×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

Alliance slår ut Secret men faller slutligen mot Newbee

0
Alliance eliminerar de regerande majormästarna Team Secret och är riktigt nära att slå ut även Newbee, ett av de tre lag som förväntas ha en god chans att vinna hela EPICENTER: Moscow.
Den andra slutspelsdagen vid EPICENTER: Moscow kretsade helt kring elimineringsmatcherna i turneringens lower bracket. Bland de tre utslagna lagen stod svenska Alliance för den överlägset mest imponerande prestationen.

Alliance eliminerar de regerande majormästarna

Dagens första elimineringsmatch stod mellan Alliance och Team Secret och det var Alliance som kopplade greppet om matchserien. Svenskarna överraskade när de först valde Io och Tiny och sedan kompletterade med en Chaos Knight. Med en för metan stark Phoenix och en Nature's Prophet kontrollerad av Henrik "AdmiralBulldog" Ahnberg tog de ledningen med 1-0. Secret lyckades kvittera med en draft som kretsade kring synergin mellan Drow Ranger och Invoker men Alliance stängde ner matchserien på ett tämligen övertygande sätt och gick således vidare till nästa lower bracket-omgång.

Till publikens jubel slog Alliance ut Team Secret i den första lower bracket-omgången. Foto: @Cyborgmatt


Svenskamerikanska compLexity tågar på

Det andra och sista mötet i den första lower bracket-omgången stod mellan det mestadels svenska compLexity och hemmalaget Virtus.pro. De sistnämnda inledde tävlingen väldigt tveksamt men tycktes sedan vara på väg att rycka upp sig. I den här elimineringsmatchen var det dock compLexity som visade sig vara det starkare laget, vilket kanske många hade förväntat sig inför detta möte. Matchserien slutade 2-1 till compLexitys fördel och de tar sig således vidare till nästa lower bracket-omgång.

Alliance tar sig an de kinesiska giganterna i Newbee

Den första matchen i mötet mellan Alliance och Newbee var den bästa Dota-matchen på länge. Svenskarna motbevisade tvivlarna genom att inte bara hålla jämna steg med Newbee, de var till och med i en ledande position. En Batrider-lasso med Aghanim's Scepter gjorde dock att även Jonathan "Loda" Bergs Slark drogs ut vid inhoppet vilket vände och avgjorde matchen, detta då han inte hade möjligheten att köpa sig tillbaka.

I match två inledde Alliance fantastiskt och sprang fullständigt över kineserna. Newbee spelade dock otroligt effektivt, lyckades utnyttja vartenda litet misstag som svenskarna gjorde och jobbade sig på så sätt tillbaka in i matchen. Alliance kunde dock analysera de misstag de gjorde, anpassade deras spel, återtog kommandot och avslutade matchen på ett övertygande sätt. Det krävdes alltså en tredje och avgörande match för att skilja dessa giganter åt.

Svenskarna spelade brallorna av kineserna även i den avgörande matchen, inledningsvis. Newbee började dessvärre jobba sig tillbaka in i matchen och tog över den ledande positionen. Alliance såg dock ut att kunna vända matchen till deras fördel men deras vågade satsningar räckte bara nästan hela vägen in i kaklet. Newbee var snäppet vassare i slutändan och går således vidare till nästa omgång.

Fredagens resultat

Sverige Alliance vs. Världen Team Secret
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke
Secret: EternaLEnVy, Arteezy, UNiVeRsE, Puppey, pieliedie

Ryssland Virtus.pro vs. Sverige compLexity
VP: yoky-, G, fng, ALOHADANCE, NoFear
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Kina Newbee vs. Sverige Alliance
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka
[A]: Loda, s4, AdmiralBulldog, EGM, Akke


Team Secret och Virtus.pro är således utslagna. Så även Alliance, trots att de bjöd Newbee på deras troligtvis tuffaste matchserie såhär långt i tävlingen. Morgondagen inleds med mötet mellan svenskamerikanska compLexity och helamerikanska Evil Geniuses, detta i den andra hälften av den lower bracket-omgång som Alliance inledde ikväll. Lördagen rundas slutligen av med den heleuropeiska upper bracket-finalen mellan OG och Team Liquid.

I vår tittarguide hittar du allt du behöver veta för att följa EPICENTER: Moscow. Guiden innehåller bland annat officiella streams och ett komplett spelschema för hela tävlingen. Den uppdateras dessutom dagligen med färska matchresultat samt information om kommande matcher.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..