×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Wings nollar Liquid och vinner ESL One Manila

3
Kinesiska Wings Gaming besegrar Team Liquid med 3-0 i ESL One Manilas stora final och tar således hem deras första internationella tävlingsvinst, någonsin.
Så hade det slutligen blivit dags för ESL One Manilas final. I ena ringhörnan stod det lag som tog sig till final i majorturneringen i Shanghai, Team Liquid. I den andra stod kinesiska Wings Gaming, som aldrig någonsin vunnit en internationell tävling.

I finalens första match fick Liquid spela hjältar som de är mer än bekväma med och som har fungerat väl för dem många gånger tidigare. Hjältar som Lone Druid, Nature's Prophet och Beastmaster. Trots detta var det kineserna som inledde bäst och redan efter ett par minuter låg deras tre cores i topp. Zhou "bLink" Yang storspelade med sin Queen of Pain och utgjorde ständigt ett stort hot för Liquids hjältar, nästan var de än befann sig.

När Zhang "Shadow" Yipings Phantom Lancer väl hade växt sig tillräckligt stor lade kineserna i ännu en växel och började nöta sig in i Liquids bas. Européerna gjorde flertalet tappra försök att skydda sina byggnader men mot Phantom Lancers illusioner, Queen of Pains kavalkad av spells, en lömsk Batrider och en Keeper of the Light som hela tiden bombarderade området med sin Illuminate var detta lättare sagt än gjort. Liquid såg lite ut att ha blivit tagna på sängen och Wings tog ledningen med 1-0.

Knivskarp koordination

I den andra matchen valde Liquid att spela med Lone Druid och Enigma, trots att de inte skördade några större framgångar med dessa hjältar i föregående match. Den här gången lade de dock själva beslag på Phantom Lancer och fick för första gången i tävlingen sätta en Earth Spirit i händerna på Jesse "JerAx" Vainikka. JerAx uträttade mycket med sin signaturhjälte och med hjältar som Enigma och Tidehunter i laget hade de nog förhoppningen om att dominera Wings så snart det uppstod större teamfights. Frågan är dock om de inte hade underskattat kinesernas samspel och koordination, samt vad bLink kan uträtta med en Invoker.

Team Liquid såg ut att ha blivit tagna på sängen.


Wings lät sig inte skrämmas av de stora ultimates som Team Liquid hade inom laget. Med sylvass koordination lyckades de isolera och snabbt ha ihjäl viktiga hjältar, och under tiden de satt i utvisningsbåset satte de press någon annanstans, eller säkrade andra kills. bLinks Invoker och Shadows Slark ställde till enorma problem för européerna, som successivt började tappa baracker. När hälften av barackerna låg i ruiner samlade Liquid ihop sina hjältar och gjorde ett försök att ta sig fram i mitten, men de blev snart genskjutna av just Invoker och Slark.

I striden som uppstod föll både Lone Druid och Phantom Lancer, och då de ej hade möjligheten att köpa sig tillbaka in i matchen kunde Wings sätta in dödsstöten. De kinesiska uppstickarna såg otroligt starka ut när de utökade deras ledning till 2-0 och nu var Liquid illa ute.

Guldvittring

I den tredje matchen fortsatte Wings att visa hur mångfacetterade de är. Shadow sattes på att spela en core Venomancer och till bLink valde de en Alchemist, som nu skulle möta Adrian "FATA-" Trinks Outworld Devourer i mitten. Wings öppnade aggressivt och började skapa sig en ledning, men när tre kineser stormade FATA- i mitten teleporterade JerAx in blixtsnabbt, räddade FATA- och såg i förlängningen till att Liquid kunde ha ihjäl samtliga tre inkräktare.

Liquid kopplade greppet om matchen och såg ett tag ut att vara på väg mot en reducering. Det enda problemet var att bLinks Alchemist farmade fruktansvärt mycket snabbare än någon annan på kartan. Ett par misstag från Liquid var allt som krävdes för att Wings skulle få den öppning de behövde och när chansen presenterades tog de den med besked. I strid efter strid sprang de sedan cirklar runt Liquid och bLinks Alchemist badade snart i guld. När han till slut var rikare än vad de tre mest farmade hjältarna på Liquids sida var tillsammans bestämde han sig för att börja skänka Aghanim's Scepters till sina lagkamrater.

När Wings gick in i Liquids bas för att avsluta finalen så kämpade européerna in i det sista, men det räckte inte hela vägen in i kaklet. Deras hjältar föll samtidigt som deras baracker och triumfen var därmed ett faktum.

Kina Wings vs. Europa Team Liquid
Wings: Shadow, bLink, bian, Innocence, iceice
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


Wings nollar majorfinalisterna Team Liquid och tar således hem deras första internationella seger någonsin. Nu vänder de hemåt, inte bara med den största delen av prispotten och den pokal som är beviset för hur långt de har utvecklats som lag. Nej, med sig i bagaget har de även vetskapen om att de i och med detta har visat resten av Dota 2-scenen att de inte längre är ett lag som lever i skuggan av de stora kinesiska organisationerna. De har visat att de är ett lag som ingen har råd att underskatta längre.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Kina Wings Gaming — 100 000 dollar (cirka 810 000 kronor)
2. Europa Team Liquid — 50 000 dollar (cirka 405 000 kronor)
3-4. Ryssland Team Empire — 25 000 dollar (cirka 202 000 kronor)
3-4. Malaysia Fnatic — 25 000 dollar (cirka 202 000 kronor)
5-8. Världen Team Secret — 12 500 dollar (cirka 101 000 kronor)
5-8. Sverige compLexity — 12 500 dollar (cirka 101 000 kronor)
5-8. Kina EHOME — 12 500 dollar (cirka 101 000 kronor)
5-8. Filippinerna Mineski — 12 500 dollar (cirka 101 000 kronor)

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..