×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kroatien

MVP nollar EG och vinner Dota Pit League

2
MVP Phoenix vinner den fjärde säsongen av Dota Pit League och tar hem 800 000 kronor efter att ha besegrat Evil Geniuses med 3-0 i finalen.
Så hade det blivit dags för den avslutande finalen i Dota Pit League Season 4 och det stod mellan USA och Sydkorea när Evil Geniuses drabbade samman med MVP Phoenix.

Den första matchen var länge väldigt jämn och amerikanerna spelade med Artour "Arteezy" Babaev på en Drow Ranger som delade med sig av sin aura till deras Nature's Prophet, Death Prophet och Visage. EG var de som först lyckades riva fiendebaracker och Visages Familiars utgjorde ständigt ett hot mot de baracker som fortfarande fanns kvar i MVP:s bas.

Slark, en mardröm att möta för ömtåliga hjältar som helst undviker närstrid.

Koreanerna var dock bättre i teamfights och trots att de spelade aggressivt visade de prov på stort tålamod i de situationer det krävdes. Deras Slark gjorde livet riktigt surt för amerikanerna och tvingade dem att använda sina ultimates i hopp om att döda den svårstoppade lilla carryn. MVP spelade lysande och kunde se till att deras Slark överlevde EG:s inhopp vilket innebar att han bara sekunder senare kunde ge sig in i striden igen, med fullt liv och "stulna" stats som gjorde honom ännu starkare. Amerikanerna kunde till slut inte värja sig längre och koreanerna kunde ta ledningen med 1-0 i finalserien.

En välbekant hjälteduo

I match två valde EG att återigen spela med Nature's Prophet och Death Prophet men den här gången var det utan en Drow Ranger i laget. MVP å andra sidan lade beslag på Io och Bristleback, den kombination som spelade en stor roll då de eliminerade OG i kvartsfinalerna. Den här matchen varade inte lika länge som den första och koreanernas aggressiva men samtidigt kontrollerade spel var lika effektivt som det var vackert att titta på. När de dök förbi de fientliga bastornen och jagade EG ända in i deras egen fontän, detta utan att förlora en enda av deras egna hjältar, dröjde det inte länge innan dess att 2-0-ledningen var ett faktum.

Koreansk precision

I den tredje matchen kände nog amerikanerna att de var tvungna att överge de bägge profeterna och istället testa något annat. Nu valde de att spela med en Invoker och Saahil "UNiVeRsE" Arora sattes på sin kanske främsta signaturhjälte, Dark Seer. MVP synade dock deras Invoker och satte Kim "QO" Seon-yeop på att möta honom med en Phantom Lancer i mitten.

Koreanerna spelade i vanlig ordning väldigt aggressivt och de gjorde det på ett fullständigt lysande sätt. Redan 20 minuter in i matchen klev de in i den amerikanska basen och satte press på deras byggnader. Deras samspel var otroligt, i nästan varenda teamfight, och trots EG:s ansträngningar kunde de ofta inte ens ha ihjäl en enda koreansk hjälte. Med en Aegis på deras Phantom Lancer inleddes en lång belägring av EG:s bas och i takt med att barackerna föll, i lane efter lane, sjönk hoppet om en amerikansk comeback. Efter att ha förlorat deras nyckelhjältar både en och två gånger om var de regerande The International-mästarna till slut tvungna att hissa vit flagg.

Korea MVP Phoenix vs. USA Evil Geniuses
MVP: MP, QO, Forev, Febby, DuBu
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


Triumfen var därmed ett faktum. MVP Phoenix besegrar Evil Geniuses med 3-0 i den stora finalen och säkrar Koreas första stora internationella titel i Dota 2.

En glad Febby gästade panelen efter finalsegern.

Prispotten startade på 100 000 dollar men genom försäljning av digitala biljetter utökades den till drygt 194 000 dollar. Dessa pengar fördelas nu enligt nedan.

Slutplaceringar och prisfördelning

1. Korea MVP Phoenix — 97 184 dollar (cirka 800 000 kronor)
2. USA Evil Geniuses — 46 648 dollar (cirka 385 000 kronor)
3-4. Sverige compLexity — 25 268 dollar (cirka 210 000 kronor)
3-4. Ukraina Natus Vincere — 25 268 dollar (cirka 210 000 kronor)
5-8. CIS Virtus.pro
5-8. Världen OG
5-8. Europa Team Secret
5-8. Ryssland Team Empire

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..