×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Dags för slutspel i MDL Winter 2015

1
MarsTV Dota 2 Leagues första tävlingsdag har nått sitt slut men på grund av förseningar blir den sista gruppspelsomgången uppskjuten till imorgon bitti. Direkt efter det sätter dock slutspelet igång och först på schemat står kvartsfinalerna. Här är ställningen just nu samt en titt på morgondagens matcher.
MDL Winters första dag drog ut på tiden och följden av detta blir att de fyra sista gruppspelsmatcherna spelas imorgon istället. Under dagen framkom det även att tävlingsformatet inte ser ut riktigt som man hade trott att det skulle göra. De lag som placerar sig på andra respektive tredje plats i sin grupp går vidare till kvartsfinal medan gruppvinnarna går direkt vidare till semifinalomgången. En fjärdeplats innebär att man tar plats i slutspelets lower bracket i väntan på att möta kvartsfinalernas förlorare. En sistaplats innebär att man ej går vidare till slutspel.

Såhär efter första dagen har ett lag i varje grupp spelat klart sina matcher medan resterande lag har en matchserie kvar att spela. Ställningen efter dag ett ser ut enligt nedan.

Grupp A

Kina (2-1-0) Vici Gaming - 5 poäng
Världen (2-0-1) OG - 4 poäng
USA (1-1-1) Evil Geniuses - 3 poäng
Kina (0-3-0) Newbee - 3 poäng
Ukraina (0-1-3) Team Spirit - 1 poäng

Grupp B

Kina (1-3-0) LGD Gaming - 5 poäng
Sverige (1-2-0) compLexity Gaming - 4 poäng
Europa (1-2-0) Team Secret - 4 poäng
Kina (0-3-0) EHOME - 3 poäng
Filippinerna (0-0-3) Mineski - 0 poäng
Det är kinesiska lag som leder i respektive grupp. Xu "BurNIng" Zhilei (bilden) och hans Vici Gaming toppar grupp A och LGD Gaming gör detsamma i grupp B. I det sistnämnda fallet bör dock tilläggas att LGD är det enda laget i grupp B som har spelat klart sina fyra matchserier.

Sämst idag gick det för Team Spirit och Mineski, så pass att de faktiskt redan är utslagna. I det här gruppspelet tilldelas man nämligen en poäng för varje vunnen match och man kan således som mest få med sig två poäng från ett BO2-möte. Mineski har en matchserie kvar att spela men kan omöjligen gå vidare då de ligger tre poäng efter. Team Spirit å andra sidan ligger i botten av grupp A och har dessutom redan spelat färdigt.

Med andra ord är de icke rödmarkerade lagen ovan redan klara för slutspelet. Med det sagt är inte den sista gruppspelsomgången oviktig på något sätt. Inget lag sitter nämligen säkert på sin plats i tabellen och de matcher som inleder morgondagen avgör alltså samtliga seeds inför slutspelet.

Torsdagen den 28 januari

Gruppspel

Världen OG vs. Kina Newbee

OG: Miracle-, BigDaddyN0tail, MoonMeander, Cr1t-, Fly
Newbee: Hao, Mu, Xiao2lei, Chuan, le

USA Evil Geniuses vs. Kina Vici Gaming

EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd
VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir

Sverige compLexity vs. Europa Team Secret

coL: Chessie, Limmp, swindlemelonzz, Zfreek, Handsken
Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie

Filippinerna Mineski vs. Kina EHOME

Mineski: Kuku, Bimbo, ryOyr, Julz, JessieVash
EHOME: Cty, old chicken, eLeVeN, LaNm, Kaka


Slutspel

Kvartsfinal 1

B2 vs A3

Kvartsfinal 2

A2 vs B3

Streams


Då det i morgondagens första omgång kommer att pågå fyra matcher på en och samma gång är det fortfarande fyra olika kanaler som är aktuella. Plattformen som används är Azubu, inte Twitch.
De som vill följa matcherna i bästa tänkbara kvalitet kan göra det i Dota 2-klienten. Detta kräver en biljett som kostar 1,85 Euro (motsvarande cirka 17 kronor). Med denna biljett kan man antingen se matcherna live eller också se dem i efterhand. Oavsett vilket man väljer får man nöjet att avnjuta matcherna i in-game-kvalitet. Allt detta når man från spelets huvudmeny, genom att klicka på Watch > Tournaments > Premium.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..