×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

Evil Geniuses vinner The Summit 4

3
Amerikanska Evil Geniuses vinner The Summit 4-finalen efter imponerande upphämtning mot Virtus.pro.
The Summit 4:s sista dag inleddes med lower bracket-finalen mellan Vici Gaming och Virtus.pro. Efter att ha petats ner i lower bracket av just Vici Gaming i tävlingens första omgång såg Virtus.pro oerhört starka ut. På sin väg till lower bracket-finalen slog de ut Mineski, Team Liquid och krossade sedan majorvinnarna OG i en resolut 2-0-seger. Det skulle visa sig att deras framfart var allt annat än lättstoppad. Virtus.pro gjorde nämligen processen kort även med Vici Gaming och spelade ut de kinesiska giganterna i två raka matcher varav den längsta varade i blott 25 minuter.

Kina Vici Gaming vs. CIS Virtus.pro

VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir
VP: Silent, God, DkPhobos, Lil, fng


Väl dags för den stora finalen var det många som undrade om ens Evil Geniuses skulle klara av att sätta stopp för detta glödheta Virtus.pro. De sistnämnda visade ingen nåd när de slöt upp bakom Sergey "God" Bragins Shadow Fiend och tog en resolut seger i den första matchen. Även i match två fick God spela Shadow Fiend, den här gången tillsammans med den ökända kombinationen Drow Ranger/Visage på sin sida. Evil Geniuses bjöd förvisso upp till dans men klarade inte av att stå emot Virtus.pro i teamfights och ledningen utökades till 2-0.

Många förutsatte nu att Evil Geniuses skulle banna Shadow Fiend men de som känner deras lagkapten Peter "ppd" Dager vet att han kan vara envis. Och visst ville han, med kniven mot strupen, låta motståndarna plocka på sig samma core-hjältar igen och göra ett nytt försök att besegra dem. Skam den som ger sig, i den tredje matchen lyckades amerikanerna besegra Virtus.pros vinnande koncept genom att använda Gyrocopter, Templar Assassin och Earthshaker som core-hjältar med Dazzle och Bounty Hunter som understöd.



Mycket kretsade kring Shadow Fiend som spelades i samtliga finalens fem matcher


Med vetskap om att de hade lyckats hitta sättet att bemöta Virtus.pros spelstil på tog EG plats i förarsätet och matchbilden var plötsligt förändrad. Artour "Arteezy" Babaevs Gyrocopter och Syed Sumail "Suma1L" Hassans Ember Spirit gjorde livet surt för Virtus.pro, som för fjärde gången i följd fick spela Shadow Fiend. Matchen rundades slutligen av med en Rampage för Arteezys räkning och kvitteringen var ett faktum.

I den femte och avgörande matchen valde EG att själva spela Shadow Fiend. Arteezy fick förtroendet att spela honom i mitten och Suma1L sattes istället på att spela Timbersaw i safelane. Evil Geniuses kopplade greppet om matchen och Saahil "UNiVeRsE" Aroras Axe gjorde det nästan omöjligt för Virtus.pros Dazzle att hålla sina lagkamrater vid liv. Hade finalen avgjorts i bäst av tre matcher hade Virtus.pro stått som segrare men då detta var en bäst av fem fick Evil Geniuses det utrymme de behövde för att anpassa sig, vända och vinna.

USA Evil Geniuses vs. CIS Virtus.pro

EG: Arteezy, Suma1L, UNiVeRsE, Fear, ppd
VP: Silent, God, DkPhobos, Lil, fng


Då det sedan Reborn-uppdateringen ej längre är möjligt att skapa och sälja ett tävlingskompendium så växte inte prispotten tillnärmelsevis så mycket som den gjort tidigare i The Summit. Den startade, precis som sist, på 100 000 dollar men tack vare avsaknaden av ett kompendium blev slutsumman inte ens hälften så stor som i The Summit 3. Trots den lilla prispotten fortsätter evenemanget att vara omtyckt av såväl spelare som tittare och innan man rundade av gick man ut med att både The Summit 5 och The Summit 6 kommer att hållas under 2016.

Prisfördelning

1. USA Evil Geniuses - 48 745 dollar (cirka 415 000 kronor)
2. CIS Virtus.pro - 25 806 dollar (cirka 220 000 kronor)
3. Kina Vici Gaming - 14 910 dollar (cirka 127 000 kronor)
4. Världen OG - 11 470 dollar (cirka 98 000 kronor)
5-6. Kina EHOME - 4 014 dollar (cirka 34 000 kronor)
5-6. Europa Team Liquid - 4 014 dollar (cirka 34 000 kronor)
7-8. USA Digital Chaos - 2 867 dollar (cirka 25 000 kronor)
7-8. Filippinerna Mineski - 2 867 dollar (cirka 25 000 kronor)

Bildkälla: Beyond The Summit

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..