×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

The International

The International Battle Pass är här

8
Under natten släpptes det massiva Battle Pass som gäller till och med The International 2016. Fulladdat med quests, challenges och kosmetiska belöningar kommer det att höja prispotten inför årets upplaga av Valves jättetävling.
Många hade hunnit börja fundera över varför Valve ännu inte hade släppt vårsäsongens Battle Pass. Majorturneringen i Manila är trots allt inte alltför långt borta vid det här laget. Under natten släpptes det till slut. Det är dock inte ett Battle Pass för bara vårsäsongen utan ett som gäller även för hela sommaren, inklusive The International 2016.

Massor av saker att sysselsätta sig med i spelet

The International Battle Pass introducerar en mängd olika saker för spelare att sysselsätta sig med i spelet. När man väl har köpt och aktiverat sitt Battle Pass kan man sätta igång och många av de saker man utför, både i och utanför matcherna man spelar, belönas med Battle Points. Dessa gör att ditt Battle Pass går upp i rank och för var tusende poäng når du en ny nivå, vilket låser upp nya belöningar.

Från ditt Battle Pass hemskärm kan du hålla koll på dina framsteg.


Det finns en uppsjö med olika saker att låsa upp. Vissa belöningar, såsom exempelvis unika teleporteringseffekter, Blink Dagger-effekter och dylikt, är bara aktiva till och med sommarsäsongen. Andra är permanenta.

Quests och Challenges

En hel del kretsar kring quests och challenges. De sistnämnda finns i en mängd olika varianter, allt från dagliga hero challenges till mer övergripande veckobaserade sådana. Nytt för den här gången är att det även finns community challenges som presenteras allteftersom säsongen fortskrider. Den första, som är aktiv redan nu, går ut på att spelarna ska förstöra totalt 20 miljarder träd på kartan. När detta uppnås delas en liten belöning ut till samtliga Battle Pass-ägare.

Välj ett Path och klara alla quests för att låsa upp unika kosmetiska set till olika hjältar.


När det gäller quests så kretsar dessa kring tre olika så kallade "Paths". Välj mellan Path of the Rogue, Path of the Warrior eller Path of the Spellbinder och börja sedan utföra dina quests. Så fort du har klarat av ett quest, vilket kräver att du både utför det som efterfrågas samt vinner matchen, kan du fortsätta på vägen som leder till ett unikt set till en viss hjälte. Rogue-belöningen är ett set för Clinkz, Warrior-belöningen är ett set för Ursa och Spellbinder-belöningen är ett set för Windranger.

Efter att ha slutfört Path of the Spellbinder blir du belönad med Bindings of the Battleranger.


Vad som krävs för att klara ett visst quest varierar stort. Ett kräver att du under en match ser till att använda Silence på fiender så pass att den totala tiden då de ej kan använda sina förmågor uppgår till 60 / 100 / 140 sekunder. Ett annat kräver att du spelar Nature's Prophet och gör 2 000 / 3 000 / 5 000 i skada mot byggnader samt summonar 50 / 75 / 100 Treants under matchens gång. Lyckas man uppfylla det tuffaste av de tre kraven i samtliga quests som tillhör ett visst path låser du upp ett annat utseende till det tillhörande hjältesetet.

Skatter och belöningar

I takt med att ditt Battle Pass stiger i graderna blir du belönad med fler och fler saker, men många av belöningarna blir tillgängliga redan på nivå ett, så snart du aktiverar passet. Bland dessa belöningar finner du bland annat The International 2016:s officiella HUD, in-game-soundtrack, muspekarpack, wards och kuriren Onibi som kan uppgraderas i 21 olika nivåer med lika många olika utseenden. Du får även unika chat-emojis, loading screens, samt ett exemplar av var och en av de tre olika skattkistor som släpps med The International Battle Pass.

Spring Terrain byter ut kartans standardutseende mot ett som passar säsongen betydligt bättre.


Du får även den nya vädereffekten Aurora och det säsongsanpassade kartutseendet "Spring Terrain", som byter ut standardkartan mot en som passar årstiden bättre. Aurora gör kartan mörkare, skapar mystiska norrskenseffekter och var ej aktiverad då skärmdumpen ovan sparades.

I takt med att ditt Battle Pass når högre och högre nivåer belönas du med fler exemplar av de tre olika skattkistor som nämndes lite tidigare. Varje skattkista innehåller en av sex så kallade "Immortals", speciella kosmetiska föremål som tillhör specifika hjältar. Varje skatt har dessutom chansen att innehålla ett av tre sällsynta föremål och chansen att lägga vantarna på ett av dessa går från liten till försvinnande liten.

I ditt Battle Pass kan du lätt hålla koll på vilka Immortals du har och vilka du saknar.


Immortals i all ära men när det gäller kosmetiska föremål finns det ingenting som slår en Arcana. Precis som inför föregående års upplaga av The International kommer man nu som Battle Pass-ägare att få vara med och avgöra vilken hjälte som får nästa Arcana. Hjältarna har delats upp i fyra olika grupper och möter där varandra i en utslagstävling. Omröstningen för grupp A har redan startat och en gång i veckan får varje Battle Pass-ägare nya omröstningspoäng att portionera ut. Resultatet av den sista omröstningen och vilken hjälte det blir som får nästa Arcana kommer att presenteras under The International 2016.

Satsa och vinn

Naturligtvis kan man även den här gången satsa så kallade "tokens" på de matcher man spelar. Varje vecka får man en pott med tokens som sedan kan satsas inför varje match, beroende på hur säker man känner sig på det egna lagets draft kontra motståndarnas. Det du vinner är fler Battle Points vilket innebär att detta är ännu ett sätt att få ditt Battle Pass att stiga i graderna.

Ett annat sätt att tjäna Battle Points är att försöka förutse en mängd olika sorters resultat, både inför den kommande majorturneringen i Manila och The International, som går av stapeln i början av augusti.

The International 2016:s prispott har redan börjat klättra

25 procent av alla pengar som folk investerar i sina respektive Battle Pass går oavkortat till The International 2016:s prispott. Pengarna kommer att fortsätta trilla in hela vägen fram till augusti och trots att passet släpptes i natt har prispotten redan passerat tre miljoner dollar, motsvarande cirka 25 miljoner kronor. Hur stor tror ni att prispotten kommer att bli i år?

För att se allting som The International Battle Pass har att erbjuda, surfa in på den officiella sidan.

Förra året stannade prispotten på 18 429 613 dollar. Blir den större eller mindre i år?

431 personer har röstat

Kommer du att skaffa dig ett Battle Pass?

152 personer har röstat

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..