×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Lifestealer och Phoenix nerfas — här är patch 6.88

1
Knappt hade majorturneringen i Manila spelats färdigt förrän Valve valde att släppa nästa Dota 2-patch. 6.88 är ingen stor uppdatering, med nya hjältar eller föremål, men den justerar balansen mellan hjältarna inför The International 2016.
Patch 6.88 är här. Normalt sett brukar vi få vänta cirka en månad efter en avslutad majorturnering innan det kommer en uppdatering som rör om i grytan. Den här gången släpptes den dock redan dagen efter det att OG vann sin andra major.

Det här rör sig dock inte om en sådan där massiv uppdatering som introducerar nya föremål, hjältar eller spellägen. Patch 6.88 är en ren gameplay-uppdatering och syftet med den är att finjustera hjältebalansen i spelet inför sommarens upplaga av The International. En uppdatering av det här slaget är dock ingenting att fnysa åt då den i allra högsta grad kan komma att påverka metan. Det är trots allt 75 hjältar och 8 föremål som har finjusterats.

Under majorturneringen i Manila användes hela 95 olika hjältar vilket är ett rekord i dessa sammanhang. Överlag har de allra flesta varit nöjda med den nuvarande metan, just för att den har varit så pass balanserad att en myriad av olika strategier och hjältekombinationer har varit gångbara. Det har inte varit som så ofta tidigare, att en viss spelstil är i princip det enda som gäller och ett fåtal hjältar är så pass starka under just de omständigheterna att de antingen väljs eller bannas i varenda match. Av just denna anledning är det nog många som gläds över faktumet att Valve inte rör om allt för mycket i grytan.

Ett par intressanta finjusteringar i patch 6.88

Lifestealer användes väldigt flitigt i Manila och många har önskat att han får sig en liten justering. I patch 6.88 sänks därför hans attack speed något. En annan hjälte som får en ganska välbehövlig smäll av nerf-hammaren är Phoenix vars "Sunray" nu gör mindre skada. Death Prophet kommer dessutom att bli något lättare att ha ihjäl, detta då hennes "Spirit Siphon" nu inte suger till sig lika mycket hp som tidigare.

De flesta justeringarna är dock buffs till hjältar som kanske har kommit lite på efterkälken. En hjältekombination som kanske kommer att synas lite oftare igen är Magnus och Phantom Assassin. Magnus får nu mer strength för varje level och hans "Empower" ger cleave-damage inom en större radie än tidigare. Phantom Assassin är ju en hjälte som Magnus gärna lägger sin Empower på och en nyhet för henne är att hennes "Phantom Strike" nu går igenom magic immunity, vilket innebär att den går att använda även om det tilltänkta offret har aktiverat sin Black King Bar.

En annan hjälte som inte längre påverkas lika mycket av att fiendehjältarna köper på sig Black King Bars är Enigma. Dennes "Black Hole" gör nu inte längre magical damage utan pure och stoppas således inte av spell immunity.

En komplett lista över alla förändringar hittar ni här.

10 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 10 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..