×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

DotA 2

Valve introducerar Battle Pass i Dota 2

1
Vinterns major drar allt närmare och folk har väntat på att spelets vinterkompendium ska börja säljas. Nu är det här, men Valve överraskar genom att lansera ett koncept där kompendiet i sig bara är en del av ett större sammanhang. Battle Pass tar idén om ett säsongskompendium till en helt ny nivå.
Med bara en dryg månad kvar till dess att vintersäsongen kulminerar i Shanghai-majorn lanserar Valve säsongens kompendium. Den här gången är dock inte kompendiet en fristående produkt utan istället en del av ett större koncept. Detta är Dota 2:s "Winter Battle Pass".

Välj vilken väg du vill vandra

I ditt Battle Pass kan du välja mellan tre olika vägar att vandra. Dessa kretsar kring de olika rollerna i spelet. En är till för carryspelare, en är till för solospelare och en är till för supportspelare. Inför varje match kan du välja vilken väg du vill färdas på, så oroa dig inte för att vara fast i ditt ursprungliga val.

När du har valt att vandra längs en väg blir en mängd olika uppdrag upplåsta, i tur och ordning. För att klara av ett uppdrag behöver du till en början uppfylla det aktuella kriteriet. Detta kan exempelvis vara att riva ett fiendetorn innan det har gått tio minuter av matchen. Därefter behöver du även se till att vinna matchen. Annars registreras inte uppdraget som slutfört.

När du slutligen har tagit dig till vägens ände belönas du med kosmetisk utrustning till en av tre hjältar. Som carry blir du belönad med ett Dragon Knight-set, som solospelare belönas du med ett Lina-set och som supportspelare belönas du med ett Lich-set. Så snart en Battle Pass-ägare har slutfört ett uppdrag räknas det in i den globala statistiken för den spelarrollen. När totalt 2,5 miljoner uppdrag har utförts blir ett nytt utseende upplåst för den aktuella hjältens set.



De tre vägarnas respektive slutmål.


Samla Battle Points

Du kan under vintersäsongen få ditt Battle Pass att stiga i graderna och på så sätt låsa upp nya belöningar. Detta gör du genom att tjäna Battle Points. Ett sätt att tjäna dem är genom att utföra de uppdrag som nämns ovan. Ett annat sätt är att använda det inbyggda vadslagningssystemet. Varje vecka får du en pott med marker som du sedan kan välja att satsa inför dina matcher. Satsa, vinn sedan matchen och tjäna på så sätt mer Battle Points. Efter att ha vunnit en match kan du dessutom välja att belöna en särskilt väl presterande medspelare genom att dela med dig av en del av din vinst till honom eller henne.

Ännu ett sätt att tjäna Battle Points är genom att jaga "Winter Achievements". Dessa finns i olika utförande och belönar spelaren med olika många Battle Points beroende på hur mycket som krävs för att uppfylla dem.

Ta emot din belöning

Allt eftersom ditt Battle Pass växer sig starkare, nivå för nivå, blir en uppsjö olika belöningar upplåsta. Bland dessa finns bland annat fyra helt nya skattkistor som innehåller kosmetiska sets till en rad olika hjältar. De två första skattkistorna finns redan tillgängliga och när du aktiverar ditt Battle Pass på nivå ett får du ett gratis exemplar av den första.

Skattkistorna innehåller fem olika set vardera och du kan ej få dubbletter förrän du har fått ett av varje set. Varför skulle man fortsätta öppna kistor när man väl har fått ett av varje set? Jo, för att varje skattkista har dessutom chansen att innehålla attraktiva specialföremål som man behöver en god portion tur för att lägga vintervantarna på.



Fem exempel på skatter som döljer sig i de olika kistorna.


Genom att ta sitt Battle Pass hela vägen upp till nivå 60 (den högsta nivån) har man på vägen belönats med tre exemplar av varje skattkista. Den som vill se till att ha en komplett samling kan dessutom köpa extra skattkistor i butiken. Nytt för säsongen är att ju fler du öppnar av en viss skattkista desto bättre blir dina chanser att få något av de ytterst ovanliga föremålen, som naturligtvis är de mest eftertraktade.

Håll koll på dina framsteg

I det grafiska gränssnittet kan du lätt hålla koll på hur du ligger till med dina uppdrag, din Battle Pass-nivå samt vilka hjältars set du har vunnit och på så vis lagt till i din samling. Du kan dessutom hålla koll på vilka andra belöningar du kan låsa upp på kommande Battle Pass-nivåer.

Dessa ytterligare belöningar inkluderar bland annat ett frostigt vinterklimat till kartan, unika kurirer och wards samt möjligheten att besmycka ditt lags bas med din egendesignade frysta staty, föreställande valfri hjälte i valfri pose. Du kan dessutom låsa upp unika effekter i spelet som förändrar hur det ser ut när du använder Blink Dagger, Eul's Scepter, Force Staff och Teleport.



Det nya vinterlandskapet ändrar utseendet på kartan så att det bättre passar säsongen.


Vinterkompendiet

Utöver allt detta får du naturligtvis även vintersäsongens tävlingskompendium och precis som tidigare kan du här titta närmare på allt som rör säsongens major. De vanliga funktionerna finns fortfarande här. Du kan läsa mer om evenemanget samt de deltagande lagen och du kan försöka förutspå en mängd olika resultat. Om dina spådomar slår in belönas du naturligtvis med Battle Points.

Allt detta ingår i Dota 2:s nya Winter Battle Pass och det kan köpas i spelet från och med idag till en kostnad motsvarande cirka 70 kronor.

Bildkälla: dota2.com

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..