×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Team Liquid vinner EPICENTER: Moscow

3
Team Liquid besegrar Newbee i EPICENTER: Moscows stora final och tar hem drygt två miljoner kronor. Detta är lagets första stora turneringsvinst och den förbannelse som vilat över dem en längre tid är slutligen bruten.
Team Liquid vinner EPICENTER: Moscow och tar hem drygt två miljoner kronor, detta efter att ha besegrat de kinesiska giganterna i Newbee med 3-2 i den stora finalen. Tävlingens sista dag inleddes dock med lower bracket-finalen mellan OG och just Newbee.

Newbee fick slutligen sin revansch mot OG

Inför den första semifinalen, som också stod mellan dessa två lag, hade Newbee vunnit deras 29 senaste spelade officiella matcher. OG lyckades dock sätta stopp för deras svit och skickade ner kineserna i lower bracket, där de sånär blev eliminerade av Alliance. Newbee kunde sedan skicka hem compLexity och fick nu chans att ta revansch mot OG.

Européerna vann den första matchen efter fint spel av bland andra Amer "Miracle-" al-Barqawi, lagets stjärna och den första spelaren i historien att passera 9 000 MMR (vilket inträffade under EPICENTER-veckan). I båda de efterföljande matcherna valde dock Newbee att sätta Chen "Hao" Zhihao på att spela sin fruktade Spectre, och som det gav utdelning. Match två kan klassas som en resolut seger men den tredje och avgörande matchen var ett rent blodbad.

Miracle- passerade 9K MMR under tävlingen men i slutändan blev det inget riktigt pengaregn för OG. Foto: epicenter.gg


Världen OG vs. Kina Newbee
OG: Miracle-, N0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka


Det var alltså kinesiska Newbee som fick utmana Team Liquid i den avslutande finalen, som skulle avgöras i bäst av fem matcher.

Upp till bevis

Newbee inledde den första finalmatchen klart bäst och deras rotationer fungerade helt perfekt. Liquid hade dock satsat på att spela både Lycan och Beastmaster, två hjältar som gärna bygger Necronomicon. När de väl kunde börja inleda striderna på deras villkor, med en Zeus som backade upp dem med blixtar, blev kineserna totalt tillintetgjorda.

Newbee kvitterade emellertid snabbt till 1-1, detta i en match som såg fruktansvärt ensidig ut. Haos Weaver var i det närmaste ostoppbar och Zhang "Mu" Pans Alchemist var snart rikare än Liquids två rikaste hjältar tillsammans. Innan det ens hade gått 30 minuter av matchen hade hans nettovärde passerat 30 000 guld och när han började dela ut Aghanim's Scepters till sina lagkamrater visste nog till och med Liquid att matchen var över.

I den tredje matchen fortsatte Newbee att spela skjortan av Liquid. Wong "ChuaN" Hock Chuans Lion ställde till det för européerna gång på gång och kineserna straffades inte tillräckligt för deras giriga beslut att placera en Beastmaster som position fyra i skogen. Liquid blev krossade och det såg nu riktigt mörkt för dem. Skulle det här bli den tredje turneringen i rad där de tar sig till final utan att vinna?

JerAx spelade en otroligt viktig roll för Team Liquid under finalen.Foto: epicenter.gg


Liquid reser sig och bryter förbannelsen

Liquid lyckades dock vända på steken, mycket tack vare lysande tidiga rotationer från Ivan "MinD_ContRoL" Borislavovs Slardar och Jesse "JerAx" Vainikkas legendariska Earth Spirit. De stängde ner Haos Clinkz tämligen effektivt och Newbees hjälteuppställning var överlag dåligt utrustad att stå emot européernas inhopp. Under tiden kunde Liquids Alchemist farma relativt obehindrat och var till sist nästintill ostoppbar. Kvitteringen var ett faktum och finalen gick således till en femte och avgörande match.

I den sista matchen valde bägge lagen att damma av hjältar som de inte hade spelat tidigare. Newbee valde tidigt att säkra både Doom och Alchemist, vilket senare kompletterades med en Enchantress. Liquids svar på detta blev att välja en Ancient Apparition, vars ultimate kontrar all form av healing. Européernas taktik gav god utdelning och JerAx Earth Spirit uträttade stordåd under hela matchen. Newbee försvarade sig tappert in i det sista men Team Liquid var onekligen det bästa laget på kartan.

Europa Team Liquid vs. Kina Newbee
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka


Team Liquid vinner således EPICENTER: Moscow och tar hem drygt två miljoner kronor. Pengarna betyder naturligtvis mycket men frågan är om det för Liquid inte framförallt är skönt att trenden som säger att de alltid slutar på andra plats har brutits till slut.

Team Liquid ser vansinnigt starka ut inför majorturneringen i Manila som närmar sig med stormsteg.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Europa Team Liquid — 250 000 dollar (cirka 2 035 000 kronor)
2. Kina Newbee — 100 000 dollar (cirka 815 000 kronor)
3. Världen OG — 60 000 dollar (cirka 490 000 kronor)
4. Sverige compLexity — 30 000 dollar (cirka 245 000 kronor)
5-6. Sverige Alliance — 20 000 dollar (cirka 160 000 kronor)
5-6. USA Evil Geniuses — 20 000 dollar (cirka 160 000 kronor)
7-8. Ryssland Virtus.pro — 10 000 dollar (cirka 80 000 kronor)
7-8. Världen Team Secret — 10 000 dollar (cirka 80 000 kronor)
9-10. Europa No Diggity — 5 000 dollar (cirka 40 000 kronor)
9-10. Malaysia Fnatic — 5 000 dollar (cirka 40 000 kronor)

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..