skulle ta sig vidare före Alliance och Fnatic kom nog som en överraskning för de flesta.

Majormästarna dominerar grupp B

I den andra gruppen visade de regerande majormästarna i OG vad de går för när de enkelt säkrade den första semifinalplatsen, detta genom att besegra både Na`Vi och compLexity med 2-0. De sistnämnda var efter deras tidigare seger mot Virtus.pro klara för spel i grupp B:s skiljematch och förlorarmatchen stod därför mellan just Virtus.pro och Na`Vi. Detta möte blev en riktig rysare men i den tredje och avgörande matchen var det ändå Na`Vi som visade sig vara snäppet starkare.

Skiljematchen stod således mellan Na`Vi och compLexity och de förstnämnda imponerade stort då de besegrade den svenskamerikanska femman med 2-0. I den andra matchen stod Na`Vi för deras kanske mest imponerande samspel hittills med deras nuvarande laguppställning. I princip allt de gjorde gav utdelning och de fick chansen att skina både som individuella spelare och som lag. Ukrainarna knep den sista slutspelsplatsen och med detta hade samtliga svenskar eliminerats.

I morgon avgörs ESL One Frankfurt

Den sista dagen i Frankfurt inleds med den första semifinalen som blir ett returmöte mellan de två majorfinalisterna, OG och Team Liquid. Därefter har det blivit dags för semifinal nummer två som står mellan tävlingens två ukrainska lag, Na`Vi och Vega Squadron.

Många hade nog förväntat sig att OG och Liquid skulle drabba samman först i den stora finalen men då de sistnämnda inte lyckades vinna grupp A blir de tvungna att ta kampen mot OG redan i semifinalomgången.

I tittarguiden finner ni samtliga matchresultat, morgondagens spelschema samt de officiella streams som finns att tillgå.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..