×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Team Empire klara för majorn i Manila

1
Team Empire besegrar Ad Finem med 3-2 i kvalfinalen och säkrar således en plats i majorturneringen i Manila. Här är en kort summering av det som har skett i de hittills avgjorda regionkvalen.
Finalen i det europeiska regionkvalet har precis avslutats och Team Empire visade sig vara det starkaste laget, detta efter att ha besegrat Ad Finem med 3-2 i finalen. Detta innebär att de blir det sista laget som får äran att representera Europa i den kommande majorturneringen i Manila.

De amerikanska kvalen pågår fortfarande men här följer en kort summering av de tre hittills avslutade kvalen.

Europa

Dagen inleddes med upper bracket-finalen mellan No Diggity och Ad Finem, en dramatisk sammandrabbning som vanns av grekerna med 2-1. Detta innebar att No Diggity blev tvungna att spela lower bracket-final mot ett revanschsuget Team Empire, och den här gången var det ryssarna som drog det längsta strået.

I finalen stod det länge och vägde. Lagen turades nästan om att bemästra varandra och till slut var ställningen 2-2. I den sista och avgörande matchen var det dock just Empire som visade sig vara mest hungriga och det blir således de som får ansluta till de andra europeiska lagen i majorturneringen i Manila, lag såsom Alliance, Team Secret, Team Liquid och OG som samtliga blev direkt inbjudna av Valve.

Era och hans No Diggity visade framfötterna under kvalet, men det räckte inte hela vägen in i kaklet. Foto: @EraDota


Kina

I de kinesiska kvalen var det framförallt ett lag som dominerade. Många röster höjdes när Valve presenterade inbjudningarna, röster som sade att Newbee är det överlägset bästa laget i Kina just nu. Då Newbee ej har deltagit i några internationella tävlingar med deras nya startfemma valde Valve att inte ge dem en biljett till huvudevenemanget, men i dessa kval visade de sannerligen vad de går för.

Newbee vann gruppspelet med 8-0 i matchstatistik. Sedan besegrade de iG Vitality med 2-0 i semifinalerna. I upper bracket-finalen besegrade de CDEC Youth med samma siffror och i finalen mot namnstarka EHOME vann de med övertygande 3-0. Newbee säkrar deras plats i majorturneringen och med 15-0 i matchstatistik är de utan tvekan ett lag som inga har råd att underskatta.

Sydostasien

I de sydostasiatiska kvalen var det i slutändan förhandsfavoriterna som knep biljetten. Mineski vann sju av deras åtta matcher i gruppspelet och vann sedan deras slutspelsmatcher med 2-1. I finalen mot TNC Gaming blixtrade de dock till och med en imponerande 3-0-seger satte de ner foten och bevisade vilka som är regionens bästa lag efter MVP Phoenix och Fnatic.

Amerika

Den amerikanska finalen har ännu inte startat men det står nu klart att den kommer att stå mellan Digital Chaos och Shazam. Då detta är en matchserie som avgörs i bäst av fem matcher lär det dröja innan resultaten är redo att presenteras. Vi väljer därför att presentera den färdigställda deltagarlistan inför majorturneringen i Manila under morgondagen.

Beyond The Summit sänder naturligtvis även denna sammandrabbning och den aktuella streamen finner ni nedan.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..