×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kroatien

Na'Vi slår ut de regerande major-mästarna i första omgången

3
Dota Pit Leagues kvartsfinaler har spelats färdigt och tre av fyra inbjudna lag har eliminerats redan i den första omgången. Här är en summering av dagens matcher samt en titt på morgondagens semifinaler och den avslutande final som ska kora vinnaren av tävlingens fjärde säsong.
Dota Pit League-finalerna pågår för fullt i Spaladium Arena, i kroatiska Split, men med tanke på hur slutplaceringarna såg ut i majorturneringen i Shanghai är det i vissa avseenden svårt att avgöra huruvida dagens resultat var "skrällar" eller om de snarare var förväntade. Kvartsfinalerna är emellertid färdigspelade och tre av fyra inbjudna lag har redan blivit eliminerade.

I den första kvartsfinalen visade compLexity att deras imponerande prestationer i Shanghai var allt annat än en engångsföreteelse. Virtus.pro spelade med den före detta Na'Vi-carryn Alexander "XBOCT" Dashkevich som ersättare för deras ordinarie carry, Airat "Silent" Gaziev, men trots att de sannerligen bjöd upp till dans kunde det svenskamerikanska laget ta sig vidare med en 2-0-seger i bagaget. En direkt inbjudan till den kommande majorturneringen i Manila känns allt annat än avlägsen vid det här laget.

Den andra kvartsfinalen stod mellan mästarna från Frankfurt och de som kanske överraskade mest i Shanghai. OG och MVP Phoenix turades om att dominera varandra i denna matchserie. Koreanerna tog en förkrossande seger i den första matchen men de forna mästarna lyckades svara med ungefär samma mynt i den andra och tog på så sätt denna kvartsfinal till en tredje och avgörande match. MVP visade där återigen prov på sitt fina samspel och eliminerade OG efter att ha satsat på en draft som kretsade kring Kim "QO" Seon-yeops Ember Spirit och en Io-Bristleback-kombination som visade sig vara nästintill ostoppbar.

De forna lagkamraterna Dendi och Puppey ställdes mot varandra i kvartsfinal tre.

Den tredje kvartsfinalen måste man få kalla för "skräll" ändå. Team Secret storspelade i Shanghai och är nu de regerande major-mästarna i Dota 2. Få hade nog förväntat sig att de idag, bara ett par veckor senare, skulle bli eliminerade redan i Dota Pit League-finalernas första omgång. Av Na'Vi. Danil "Dendi" Ishutin är den enda spelaren som är kvar från den femma som var den kanske mest framgångsrika i Na'Vi-historien och de har länge haft det väldigt svårt att prestera i tävlingar. Här bemästrar de dock den före detta Na'Vi-kaptenen, med deras nya laguppställning, och tar sig vidare i tävlingen genom en ganska överraskande 2-1-vinst.

Dagens sista matchserie stod mellan giganterna i Evil Geniuses och ett Team Empire som har testat många olika laguppställningar under den senaste tiden. De sistnämnda spelade riktigt bra, tvingade amerikanerna till en tredje och avgörande match och såg ett tag ut som om de vore på god väg att ta sig vidare till semifinalomgången. Evil Geniuses spelade dock på det sätt som många har kommit att förknippa dem med. De spelade målmedvetet och såg aldrig ut att drabbas av panik. Empire visade här att de definitivt har något att bygga vidare på men USA:s stolthet var i slutändan de som stod som segrare i lördagens sista kvartsfinal.

Resultaten från kvartsfinalomgången ser ut enligt nedan.

CIS Virtus.pro vs. Sverige compLexity
VP: XBOCT*, God, DkPhobos, Lil, fng
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken

Världen OG vs. Korea MVP Phoenix
OG: BigDaddyN0tail, Miracle-, MoonMeander, Cr1t-, Fly
MVP: MP, QO, Forev, Febby, DuBu

Europa Team Secret vs. Ukraina Na'Vi
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Na'Vi: Ditya Ra, Dendi, GeneRaL, SoNNeiKO, Artstyle

USA Evil Geniuses vs. Ryssland Team Empire
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd
Empire: yoky, fn, Ghostik, ALOHADANCE, NoFear


Evil Geniuses var alltså det enda av de inbjudna lagen som lyckades infria förväntningarna som vilade på deras axlar. Att svenskamerikanska compLexity och glödheta MVP Phoenix skulle klara av att prestera kommer emellertid inte som någon större överraskning, i varje fall inte för de som följde majorturneringen i Shanghai. Att de regerande mästarna skulle falla mot just Na'Vi får dock anses vara dagens riktiga skräll.

Först på söndagens schema står semifinalerna mellan de segrande lagen ovan. Tre av turneringens fyra svenskar överlevde kvartsfinalomgången och kommer att drabba samman med ett gäng aggressivt spelande koreaner i den första semifinalen. Söndagens kompletta spelschema finner ni nedan.

Söndagen den 20 mars

Sverige compLexity vs. Korea MVP Phoenix
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken
MVP: MP, QO, Forev, Febby, DuBu

Ukraina Na'Vi vs USA Evil Geniuses
Na'Vi: Ditya Ra, Dendi, GeneRaL, SoNNeiKO, Artstyle
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd

FINAL

Officiell stream


4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..