×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

ESL One

Liquid besegrar Empire och kniper sista finalplatsen i Manila

2
Team Liquid lever upp till förväntningarna och besegrar Team Empire med 2-0 i ESL One Manilas andra semifinal. Det har nu blivit dags för dem att drabba samman med kinesiska Wings Gaming i den stora finalen.
Så hade det blivit dags att avgöra vilket lag som får utmana Wings Gaming i ESL One Manilas stora final. Den andra semifinalen stod mellan Team Liquid och och Team Empire. De sistnämnda har imponerat stort under tävlingens gång men nu ställdes de mot deras kanske svåraste uppgift hittills.

I den första matchen överraskade Empire genom att sätta en Phantom Assassin i händerna på deras unga stjärnskott, 16-åriga Roman "Ramzes" Kushnarev, och de inledde matchen väldigt aggressivt. Liquid hade dock satsat på två väldigt svårstoppade cores i form av Lycan och Lone Druid, och med hjältar som Winter Wyvern och Beastmaster lyckades de minimera sina förluster. Trots att Empire fick bäst utdelning i de tidiga striderna så seglade storspelande Adrian "FATA-" Trinks Lone Druid iväg i toppen av inkomstlistan.

Med en tidig Radiance på björnen och fullt uppgraderade Necronomicons på både Lycan och Beastmaster blev Liquid snart oövervinnerliga och Empire var plötsligt de som flydde ut ur sammandrabbningarna. Det unga ryska laget gjorde sitt bästa för att stå emot när Liquid slöt upp bakom deras björn och började nöta på barackerna men anfallarna var vid det laget helt överlägsna. Förhandsfavoriterna tog ledningen med 1-0 i en match som såg svettig ut i början men som var väldigt ensidig mot slutet.

Team Empires nya laguppställning tycks ej vara rädda för att testa okonventionella metoder. Foto: @ESLDota2


Friskt vågat...

I den andra matchen gjorde Empire ett girigt val när de satte supportspelaren Yaroslav "Miposhka" Naidenov på att spela en junglande Legion Commander. Resultatet blev att deras enda övriga support, en Crystal Maiden, var tvungen att agera barnvakt åt Ramzes Spectre och Liquid utnyttjade situationen genom att sätta hård press på ryssarna redan från start.

Lasse "Matumbaman" Urpalainens Anti-Mage fick ett försprång gentemot Ramzes Spectre och växte sig bara större och större. Genom fantastiskt samspel lyckades dock Empire vinna en serie teamfights, och när de väl hade fått upp en Radiance på deras Spectre började det se farligt ut för Liquid. De sistnämnda visade dock att de har spelare med otrolig rutin inom laget, som visste precis hur de nu skulle agera. Genom smarta rörelser och god positionering lyckades de isolera viktiga Empire-hjältar och ha ihjäl dem.

Liquid gick direkt in för ett snabbt avslut och Empire svarade med att använda allt de hade tillgängligt. Européerna överlevde Spectres Haunt samt allt annat som kastades mot dem och Matumbamans Anti-Mage jagade ikapp de flyende ryssarna och avslutade matchen med en Ultra Kill.

Europa Team Liquid vs. Ryssland Team Empire
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy
Empire: RAMZES666, Scandal, Afterlife, Miposhka, KingR


Team Liquid tar sig således vidare till den stora finalen och nu är det endast kinesiska Wings Gaming som står mellan dem och deras första seger i en tävling av denna klass.

Kina Wings vs. Europa Team Liquid
Wings: Shadow, bLink, bian, Innocence, iceice
Liquid: MATUMBAMAN, FATA-, MinD_ContRoL, JerAx, KuroKy


I vår tittarguide finner du allt från officiella streams till ett komplett spelschema med fullständiga resultat och information om kommande matcher. Guiden uppdateras löpande under turneringens gång.


0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..