×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Tyskland

Team Secret och Evil Geniuses vidare till upper bracket-final

3
Kvällens semifinaler i Dota-majorn bjöd på stor underhållning när de båda västerländska topplagen besegrade sina kinesiska motståndare och säkrade sina platser i fredagens upper bracket-final.
Den första upper bracket-semifinalen var som en repris på finalen i The International 2015, i varje fall i det avseendet att den stod mellan amerikanska Evil Geniuses och kinesiska CDEC Gaming. De regerande mästarna tog kommandot över den första matchen redan från första minut och graferna som visade deras ekonomiska försprång gentemot CDEC gick ständigt uppåt. Kineserna såg nästintill chanslösa ut när amerikanerna tog ledningen på ett väldigt övertygande sätt.

I den andra matchen valde CDEC, som av vissa anses sakna flexibilitet, att testa något nytt. Sun "Agressif" Zheng spelade turneringens första Lifestealer och faktum är att i den här matchen gick det betydligt bättre för dem. CDEC började bygga upp en ekonomisk ledning men efter en serie väl koordinerade teamfights kunde Evil Geniuses återta kommandot, inte minst tack vare Artour "Arteezy" Babaevs Shadow Fiend. Evil Geniuses spelade stabilt även i den här matchen och deras 2-0-seger föreföll vara en välförtjänt sådan.

USA Evil Geniuses vs. Kina CDEC Gaming

EG: Arteezy, SumaiL, UNiVeRsE, fear, ppd
CDEC: Agressif, Shiki, Xz, Q, garder


Från det ena toppmötet till det andra. Den första matchen mellan Team Secret och Vici Gaming levde verkligen upp till förväntningarna då fantastiskt lagarbete varvades med lysande individuella prestationer. Vici Gaming var dock snäppet vassare och även om Team Secret gjorde ett tappert försök att nå kinesernas Ancient så räckte det inte hela vägen, trots att Jacky "EternaLEnVy" Mao rusade in i fiendefontänen med sin Spectre och stal Roshans ost som Vici hade lagt ifrån sig där.



Kapten Puppey tycks ofta ha mer än bara ett äss i sin rockärm


I den andra matchen var Team Secret tvungna att vinna för att slippa bli nedflyttade till tävlingens lower bracket och den hjältekombination de valde att spela fick dock hela arenan att jubla - Doom, Dazzle, Tiny, Meepo och... Huskar. Deras Tiny skulle alltså spelas i en okonventionell supportroll och det verkade som att även Vici Gaming blev tagna på sängen. Strategin fungerade nämligen och matchen varade inte ens i en halvtimme. Ställningen var nu 1-1 och mötet skulle passande nog avgöras i en tredje och sista match.

Kanske sög förlusten i match två musten ur Vici Gaming men det går inte att sticka under stol med faktumet att Team Secret både draftade och spelade bättre i den avgörande matchen. Vad kineserna än gjorde kändes det som att européerna hela tiden låg ett steg före. Team Secret går vinnande ur detta toppmöte efter en helt fantastisk matchserie.

Europa Team Secret vs. Kina Vici Gaming

Secret: EternaLEnVy, w33, MiSeRy, Puppey, pieliedie
VG: BurNIng, Super, iceiceice, fy, Fenrir


Efter en eftermiddag och kväll fylld med fantastisk Dota-underhållning står det nu klart att Evil Geniuses och Team Secret möter varandra i upper bracket-finalen som spelas först på fredag. Morgondagen kretsar istället helt kring tävlingens lower bracket.

Bildkälla: ESL

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..