×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

EHOME vinner MDL Winter 2015

4
Kinesiska EHOME dominerar på hemmaplan och besegrar Evil Geniuses med 3-0 i MDL Winters stora final.
MDL Winters sista dag inleddes med lower bracket-finalen mellan Evil Geniuses och OG. De sistnämnda satsade på Io och Tiny, en kombination som har fungerat väl för dem förut, men EG var mer än redo. Clinton "Fear" Loomis spelade Enigma och fick en väldigt bra inledning på matchen. Han var involverad i deras First Blood och bara minuter senare var han delaktig i ännu en kill. Sju minuter in i matchen hade han redan Black Hole tillgängligt och en Mekansm vilket innebar att de kunde tvinga OG till teamfights som de absolut inte var redo för. Amerikanerna krossade sig fram till en 1-0-ledning i en extremt ensidig match som slutade 22-1 efter bara 22 minuter.

I match två satsade OG återigen på att spela Io och EG satte ännu en Enigma i händerna på Fear. Amerikanernas aggressiva rotationer satte stor press på OG som varken kunde försvara sina torn eller farma säkert. Beslutet att bemöta Io-strategin med stora teamfight-hjältar såsom Enigma och Tidehunter gav utdelning även den här gången. Precis som i första matchen bjöds publiken på ett ensidigt blodbad där OG såg helt chanslösa ut. Evil Geniuses hade än en gång kämpat sig genom en lower bracket, hela vägen fram till den stora finalen.

Världen OG vs. USA Evil Geniuses

OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


Så ställdes Evil Geniuses mot EHOME i den avgörande finalen. I den första matchen föll kinesernas sista hjälteval på en Ursa och tillsammans med Lone Druid, Lina, Lion och Tusk såg deras draft riktigt skrämmande ut. EG hade inte det som krävdes för att sätta tidig press på Ursa och han kunde ostört smyga in i Roshans grotta helt solo och säkra en tidig Aegis. Kineserna såg till att inte begå några stora misstag vilket gjorde det väldigt svårt för EG att riktigt komma in i matchen. Med Lina och Lion kunde EHOME mer eller mindre radera en valfri fiendehjälte i varje teamfight och i kombination med björnarna blev det för mycket att försvara sig mot. EG var tvungna att hissa vit flagg och istället fokusera på nästa match.

I match två satsade EHOME ännu en gång på att spela Lone Druid och de plockade även på sig Invoker, Weaver, Abaddon och Rubick. Evil Geniuses å andra sidan satsade på en draft som kretsade kring Morphling, Puck och Batrider. Amerikanerna var de som kopplade greppet om matchen men som så många gånger förr ändrades matchbilden då Lone Druid väl hade sparat ihop till sin Radiance.

Kinesernas strategi var att göra björnen så stark som möjligt, med buffs som Invokers Alacrity, och sedan se till att hålla honom vid liv. Med en svårfångad Weaver, en Abaddon och en kontrollerande Invoker blev det för svårt för EG att stoppa björnen från att riva deras byggnader. I ett sista försök att stoppa kinesernas framfart tog de en teamfight i sin egen djungel men den slutade i total katastrof och 2-0-ledningen var ett faktum.



Att stoppa en björn är inte alltid det lättaste.


I match tre valde EG att plocka upp en Faceless Void åt Saahil "UNiVeRsE" Arora och de satsade då även på en Lina och en Clinkz för att kunna utnyttja Voids Chronospheres på ett effektivt sätt. Clinkz fick dock en dålig start på matchen. EHOME:s Morphling och Enchantress gav amerikanerna stora problem och de kunde inte uträtta särskilt mycket i teamfights innan Clinkz hade sparat ihop till en Black King Bar. Efter en serie framgångsrika strider kunde EG emellertid ge sig på den kinesiska basen men tack vare stabilt försvarsspel och ett par misstag från amerikanerna resulterade det inte i mer än ett rivet torn i mitten. Artour "Arteezy" Babaevs Clinkz behövde möjligheten att snabbt slå ut en fiendehjälte och han tog det riskabla beslutet att köpa en Divine Rapier.

EG smög sig på EHOME nära Roshans grotta och Clinkz kunde förvisso inleda striden genom att snabbt ha ihjäl fiendens Viper men den efterföljande teamfighten slutade ej väl för västerlänningarna. Hu "Kaka" Liangzhis Earth Spirit uträttade massor och såg till att de amerikanska hjältarna stod väldigt utspridda och den enda EG-hjälten som överlevde striden var UNiVeRsEs Faceless Void. Ctys Morphling gick direkt mot den amerikanska tronen och det fanns ingenting som kunde stoppa honom.

Kina EHOME vs. USA Evil Geniuses

EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


EHOME besegrar Evil Geniuses med 3-0 i finalen och tar hem drygt en miljon kronor i en av de sista större tävlingarna före Shanghai-majorn.

Prisfördelning

1. Kina EHOME - 124 641 dollar (cirka 1 070 000 kronor)
2. USA Evil Geniuses - 55 396 dollar (cirka 475 000 kronor)
3. Världen OG - 27 698 dollar (cirka 238 000 kronor)
4. Kina LGD Gaming - 22 158 dollar (cirka 190 000 kronor)
5-6. Kina Vici Gaming - 13 849 dollar (cirka 119 000 kronor)
5-6. Kina Newbee - 13 849 dollar (cirka 119 000 kronor)
7-8. Europa Team Secret - 6 924 dollar (cirka 60 000 kronor)
7-8. Sverige compLexity - 6 924 dollar (cirka 60 000 kronor)
9-10. Ukraina Team Spirit - 2 769 dollar (cirka 24 000 kronor)
9-10. Filippinerna Mineski - 2 769 dollar (cirka 24 000 kronor)

Bildkälla: ESL

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..