×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Ryssland

OG bryter Newbees svit — möter Liquid i upper bracket-finalen

1
I EPICENTER: Moscows semifinaler fick Newbee slutligen se sig besegrade och det var inga mindre än OG som stod för bedriften. Tillsammans med Team Liquid avancerar de nu till lördagens upper bracket-final.
Den första slutspelsdagen vid EPICENTER: Moscow är över och två av de fyra semifinalisterna visade sig vara vassare än sina motståndare på den i allra högsta grad spektakulära scenen. OG och Team Liquid besegrade sina respektive motståndare och avancerar således till upper bracket-finalen som går av stapeln på lördag kväll.

OG bryter Newbees svit

Inför den första semifinalen mellan OG och Newbee var de sistnämnda inte bara obesegrade i tävlingen, de hade vunnit deras 29 senaste officiella matcher. Denna svit är den längsta i spelets historia, även om exempelvis Alliance något kortare svit enligt många var mer imponerande då den ägde rum under något så stort som The International 2013, mot avsevärt mycket bättre genomsnittligt motstånd.

OG såg extremt vassa ut när de besegrade Alliance med 2-0 under gårdagen och deras spelstil visade sig fungera även mot ett lag som Newbee. Européerna tog ledningen med 1-0 och kinesernas svit stannade således vid 29 vunna matcher i rad. Newbee ryckte dock upp sig och med en draft som kretsade kring tåliga Strength-hjältar som Dragon Knight, Lifestealer och Bristleback lyckades de utjämna till 1-1. Det var dock OG som visade sig vara det starkare laget. Efter att ha satsat på en draft som drog nytta av Drow Rangers aura samt mobiliteten hos Puck, Beastmaster och Io lyckades de avgöra matchserien och säkrade på så sätt en plats i lördagens upper bracket-final.

OG spelar stor Dota just nu, och fick en värdig introduktion på den spektakulära EPICENTER-scenen. Foto: epicenter.gg


Heleuropeisk upper bracket-final

Dagens andra och sista matchserie var semifinalen mellan Evil Geniuses och Team Liquid, det enda laget som har lyckats besegra OG i EPICENTER såhär långt. För de som eventuellt betvivlade att Liquid är ett av Europas och därmed världens bästa lag just nu fungerade kanske detta som ett litet uppvaknande. De nollade Evil Geniuses i den sista semifinalen och bortsett från lite slarv i mitten av den andra matchen såg de hela tiden ut att vara åtminstone en nivå vassare än amerikanerna.

Torsdagens resultat

Kina Newbee vs. Världen OG
Newbee: Hao, Mu, kpii, ChuaN, Kaka
OG: Miracle-, N0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly

Europa Team Liquid vs. USA Evil Geniuses
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
EG: Aui_2000, SumaiL, BuLba, Fear, ppd


Dessa resultat innebär att lördagens upper bracket-final kommer att stå mellan OG och Team Liquid, ett heleuropeiskt möte som mycket väl kan komma att bli en klassiker under denna patchs livslängd. Newbee och Evil Geniuses blir i och med detta tvungna att spela för deras överlevnad i den andra lower bracket-omgången.

Alliance möter Team Secret i morgondagens första elimineringsmatch

Svenska Alliance är ett av lagen som i morgon kommer att inleda slutspelet från en lower bracket-position. De har spelat ömsom bra, ömsom direkt dåligt. Det är dock svårt att sätta fingret på hur deras form är då de enda matcherna de har förlorat under EPICENTER har varit mot OG. Klockan 10:00 i morgon tvingas de hur som helst att spela med kniven mot strupen, och det är de regerande majormästarna Team Secret som står för motståndet.

Den andra och sista elimineringsmatchen i lower bracket omgång #1 står mellan compLexity och hemmalaget Virtus.pro. Innan fredagen är slut i Moskva ska dock det första mötet i lower bracket omgång #2 avverkas. Där väntar ett skräckinjagande Newbee på vinnarna mellan Alliance och Team Secret. Svenskhoppet har alltså antingen en eller två riktigt tuffa matcher att ta itu med under morgondagen.

I vår tittarguide hittar du allt du behöver veta för att följa EPICENTER: Moscow. Guiden innehåller bland annat officiella streams och ett komplett spelschema för hela tävlingen. Den uppdateras dessutom dagligen med färska matchresultat samt information om kommande matcher.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..