×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Team Liquid är klara för EPICENTER-finalen

2
Team Liquid besegrar OG i upper bracket-finalen och är således klara för morgondagens stora final. OG får dock en chans att jobba sig tillbaka, detta i lower bracket-finalen mot Newbee som inleder EPICENTER: Moscows sista dag.
Den näst sista dagen vid EPICENTER: Moscow avslutades med den efterlängtade upper bracket-finalen mellan OG och Team Liquid. De sistnämnda lyckades vinna sammandrabbningen och är således klara för spel i den stora finalen imorgon eftermiddag. Innan detta avgjordes spelades dock två matchserier i turneringens lower bracket.

För första gången på väldigt länge är EG inte det bästa amerikanska laget

Lördagens första match var elimineringsmatchen mellan svenskamerikanska compLexity och helamerikanska Evil Geniuses. Detta var den andra hälften av den lower bracket-omgång som inleddes igår kväll med mötet mellan Alliance och Newbee, turneringens troligtvis bästa matchserie såhär långt.

Evil Geniuses vann inte bara DAC 2015 och The International 2015. De har varit det bästa laget inom den amerikanska scenen under en väldigt lång period. Har denna era kommit till ett slut? Därom tvista de lärde, men faktum är att compLexity vann dagens sammandrabbning med 2-0 och det var således de som gick vidare till den tredje lower bracket-omgången. Den sista omgången före morgondagens lower bracket-final.

compLexity eliminerade Evil Geniuses med en resolut 2-0-seger. Foto: epicenter.gg


Newbee vinner betydligt enklare än de gjorde igår mot Alliance

Svenskamerikanska compLexity fick alltså chansen att utmana glödheta Newbee men för de sistnämnda var dagens sammandrabbning inte tillnärmelsevis lika ansträngande som gårdagens match mot Alliance var.

I den första matchen hängde compLexity med i ungefär en kvart, men kineserna såg aldrig ens ansträngda ut. De visste att de skulle förlora ett par hjältar under den inledande fasen, när deras carry inte ens brydde sig om att vara med i de strider som uppstod. De visste även att de skulle ta över matchen totalt när de väl valde att ta teamfights som ett helt lag, med en Radiance på Lone Druids björn. Mycket riktigt, kineserna tog enkelt ledningen med 1-0 och nu spelade compLexity med kniven mot strupen.

I matchseriens andra match stod Newbee för den kanske största krossen i hela tävlingen. compLexity blev totalt utspelade på samtliga positioner och Zhang "Mu" Pans Queen of Pain dog bara en enda gång men avslutade matchen med 26 kills. Han hade lika många assists som compLexity hade kills inom laget.

Två av Europas giganter drabbade samman i upper bracket-finalen

Bägge upper bracket-finalisterna har stått för imponerande prestationer under tävlingen. Det var Europa mot Europa. Team Liquid mot OG. Precis som i gruppspelet var det dock Team Liquid som visade sig vara det starkare laget.

Team Liquid ser otroligt bra ut, inte bara när de introduceras på scenen. Foto: epicenter.gg


Den första matchen varade inte ens i 19 minuter. Liquid satte hårt mot hårt och vann övertygande med hjältar som Lycan, Death Prophet och Dark Seer. Tävlingens kanske största uppstickarhjälte, Phoenix, var dessutom med i draften. Inför match två valde OG att satsa på hjältar som kanske inte har spelats sådär överdrivet mycket på sistone. Hjältar som Brewmaster och Tinker. Matchen varade i nästan en timme och OG var definitivt med i matchen, men Team Liquid kunde slutligen slå den sista spiken i kistan och avsluta upper bracket-finalen med en imponerande 2-0-seger.

Lördagens resultat

USA Evil Geniuses vs. Sverige compLexity
EG: Aui_2000, SumaiL, BuLba, Fear, ppd
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Kina Newbee vs. Sverige compLexity
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Världen OG vs. Europa Team Liquid
OG: Miracle-, N0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


Resultaten ovan innebär att samtliga amerikanska representanter eliminerades under lördagen. I morgon avgörs EPICENTER: Moscow och som så många gånger förr står det mellan lag från Europa och Kina. Söndagens matcher inleds med lower bracket-finalen och returmötet mellan Newbee och OG. Matchserien startar klockan 10:00 och här ska det avgöras vilka som får utmana Team Liquid i den avslutande finalen under eftermiddagen.

I vår tittarguide hittar du allt du behöver veta för att följa EPICENTER: Moscow. Guiden innehåller bland annat officiella streams och ett komplett spelschema för hela tävlingen. Den uppdateras dessutom dagligen med färska matchresultat samt information om kommande matcher.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..