×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

OG och EHOME vidare till MDL:s semifinaler

3
Efter MDL Winters första slutspelsdag är det OG och EHOME som går vidare till morgondagens semifinaler. Där väntar spel mot gruppvinnarna i LGD och Vici Gaming. Team Secret och Evil Geniuses blir däremot tvungna att slåss för sin överlevnad i tävlingens lower bracket.
Den andra MDL-dagen inleddes med den sista gruppspelsomgången. Den skulle egentligen ha spelats igår men då matcherna drog ut så pass på tiden blev det till slut för sent att fortsätta. Även idag skulle matcherna komma att bli försenade, dock av helt andra anledningar. När den sista gruppspelsmatchen hade spelats klart såg ställningen ut enligt nedan.

Grupp A

Kina (3-1-0) Vici Gaming - 7 poäng


Världen (3-0-1) OG - 6 poäng
USA (1-1-2) Evil Geniuses - 3 poäng


Kina (0-3-1) Newbee - 3 poäng


Ukraina (0-1-3) Team Spirit - 1 poäng

Grupp B

Kina (1-3-0) LGD Gaming - 5 poäng


Kina (1-3-0) EHOME - 5 poäng
Europa (1-3-0) Team Secret - 5 poäng


Sverige (1-3-0) compLexity Gaming - 5 poäng


Filippinerna (0-0-3) Mineski - 0 poäng
I grupp A vann Vici Gaming, vilket innebar att de gick direkt vidare till semifinalerna. På andraplats kom OG och på tredjeplatsen hamnade Evil Geniuses, vilket innebar att dessa två gick vidare till kvartsfinalomgången. Newbee slutade som fyra i gruppen och därmed placeras de i slutspelets lower bracket. De slutade förvisso på samma antalet poäng som EG men då amerikanerna vann den skiljematch som spelades för att avgöra deras respektive seed är kineserna tvungna att gilla läget.

I grupp B blev det däremot knepigare. Samtliga fyra lag som undgick eliminering slutade på exakt samma poäng. Här var man alltså tvungna att spela skiljematcher i två omgångar. De två kinesiska lagen gick segrande ur den första omgången vilket innebar att de i omgång två fick göra upp om förstaplatsen medan Team Secret och compLexity fick kriga om den sista kvartsfinalplatsen. Dessa skiljematcher resulterade i den seedning som framgår av ordningen ovan.

Äntligen dags för slutspel

Så kunde MDL:s slutspel sätta igång till slut. I kvartsfinal nummer ett drabbade Evil Geniuses samman med EHOME. I den första matchen gick ingenting enligt planerna för amerikanerna. Deras aggressiva rotationer genomskådades och stoppades av kineserna vars core-hjältar kunde farma ostört under tiden. Det blev snabbt väldigt ensidigt och redan efter 16 minuter bestämde sig EG för att hissa vit flagg.

I match två satsade EHOME på att farma under tiden som EG istället jagade kills. De förstnämnda fick bättre lön för sin möda och när de samlade ihop sig som lag för att sätta tryck på fiendetornen fanns det lite som EG kunde göra åt saken. Kineserna tryckte på ordentligt och redan efter tolv minuter hade de lyckats riva en av de amerikanska barackerna. Det var först när de för andra gången valde att ge sig på EG:s bas som vändningen kom. Två gånger på raken blev de tillintetgjorda av de försvarande amerikanerna och Artour "Arteezy" Babaevs Morphling blev så rik att han i förlängningen kunde bära sitt lag över målsnöret.



Är Morphling på väg att göra en comeback?


I den tredje och avgörande matchen böljade det fram och tillbaka och lagen tycktes nästan turas om att plocka kills av varandra. Den här gången var det dock EG som skapade sig ett försprång men likt i föregående match skulle det komma en vändning, den här gången efter en strid som uppstod vid Roshans grotta. Även den här gången använde laget som vände och vann en Morphling som carry.

EHOME besegrade Evil Geniuses med 2-1 och avancerar således till semifinalerna där de ställs mot ett formstarkt Vici Gaming. De regerande The International-mästarna blir tvungna att kämpa för sin överlevnad i slutspelets lower bracket där de nu ställs mot compLexity.

Kina EHOME vs. USA Evil Geniuses

EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka
EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd


I den andra kvartsfinalen möttes Team Secret och OG för första gången sedan de spelade final mot varandra i Frankfurt-majorn. Secret öppnade bäst och gav deras Invoker en bra start på matchen. Problemet var bara att OG:s Anti-Mage farmade fritt och ostört under tiden. En bit in i matchen låg mycket av lagens fokus på att farma och om det är något man inte vill göra mot en Anti-Mage så är det att försöka farma lika snabbt som honom. Mycket riktigt blev Secret bestraffade för att de inte satte mer press på Anti-Mage. När OG:s core-hjältar väl hade säkrat sina viktigaste föremål, inklusive Black King Bars, klarade Secret inte längre av att stå emot dem i teamfights.

Med 1-0 i bagaget valde OG att spela Invoker i match två och som carry valde de en Drow Ranger. Med hennes globala aura blev Invokern ännu jobbigare att handskas med och det var mycket riktigt OG som kopplade greppet om matchen. Innan det ens hade gått en kvart hade OG rivit de flesta yttre fiendetornen på kartan och var redo att börja nöta på Secrets baracker. De försvarande européerna höll ut till en början men det dröjde inte länge innan barackerna började falla, en efter en. Match två varade inte ens i 17 minuter och likt i majorns final var Team Secret tvungna att se sig besegrade.

Resultatet innebär att OG går vidare till semifinal där de får möta vinnaren av grupp B, LGD Gaming. Team Secret å andra sidan blir nerflyttade till lower bracket där de ställs mot Newbee.

Världen OG vs. Europa Team Secret

OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie


Morgondagens inleds med den första lower bracket-omgången där fyra lag ska bli två. Den tredje MDL-dagen rundas sedan av med de bägge semifinalerna.

Fredagen den 29 januari

Lower bracket

Europa Team Secret vs. Kina Newbee
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
Newbee: Hao, Mu, Xiao2lei, Chuan, le

USA Evil Geniuses vs. Sverige compLexity

EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd
coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken


Upper bracket

Kina Vici Gaming vs. Kina EHOME
VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka

Kina LGD vs. Världen OG
Sylar, Maybe, rOtK, DDC, MMY
OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly


Imorgon kommer det ej att pågå flertalet matcher samtidigt vilket bör innebära att man klarar sig alldeles utmärkt genom att följa huvudstreamen.

De som vill följa matcherna i bästa tänkbara kvalitet kan göra det i Dota 2-klienten. Detta kräver en biljett som kostar 1,85 Euro (motsvarande cirka 17 kronor). Med denna biljett kan man välja att antingen se matcherna live eller också att se dem i efterhand. Allt detta når man från spelets huvudmeny. Klicka på Watch navigera sedan till Tournaments. MDL hittar man i premiumkategorin.

Bildkälla: ESL

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..